15e wedstrijd van de UCI wereldbeker veldrijden in Hoogerheide

Op 23 januari 2022 is de laatste wedstrijd voor het wereldbeker klassement in het Brabantse Hoogerheide voor de heren elite. Met nog één week te gaan, voordat in de Verenigde Staten het wereldkampioenschap wordt verreden, is dit nog een belangrijke afspraak voor de veldrijders.

Is deze laatste cross voor het klassement van de wereldbeker belangrijk genoeg om zich in de kaarten te laten kijken voor het WK? Of zijn er redenen om zich te verschuilen voor de rol van favoriet voor het WK?

Prognose

RennerSterrenOdds
Tom Pidcock   ⭐⭐⭐⭐⭐
Eli Iserbyt   ⭐⭐⭐⭐
Michael Vanthourenhout     ⭐⭐⭐
Toon Aerts  ⭐⭐
Quinten Hermans 

Parcours

Het 3 km lange parcours is ontworpen door Adrie van der Poel, de vader van Mathieu. Hij heeft er een aantrekkelijk parcours van gemaakt en optimaal gebruik gemaakt van de elementen die er te vinden zijn. Het natuurlijke hoogteverschil geeft de mogelijkheden voor korte explosieve klimmetjes.

De, bij regen, vettige weidegrond doet een beroep op de technische skills van de renners. De trap en de tot 7% oplopende finishstrook maken het toch een lastig parcours.

Favorieten

Tom Pidcock

Terug van hoogtestage. Kijkend naar de ontwikkeling van zijn uitslagen dit seizoen, is hij favoriet voor de zege in Hoogerheide. Het WK is voor Pidcock echter nog belangrijker. Indien hij het goede crossgevoel kan krijgen in Hoogerheide zal hij al tevreden zijn, maar een eventuele overwinning zal hij niet laten liggen.

Eli Iserbyt.

Eli heeft het eindklassement van de wereldbeker al een paar weken op zak. Dat weerhield hem niet om afgelopen week er een demonstratie van te maken op het feeërieke parcours in de kasteeltuin van Flamanville. Op de snelle omloop was hij oppermachtig en reed hij de concurrentie op grote afstand. Vertrouwen heeft hij in Normandië volop opgedaan. Als Eli zich weer zo oppermachtig toont in Hoogerheide dan zal hij de favorietenrol voor het WK niet meer kunnen ontlopen. Speelt Eli daarom verstoppertje zondag in Hoogerheide?

Michael Vanthourenhout   

Nog volop in strijd met Toon Aerts om de tweede plaats in het eindklassement van de wereldbeker. Voor Michael is dit min of meer een hoofdprijs. Hij zal dit niet makkelijk laten lopen.

Toon Aerts

Nog in tweestrijd met Michael Vanthourenhout om de tweede plaats in het eindklassement van de wereldbeker. Zal hier om willen blijven strijden. Toon staat ook nog bovenaan in het X2O klassement en zal een dag voor Hoogerheide ook nog zijn beste krachten in Hamme moeten geven om deze positie te verdedigen.

Quinten Hermans

Voor het WK heeft hij nog een extra stage ingelast en was er daarom niet bij in Flamanville. Zijn BK was in orde met een mooie podiumplaats. De laatste maal dat Quinten terugkeerde na een stage had hij de eerste week moeite om zijn niveau te halen. Mogelijk heeft hij hiervan geleerd en kan hij zich in Hoogerheide wel al weer laten zien.

Lars van der Haar

Is terug van een hoogtestage. Zal zich willen laten zien in de cross in zijn eigen land maar zal geen risico’s willen nemen vanwege het WK op 30-01-2022.

Tussenstand klassement Wereldbeker met nog één wedstrijd te gaan in Hoogerheide

Iserbyt   445
Vanthourenhout 335
Toon Aerts  327
Hermans   280
Van der Haar 251
ERik T

Geschreven door Eric Timmermans

Bekijk alle berichten door Eric Timmermans →

Nieuws