Champions League kwart finale week 1

Er zijn nog acht ploegen over die kans maken op de Champions League titel. Sommige waren op voorhand redelijk te voorspellen. Anderen hebben flink moeten knokken voor een plekje bij de laatste acht. Komende week zijn de heenwedstrijden en volgende week volgen de returns. 

Benfica – Liverpool

Ajax killer Benfica gaat door naar de kwartfinale. We hebben geen Nederlands team meer in de Champions League dit seizoen, een bittere pil want er lagen aan Amsterdamse zijde mogelijkheden. Liverpool rekende op haar beurt af met Internazionale. In Giuseppe Meazza eindigde het 0-2 voor Liverpool en op Anfield verloren ze nipt met 1-0. Een interessante ontmoeting volgt er tussen de Portugezen en de Engelsen. 

Liverpool is de favoriet voor de overwinning maar dat was Ajax ook tegen het stugge Benfica. Je krijgt 1.38 keer je inzet terug op Liverpool tegenover 9 maal iedere euro als Benfica de wedstrijd weet te winnen. Een gelijkspel vervijfvoudigt je inzet. Aan Benfica zijde ontbreken Pinho, Taarabt en Lucas Verissimo. Aan de Liverpool kant is Keita mogelijk afwezig door zijn knieblessure. 

In 2010 stonden de beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar. Het was in de kwartfinale van de Europa League. Benfica won de thuis ontmoeting met 2-1 maar in de return kwam  Liverpool terug met een 4-1 overwinning. In 2006 stonden de beide ploegen tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League Benfica versloeg Liverpool toen met 1-0 en 0-2. 

Beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten is goed voor 2.18 keer je inzet komende dinsdag. 

Manchester City – Atlético Madrid

Op dinsdagavond staat er nog een kraker op het programma. City tegen Atlético. City doelt al jarenlang op die felbegeerde titel maar grijpt telkens naast de cup met de grote oren. In de achtste finale versloeg City Sporting Lissabon. Met de 0-5 in Portugal werd de return een formaliteit. De 0-0 was sportief gezien niet een geweldige prestatie maar bood wel plek tot de kwartfinale. Atlético Madrid had meer moeite in de vorige ronde. Manchester United was toen de tegenstander. Het eindigde 1-1 in Madrid en de club won op Old Trafford. Het was een bloedstollende wedstrijd waar de gelijkmaker op de loer lag maar uiteindelijk wonnen de Spanjaarden. 

Het is de eerste keer dat City en Atlético het tegen elkaar opnemen in een Europees verband. Atléti speelt de rol van underdog. Een gokje op City levert dan ook slechts 1.38 keer je inzet op. Een uitoverwinning van de Madrilenen heeft een odd van 9 en je krijgt 5.1 keer je inzet terug bij een gelijkspel. Aan de kant van City mist Ruben Dias, Cole Palmer en Benjamin Mendy. Aan Atlético zijde missen Herrera en Carrasco. Of Gimenez de wedstrijd haalt met zijn spierblessure is afwachten. 

De verdediging van City is redelijk kwetsbaar. Ake en Laporte waren het verdedigingsduo in de wedstrijd tegen Burnley. Die ontmoeting werd gewonnen, maar met spelers als Suarez, Felix en Griezmann is de kans groot dat Ederson een bal uit de goal moet vissen. Beide teams scoren, meer dan 3.5 doelpunten worden gescoord en City of Atletico wint de wedstrijd heeft een odd van 4.4 bij Jack’s

Villarreal – Bayern München

De Europa League winnaar Villarreal versloeg Juventus in Turijn. De ploeg speelde in eigen huis nog gelijk tegen de Italianen. Hoewel Juve veruit de favoriet was voor de ticket in de kwartfinale liet Villarreal een geweldige wedstrijd zien. Lange tijd bleef het 0-0 tot een penalty in de 78e minuut werd binnengeschoten door Gerard Moreno. Het werd overleven geblazen waar Juventus natuurlijk offensief moest gaan spelen. De ruimte werd optimaal benut en de 0-2 en zelfs de 0-3 (penalty) vielen binnen. Bayern München speelde tegen Red Bull Salzburg. In de eerste wedstrijd was er na de 1-1 hoop voor de Oostenrijkers. Deze werd echter in München al snel omgezet in genade. Het eindigde er namelijk maar liefst 7-1. 

De beide ploegen stonden twee keer eerder tegenover elkaar. Dat was in de groepsfase van de Champions League in 2011. Het eindigde in Villarreal 0-2 voor Bayern en in München wonnen ze met 3-1. Ook voor nu is Bayern München veruit de favoriet voor de plek in de halve finale. Dat was Juventus echter ook in de achtste finale tegen Villarreal. Er ligt een heel kleine mogelijkheid voor Villarreal. 

Voor de wedstrijd van komende woensdag is de odd voor een overwinning van Bayern 1.61. Wint de thuisploeg dan betaalt Jack’s je daar 5.6 keer je inzet voor uit en een gelijkspel heeft een quotering van 4.35. Een dominant Bayern dat beide helften weet te winnen heeft een mooie odd van 4.1 keer iedere ingezette euro. 

Chelsea – Real Madrid 

De huidige Champions League winnaar tegen de dertienvoudig Champions League winnaar. De woensdagavond belooft een prachtig affiche op te leveren op Stamford Bridge. The Blues tegenover Los Blancos. 

Vijf maal eerder stonden de beide ploegen tegenover elkaar. In 1998 voor het eerst, in de Supercup. Poyet scoorde de enige treffer van de wedstrijd en Europacup II winnaar Chelsea won de Supercup. Seedorf speelde voor Los Blancos onder leiding van Guus Hiddink en Ed de Goeij stond op doel van Chelsea. 

In 2013 stonden de beide ploegen tegenover elkaar in de International Champions Cup waar het 3-1 eindigde voor Real. Marcelo scoorde 1 maal en Ronaldo wist twee keer te scoren. In 2016 speelden ze wederom tegen elkaar in de International Champions Cup. 3-2 was de uitslag in het voordeel van de Madrilenen. Twee keer Marcelo en één keer scoorde Diaz op aangeven van Marcelo. Hazard scoorde tweemaal voor Chelsea. 

Vorig seizoen stonden de beide ploegen ook tegenover elkaar in de Champions League. In de halve finale. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Op Stamford Bridge wonnen The Blues met 2-0. Later zal Chelsea haar tweede Champions League titel winnen. 

Voor komende week is Chelsea de favoriet voor de overwinning. Je krijgt 2.08 keer je inzet terug bij een overwinning van The Blues. Weet Ancelotti met zijn Madrid te winnen dan betaalt Jack’s je daar 3.85 keer je inzet voor uit. Een gelijkspel levert 3.45 maal iedere euro op. 

Je kunt een odd van 13 keer je inzet meepakken als Lukaku en Benzema scoren en als er meer dan 3.5 doelpunten vallen in de wedstrijd. Een riskante weddenschap maar zeker geen onmogelijk scenario. 

Nieuws