Champions League tips dinsdag en woensdag

De Champions League ontwaakt komende week uit zijn winterslaap. De heenwedstrijden van de achtste finale staan de komende twee weken op het programma. De openingsavond biedt direct twee prachtige affiches. PSG neemt het op tegen Real Madrid en Sporting speelt thuis tegen Manchester City. 

Paris Saint Germain – Real Madrid


PSG – Real Madrid belooft op papier een prachtige wedstrijd te worden. De twee voetbal grootmachten spelen eerst in Parc des Princes en spelen in maart in Bernabeu. Dit heeft automatisch tot gevolg dat één van deze twee clubs niet naar de kwartfinales gaat. 

In 1993 stonden de beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar en in 2019 was de laatste ontmoeting. Elf wedstrijden werden er in de tussentijd gespeeld. Drie keer won PSG, twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en zes keer wonnen de Madrilenen. De wedstrijd levert gemiddeld veel goals op. Er worden vier wedstrijden geëindigd met minder dan 2 goals. Een gokje over 2.5 goals bij Jack’s heeft een odd van 1.64. Een goede quotering om mee te nemen in een combinatieweddenschap. 

Sporting CP – Manchester City

De tweede wedstrijd van de dinsdagavond is de ontmoeting tussen Sporting en Manchester City. Hoewel City uiteraard de favoriet voor de overwinning is kan Sporting in eigen huis soms mooie dingen creëren. Drie keer eerder stonden de beide ploegen tegenover elkaar. Tweemaal wonnen de Portugezen. Één keer in Manchester (0-2 in 2010) en één keer in Lissabon (1-0 in 2012). De laatste ontmoeting tussen de beide ploegen was ook in 2012. Manchester City won toen met 3-2. 

Sporting dat verrast heeft een odd van 12, en is een riskante weddenschap. Iets meer zekerheid krijg je bij een weddenschap waarin je beide teams laat werken aan je weddenschap. Over 3.5 doelpunten heeft een odd van 2.48. 

Internazionale – Liverpool

Inter tegen Liverpool is een prachtige wedstrijd die op de woensdag zal worden gespeeld. De beide teams nemen het eerst in Giuseppe Meazza tegen elkaar op en over enkele weken wordt de return afgewerkt op Anfield. Het is een wedstrijd die beide kanten op kan vallen. Liverpool krijgt van de bookies het voordeel van de twijfel. Een gokje op Liverpool heeft een odd van 2.1. Internazionale vertegenwoordigt een quotering van 3.5 en met een gelijkspel als einduitslag krijg je 3.7 keer iedere ingezette euro terug.

Een mooie odd is beide teams scoren ja, meer dan 1.5 doelpunt en een van beide teams wint de wedstrijd voor 2.28 keer iedere euro. 

Red Bull Salzburg – Bayern München

Salzburg speelt tegen Bayern München op de woensdagavond. Op papier misschien niet de meest enerverende wedstrijd van de avond maar des te interessanter om een gokje op te wagen. Bayern heeft een odd van 1.35 voor de overwinning. Salzburg betaalt 8.5 keer iedere euro uit. Beide teams scoren heeft een mooie quotering van 1.63. In 2020 stonden de beide ploegen nog tegenover elkaar in de groepsfase. Toen eindigden de wedstrijden in 2-6 en 3-1. Een doelpuntrijke wedstrijd dus. Meer dan 3.5 doelpunt heeft een odd van 2.02. 

Maak je een combinatieweddenschap van bovenstaande tips dan komt daar een zeer lucratieve odd van 15.12 uit. 

PSG – Real Over 2.5 doelpunten 1.64

Sporting – City Over 3.5 doelpunten 2.48

Inter – Liverpool Betbuilder 2.28

Salzburg – Bayern Beide teams scoren ja 1.63

Totaal 15.12 maal je inzet