Conference League halve finale returns 2022

Leuke midweekse wedstrijden om op te wedden.

Marseille – Feyenoord

De Europese wedstrijden van Feyenoord zijn dit seizoen verre van saai. Ook de eerste halve finale was hierin geen uitzondering. De wedstrijd zag vijf doelpunten. Feyenoord kende een droomstart en kwam al snel op 2-0 voorsprong. Deze verdween echter als sneeuw voor de zon. Vlak na rust stond het 2-2 waardoor de meegereisde Fransen het hardste zongen. Feyenoord herpakte zich en Cyriel Dessers maakte de 3-2 waardoor Feyenoord alsnog de wedstrijd won. Een knappe prestatie maar er is nog alles om voor te spelen. Zowel Feyenoord als Olympique Marseille maken nog alle kans op de finaleticket.

Voor de wedstrijd in Frankrijk is Marseille de favoriet voor overwinning. Je krijgt 2.05 keer je inzet terug als Marseille de wedstrijd wint. Denk je dat Feyenoord een overwinning weet te bewerkstelligen dan betaalt Jack’s je daar drieënhalf keer je inzet voor uit. Een gelijkspel heeft een quotering van 3.75.

De man aan Feyenoord-zijde is Cyriel Dessers. Hij wordt vergeleken met Pierre van Hooijdonk die in 2002 de laatste Europese Feyenoord-titel won. De Feyenoord-supporters hebben een crowdfunding op poten gezet om de Belg in Rotterdam te houden. Het doel is één miljoen euro waarvan al tienduizenden zijn opgehaald. Weet Dessers donderdag een doelpunt te maken dan betaalt Jack’s je 3.15 keer je inzet uit. De openingsgoal van Dessers heeft een odd van 8.

De voorbereiding van de Rotterdammers is beter. Feyenoord won de uitwedstrijd in Sittard met 1-3 alwaar Olympique Marseille met 0-3 verloor van Olympique Lyon.

AS Roma – Leicester

De Giallorossi wisten al vroeg op voorsprong te komen in Leicester maar na de treffer viel de wedstrijd stil. Aan beide kanten werd niet heel veel gecreëerd en als er kansen kwamen dan waren dat vooral Engelse. In totaal creëerde Leicester 13 kansen waarbinnen 2 schoten op doel werden geschoten. AS Roma wist slechts tot vier kansen te komen waarvan ook twee op doel. Het balbezit lag, zoals we van ploegen van Mourinho gewend zijn, bij de tegenstander. 68% voor Leicester en 32% voor Roma. De wedstrijd eindigde in een 1-1 waar beide ploegen tevreden mee kunnen zijn.

In het Stadio Olimpico zal er echter slechts één ticket worden vergeven voor de finale in Tirana. Op basis van de wedstrijd in Leicester lijkt het alsof Leicester de beste papieren heeft. De bookies geven echter de Romeinse ploeg het voordeel van de twijfel. Je krijgt 2.20 keer je inzet terug bij een overwinning van Roma tegenover 3.55 keer je inzet bij een gokje op Leicester. Eindigt de wedstrijd wederom in een gelijkspel dan betaalt Jack’s je 3.3 keer je inzet uit.

Een gelijkspel past wel bij deze wedstrijd. Evenals in Leicester is de verwachting dat Roma niet het spel gaat maken en loert op een counter. Leicester zal de meters moeten maken. Dit werkt bij een mogelijke verlenging natuurlijk in het voordeel van de thuisploeg. Een gelijkspel waarin beide teams tot scoren komen heeft een quotering van 4.35. Een goal van Tammy Abraham verdrievoudigt je inzet. Aan Leicester kant is Jamie Vardy favoriet voor een doelpunt. Hij vertegenwoordigt een quotering van 2.95.

De voorbereiding van beide ploegen was niet optimaal. Leicester verloor de uitwedstrijd tegen Tottenham met 1-3. Roma kwam niet verder dan een doelpuntloze wedstrijd tegen Bologna.