Grand Slam of Darts Tips voor dinsdag 16 november

Dinsdagavond zijn de laatste groepswedstrijden. Sommige wedstrijden zijn formaliteiten terwijl in andere groepen er nog gestreden moet worden om de tickets voor de knock-outfase van het toernooi. 

Gary Anderson – Raymond van Barneveld 

In de wedstrijd tussen Anderson en van Barneveld zal worden gestreden om de tweede ticket van deze groep. Michael Smith won van allebei de heren. Anderson en Barney wisten te winnen van Joe Davis. De onderlinge ontmoeting beslist de einduitslag. Voor de winst is Anderson licht favoriet met 1.66 tegenover 2.20. Een mooie odd is de 2x inzet voor de hoogste finish van Barney. Anderson gooide niet meer dan 40 uit tegen Davis en wist tegen Smith niet hoger dan 87 te finishen. Barney smeet 122 uit tegen Michael Smith en gaf Joe Davis een whitewash met onder andere een 121 finish. 

Gabriel Clemens – Fallon Sherrock

Fallon Sherrock gaf Mike de Decker met 5-0 een veeg uit de pan. Met 101 gemiddeld en 4 180ers wist ze de Belg te verslaan. Sherrock moest haar meerdere erkennen aan Peter Wright één dag eerder. Toen werd ze met 1-5 verslagen. De German Giant heeft van zowel Wright als van de Decker gewonnen. Wright en Sherrock moeten winnen om door te gaan naar de knock out. Clemens heeft weliswaar 2 punten meer maar als Snakebite en Sherrock winnen komt het aan op leg saldo. Daarin staat de German Giant momenteel nog op +5. Wright heeft een iets beter leg saldo dan Sherrock. Een gokje op de winst van Sherrock levert 2.75 keer je inzet op. Als je Fallon Sherrock een virtuele voorsprong wil geven dan levert +2.5 leg 1.44 maal iedere euro op. 

Michael van Gerwen – John Henderson

Van Gerwen zit redelijk safe. Hij heeft zijn eerste twee partijen gewonnen en kan zich focussen op de knock out mits hij tegen Henderson een goede partij neerzet. Mighty Mike gooide 4 keer 180 tegen Joe Cullen en gooide er 1 in de makkelijke 5-0 zege op Lisa Ashton. Gooit van Gerwen tegen Big John Henderson meer dan 1.5 keer de 180 dan betaalt bet365 daar 1.72 per ingezette euro voor uit.