Haller én Berghuis scoren dit weekend

Ajax neemt het komende zaterdag op tegen PEC Zwolle. De koploper van de Eredivisie speelt in speelronde 31 tegen de hekkensluiter. Voor beide ploegen zijn de punten hard nodig. PEC Zwolle staat op dit moment 3 punten onder de veilige vijftiende positie. Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Willem II, Sparta Rotterdam en PEC zijn verwikkeld in een strijd om de veilige plaatsen, de play offs en directe degradatie. 

Ajax kan zich met de vijf punten voorsprong op PSV een foutje permitteren. Tegen PEC mag dit op papier echter niet het geval zijn. De Amsterdammers krijgen nog te maken met AZ (uit), Heerenveen en Vitesse (uit). Vier finales waarbij één slippertje of twee gelijke spelen bij een soeverein PSV genoeg zijn voor de titel. Het doelsaldo van Ajax is 31 doelpunten hoger dan die van de Eindhovenaren. In de vier resterende wedstrijden is dit doelsaldo onoverbrugbaar en mag dit dus als een punt extra geteld worden. 

Komende zaterdag spelen de beide ploegen in de Johan Cruijff Arena. Bij de bookies levert een overwinning van de thuisploeg 1.12 keer je inzet op. Weet PEC Zwolle de wedstrijd naar zich toe te trekken dan betaalt Jack’s je daar 21 keer je inzet voor uit. Een gelijkspel heeft een quotering van 10.50. In 2014 behaalde PEC voor het laatst een resultaat in de Arena. Toen eindigde de wedstrijd in 0-0. Dat was ook dezelfde periode waarin PEC de bekerfinale met 5-1 won en tevens de Johan Cruijff Schaal wist te winnen. PEC speelde nog één keer gelijk in Zwolle maar daarna won Ajax de 12 ontmoetingen die volgden. 

Haller én Berghuis scoren

Eerder dit seizoen speelden de beide ploegen al in Zwolle tegen elkaar. Haller werd matchwinner en scoorde de twee Ajax-treffers. Twee keer op aangeven van Berghuis. Weten Haller én Berghuis te scoren dit weekend en wint Ajax de wedstrijd dan krijg je van Jack’s 3.3 keer je inzet terug. 

Nieuws