Mercedes wint thuisrace in Silverstone

De zilveren pijlen trekken alles uit de kast voor haar thuisrace. Lewis Hamilton werd vorig seizoen nog vergezeld door de Fin Valtteri Bottas maar heeft dit seizoen George Russel naast zich rijden. Het wordt dus een compleet Brits feestje tijdens de thuisrace van Mercedes.

Op de baan heeft Mercedes een taai seizoen tot op heden. Er werd nog geen wedstrijd gewonnen. George Russel wist drie keer op de derde positie te eindigen.

Mr. Consistent haalt werkelijk alles uit zijn bolide en wist zich iedere keer in de top vijf te werken. Lewis Hamilton behaalde tijdens de eerste race van het seizoen een podium en eindigde vorige race in Canada een knappe derde podiumplaats.

In een interview gaf Russel aan het volste vertrouwen te hebben in een mooi weekend in Silverstone. De overwinning zat er volgens hem in als alles meezit. Hoewel Ferrari en Red Bull structureel sneller zijn dit seizoen wordt het gat iedere race ietwat verkleind. De Mercedessen zijn steeds competitiever.

Wedden op de Grand Prix van Silverstone

Je kunt er voor kiezen om de Mercedessen komende zondag te laten winnen. Nog voor de kwalificatie leveren de coureurs een mooie quotering op. Lewis Hamilton betaalt bij een overwinning dertien keer je inzet uit of 2.75 keer je inzet bij een podiumplek. George Russel heeft een quotering van vijftien maal iedere euro. Je krijgt drie keer je inzet terug bij een podiumplek van mr. Consistent. Zet je in op het team Mercedes dan verachtvoudigt Jack’s je inzet.

In de Williams behaalde Russel tot drie keer toe een zeer goede positie. Twee keer de twaalfde plek en tijdens zijn debuut op Silverstone veertiende. Russel won wél in de lagere klassen van de autosport. Lewis Hamilton won acht keer de Grand Prix van Groot Britannië, hij stond nog eens drie edities meer op het podium. Wint Hamilton nog één keer zijn thuisrace, dan verbreekt hij het record van Michael Schumacher. Hij won acht keer de GP van Frankrijk. Hamilton evenaarde ook het record door acht keer in Hongarije te winnen.

De favoriet op voorhand is Max Verstappen, je krijgt het dubbele terug als de Limburger de race wint. De Monegask volgt hem in het favorietenlijstje. Weet hij de Ferrari als eerste over de streep te krijgen dan betaalt Jack’s je 3 keer je inzet uit.