Real Madrid wint tegen Atletico

Zondagavond om 21.00 staat een van de mooiste Spaanse ontmoetingen op het menu. De beide clubs uit Madrid nemen het in Estadio Santiago Bernabeu tegen elkaar op. El derbi Madrileno staat voor de 169e keer in de competitie op het programma. In totaal stonden de buren al 227 maal tegenover elkaar.

De passie en strijd rondom deze wedstrijd is niet te vergelijken met de wedstrijden tegen Barcelona. Tegen Barça speelt Real El Clasico, deze wedstrijd is door de grootheid van de clubs ontstaan maar El Derbi is dé wedstrijd waar het om draait. 

Real Madrid 

Na de overwinning op Internazionale heeft Real de groepswinst binnen. Kroos opende snel de score. En Asensio schoot een minuut na zijn wissel direct de 2-0 binnen. Met de eerste plek in de groepsfase stomen ze door naar de knock-out fase van de Champions League. De winstreeks van Real staat op 9 wedstrijden. In de Liga staan ze 7 punten voor op Sevilla, dat weliswaar een wedstrijd minder gespeeld heeft. Het loopt dus zeer goed bij Los Blancos.

Atlético Madrid

Los Rojiblancos overwinteren in de groepsfase maar ontsnapten uit een knotsgekke directe confrontatie met FC Porto. Met drie rode kaarten, 4 gele kaarten en 4 gescoorde doelpunten waarvan 3 in blessuretijd kan het gerust een verhitte pot genoemd worden. Griezmann opende na rust de score maar Porto hield het spannend en gaf flinke druk. Tot de 90e minuut bleef het 0-1 en in de blessuretijd barstte het los. De eindstand werd 1-3. Atléti pakte hiermee de tweede plek en staat na de winterstop nog in de Champions League. In de competitie gaat het minder met de ploeg van Simeone. Ze hebben vijftien wedstrijden gespeeld waarin 29 punten behaald werden. In de laatste vijf ontmoetingen in de Liga werd drie keer gewonnen, gelijkgespeeld tegen Valencia door een 1-3 voorsprong om zeep te helpen en verloren van Mallorca. De vorm van de ploeg is moeilijk in te schatten. Tegen Porto weten ze puur op wilskracht de wedstrijd te winnen, maar van Mallorca en van AC Milan wordt verloren. 

Laatste ontmoetingen

Uit de laatste vijf ontmoetingen wist Real er twee te winnen. Drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De laatste wedstrijd was in het Wanda Metropolitano waar Suarez de score opende en Benzema de score sloot. 1-1 was de eindstand. Opvallend is de éne gele kaart van Real tegenover de 5 gele kaarten van Atlético. Real domineerde de wedstrijd maar wist de trekker niet over te halen. 

De laatste ontmoeting die Atletico wist te winnen was de 3-7 in 2019 in de International Champions Cup. Met 0-5 gingen de beide ploegen de rust in. Ook in de tweede helft vielen er vijf goals. Een zeer opvallende statistiek in een wedstrijd die vaak met weinig goals eindigen. In de laatste 10 wedstrijden met de 3-7 weggelaten vallen er gemiddeld 1.8 doelpunten. Echter zijn er drie doelpunten gescoord in verlengingen waardoor het totaal na reguliere speeltijd op 1.5 doelpunt komt. 

In de competitie won Atlético voor het laatst in Bernabeu in 2016. Griezmann scoorde de enige goal van de wedstrijd. 

Wedden op El Derbi

Een weddenschap op El Derbi kan zeer gunstig uitpakken. Jacks Casino biedt tegenwoordig ook sportweddenschappen aan waaronder deze wedstrijd. Een gokje op Real verdubbelt je inzet met 2.06 keer je inzet. Een gelijkspel keert 3.5 maal je inzet uit. Bij een overwinning van Atlético krijg je 3.55 keer je inzet terug. 

Blijft de wedstrijd in de lijn van de afgelopen ontmoetingen en vallen er minder dan 1.5 doelpunten dan krijg je daar 3.45 keer je inzet voor terug. Méér dan 3.5 is goed voor 3.5 keer je inzet. 

Denk je dat er veel doelpunten gaan vallen dan kun je ook een gokje wagen op de doelpunten van een speler. Scoort Benzema er meer dan 2 dan krijg je daar 9.5 keer iedere ingezette euro voor terug. Weet El Pistolero er twee of meer te maken levert dat 17 keer je inzet op. 

Bij bet365 krijg je een mooie 4.33 keer je inzet terug als Real wint en beide teams scoren. Als Atlético weet te winnen en beide teams weten niet tot scoren te komen dan krijg je daar 6.0 maal je inzet voor terug.