Topwedstrijden in de Eredivisie

Komend weekend staan er twee zeer belangrijke wedstrijden in de strijd om het kampioenschap op het programma. Ajax gaat zondagmiddag op bezoek in Alkmaar bij AZ. Aansluitend op die wedstrijd gaan de Eindhovenaren op bezoek bij Feyenoord in de Kuip. Ajax kan zondag kampioen worden als ze weten te winnen van AZ en Feyenoord de wedstrijd wint tegen PSV.

AZ – Ajax

De Alkmaarders zijn in de strijd verwikkeld om de vierde plek. FC Twente staat er op dit moment beter voor. Na het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Sparta werden twee belangrijke punten misgelopen. Twente staat er nu drie voor op de Alkmaarders. Ajax moet nog drie wedstrijden spelen waarin één glippertje gepermitteerd kan worden. De Amsterdammers hebben een voorsprong van vier punten op PSV.

Tegen AZ speelt Ajax op papier de moeilijkste ontmoeting van de drie resterende wedstrijden. Hierna volgen Heerenveen thuis en Vitesse uit. Ajax heeft het geregeld lastig in Alkmaar. Vanuit AZ wordt het ook als een lichte derby gezien. De club uit de Zaanstreek ziet Ajax als de grote buurman die verslagen dient te worden.

De laatste tien ontmoetingen tussen de beide ploegen in Alkmaar vertellen een ander beeld dan de laatste tien ontmoetingen in het algemeen. In de laatste tien wedstrijden in Alkmaar won AZ er 2, Ajax won 7 wedstrijden en één keer eindigde het gelijk. In de laatste tien ontmoetingen tussen de beide clubs won Ajax er zes en AZ er vier. Opvallende statistiek is dat in 9 van de tien wedstrijden slechts één ploeg tot scoren kwam.

Alleen in de ontmoeting vorig jaar in de Johan Cruijff Arena wisten beide teams tot scoren te komen. AZ won toen met 1-2. Ook het aantal doelpunten dat vallen is relatief weinig. De 5-0 in 2018 in Amsterdam is de grootste uitslag uit de laatste tien wedstrijden. Het gemiddelde ligt op 2,3 doelpunten per wedstrijd. Iedere wedstrijd wordt er echter wel ten minste één goal gescoord. De laatste doelpuntloze ontmoeting dateert uit 2004. De 44 wedstrijden die daarna volgden eindigden met ten minste één treffer.

Wedden op AZ – Ajax

Voor komend weekend is Ajax de favoriet voor de overwinning. Jack’s betaalt je bij een overwinning van de Amsterdammers 1.75 maal je inzet uit. Een overwinning van AZ heeft een quotering van 4.6. Een gelijkspel levert 4.0 keer je inzet op.

Ajax zal het moeten stellen zonder Antony, Gravenberch en Martinez. Deze namen zijn aan het blessurelijstje toegevoegd naast Klaiber, Labyad, Mazraoui (die naar verluid vertrekt naar Bayern München), Onana en Pasveer. Aan AZ zijde missen Barasi, Duin en Verhulst.

Ajax wint en houdt de nul heeft een quotering van 3.30 bij Jack’s. De laatste twee wedstrijden wist Stekelenburg zijn doel schoon te houden.

Feyenoord – PSV

PSV speelt zondag de moeilijkste wedstrijd van de drie die nog gaan komen. Voor PSV is er geen mogelijkheid meer om punten te verspelen. Tegen Feyenoord, NEC en PEC moeten er 9 punten behaald worden. En dan nog hebben de Eindhovenaren het niet meer in eigen hand. Er wordt gehoopt op een slippertje van Ajax komend weekend tegen AZ. De Eindhovenaren kunnen het eerste gedeelte van de wedstrijd tussen AZ en Ajax zien aangezien ze rechtstreeks na die ontmoeting zelf moeten spelen in de Kuip.

PSV neemt het op tegen een Feyenoord dat net de finale van de Conference League heeft bereikt. Donderdagavond werd er tegen Olympique Marseille gelijk gespeeld waardoor de finale in Tirana is bereikt. De adrenaline is voelbaar en hoewel Feyenoord niet meer strijd om de titel in de Eredivisie zitten ze in Rotterdam-Zuid op een roze wolk. Dit geeft natuurlijk een extra boost op het veld.

Wedden op Feyenoord – PSV

Feyenoord is voor de ontmoeting licht favoriet. De thuisploeg betaalt bij een overwinning 2.38 maal je inzet uit tegenover 2.75 keer je inzet bij een overwinning van PSV. Een gelijkspel, waar beide ploegen niks mee opschieten, heeft een odd van 3.95.

PSV wist in de laatste 10 ontmoetingen slechts één keer te winnen. Dat was in 2018 in de Kuip alwaar Arias, Bergwijn en Pereiro de goals scoorden. Feyenoord won vijf wedstrijden en vier keer eindigde het in een gelijkspel. Kijken we naar de laatste vijftien ontmoetingen in de Kuip dan wint Feyenoord elf wedstrijden.

PSV pakt sinds 2009 vier keer de overwinning in de Kuip. Geen enkele ontmoeting eindigt gelijk. Het laatste gelijkspel in de Kuip dateert van Tweede Kerstdag 2006 toen Cocu en Charisteas voor de 1-1 eindstand zorgden.

Een mooie combinatie weddenschap die je voor komende zondag kunt toepassen is; meer dan 2.5 doelpunten, Feyenoord of PSV wint de wedstrijd en beide teams weten te scoren.

Favoriet op het doelpunten lijstje aan Feyenoord zijde is Bryan linssen met een odd van 2.48, aan de PSV kant is dat Zahavi met een quotering van 2.6.

Nieuws