UEFA Europa League Halve finales

Er zijn nog vier ploegen over die kans maken op de UEFA Europa League. Het zijn alle vier ploegen die niet vaak dichtbij Europese titels komen. Daarom maakt het deze ontmoetingen juist zo leuk als neutrale toeschouwer. De winnaar van de Europa League zal dit seizoen een opvallende naam zijn.

West Ham United – Eintracht Frankfurt

The Hammers werden overtuigend groepswinnaar en moesten het opnemen tegen instromer Sevilla dat derde eindigde in een Champions League groep. De eerste wedstrijd werd met 0-1 verloren van Sevilla. In de tweede wedstrijd werd de verlenging afgedwongen en uiteindelijk won West Ham de wedstrijd. In de kwartfinale werd Olympique Lyon overtuigend in de tweede wedstrijd verslagen nadat de eerste in 1-1 eindigde.

Eintracht Frankfurt was groepswinnaar en ging daarmee door na de kwartfinale. Ze bewandelden een soortgelijk pad als West Ham. Eerst werd Real Betis na verlenging verslagen. Toen volgde FC Barcelona. Een zeer moeilijk tweeluik wat met 1-1 eindigde in Frankfurt. In Camp Nou moest het gebeuren. Een bloedstollend duel van een 3-0 voorsprong nog in 3-2 eindigde zorgde voor extase bij de bezoekers. Ze hadden Barca verslagen en stonden in de halve finale.

De heenwedstrijd tussen West Ham en Eintracht zal worden gespeeld in Londen waarna de return volgende week in Frankfurt zal worden afgewerkt. In dit tweeluik is West Ham de favoriet voor een plaats in de finale. Weten de Hammers de finaleplaats te behalen dan betaalt Jack’s je daar slechts anderhalf maal je inzet voor uit. Frankfurt heeft een odd van 2.35. Voor de wedstrijd in Londen is West Ham ook de favoriete ploeg. Je krijgt bij een overwinning van het thuisteam 1.9 keer iedere euro terug tegenover 4.25 keer je inzet bij Eintracht. Een gelijkspel heeft een quotering van 3.6.

RB Leipzig – Rangers FC

Leipzig is één van de zij-instromers uit de Champions League. In de poule met Manchester City, Club Brugge en Paris Saint Germain wist Leipzig de derde stek te bemachtigen. In de Europa League speelden ze eerst tegen Real Sociedad waar met 5-3 het tweeluik werd gewonnen. Spartak Moskou werd geloot en omdat Russische clubs waren uitgesloten van Europees voetbal werd de kwartfinale bereikt. Daarin speelde Leipzig tegen Atalanta. Na 1-1 in de eerste wedstrijd te hebben gespeeld was de zakelijk 2-0 genoeg voor een plek in de halve finale.

Rangers FC

Één van de meest opvallende namen zo ver in het toernooi is misschien wel Rangers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst lijkt helemaal terug te zijn. Het Schotse kampioenschap werd vorig seizoen voor het eerst sinds tien jaar gewonnen. En ook dit seizoen zitten ze er weer goed bij. Maar de hoofdprijs is natuurlijk de Europa League. Glasgow Rangers komt via de tussenronde in de knock-out terecht.

Ze eindigden tweede in de groepsfase van de Europa League maar wisten Borussia Dortmund uit te schakelen. In de kwartfinale werd Rode Ster Belgrado verslagen en in de kwartfinale werd SC Braga geloot. Aldaar moest er verlenging worden gespeeld die uiteindelijk werd gewonnen door de Schotten. Nu wacht Leipzig in de halve finale.

De Duitsers zijn bij de bookmakers flink de favoriet voor de plaats in de finale. Je krijgt bij een finaleplaats van Leipzig slechts 1.25 keer je inzet terug. Rangers verviervoudigt iedere euro. Voor de eerste ontmoeting die wordt gespeeld in Duitsland betaalt Leipzig 1.4 keer je inzet uit. Weet Rangers een uitoverwinning te bewerkstelligen dan betaalt Jack’s je daar acht keer iedere euro voor uit. Een gelijkspel heeft een odd van 5. In 2017 stonden de beide ploegen tegenover elkaar in een vriendschappelijk duel. Leipzig won toen met 4-0.

Nieuws