Wedden op de Ronde van Vlaanderen

Op 3 april 2022 wordt voor de  106e keer de ronde van Vlaanderen verreden. Bij onze bookmakers kun je leuke weddenschappen vinden voor deze wieler klassieker. Bekijk de tips van onze specialist.

Wordt het Wout of Mathieu??

Het zal lang niet voor het eerst zijn, dat de met afstand grootste favorieten, om wat voor redenen dan ook, uiteindelijk niet met de zege aan de haal gaan. Materiaalpech, slechte benen, valpartijen, vormdip, of ziekte kunnen o.a. ervoor zorgen, dat “de derde hond” er met het spreekwoordelijke been vandoor gaat.

Dat is niet waar de wielerliefhebber zondag 3 april op hoopt. De herinnering aan de Ronde van Vlaanderen van 2020 zit nog  in het hoofd. Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de spurt nipt, na een zinderende finale en de wielerfan wil wederom op het puntje van de zetel zitten om het duel tussen Wout en Mathieu, in  “Vlaanderens mooiste”,  te aanschouwen.

Prognose

Wout van Aert ⭐⭐⭐⭐⭐11/4
Mathieu van der Poel ⭐⭐⭐⭐10/3
Dylan van Baarle ⭐⭐⭐50/1
Tadej Pogacar ⭐⭐15/2
Kasper Asgreen 13/2
Uitbetalingen voor de winnaar bij de Ronde van Vlaanderen

Favorieten

Wout van Aert is de absolute topfavoriet voor De Ronde. De RVV staat voor Wout met stip genoteerd als belangrijkste doel voor dit jaar. Hij heeft al prachtige overwinningen behaald, maar Wout zou al zijn reeds behaalde overwinningen van dit jaar willen ruilen voor een eerste zege in de Ronde van Vlaanderen. Toch zijn er enkele vraagtekens. Is zijn vormpiek niet wat te vroeg geweest? En is zijn eindsprint wat minder dan vorige jaren?

Mathieu van der Poel testte en demonstreerde zijn vorm in de Coppi en Bartali. Ondanks zijn aankondiging de komende jaren wat zuiniger met zijn krachten om te springen, smeet hij weer met zijn krachten en spotte hij met alle wielerwetten. Mathieu noemde dat vorm kweken en hardheid opdoen voor volgende wedstrijden. Evenals Wout is Mathieu topfavoriet.

Van der Poel 2020

Dylan van Baarle won vorig jaar Dwars door Vlaanderen na een lange solo op een soortgelijk parkoers. Zijn vorm stijgt. Van de Ineos ploeg presteert hij het best op dit moment. Deze, in de breedte, sterke ploeg zal hem optimaal tot steun kunnen zijn.

Tadej Pogacar is tot dusver de man van het voorjaar. Winst in de Strade Bianche en de Tirreno Adriatico. Een vijfde plek in Milaan San Remo. Waar hij met ambitie aan de streep staat, behoort hij tot de favorieten. Zelf zegt hij slechts in wedstrijdverband op kasseien te willen rijden, ter voorbereiding op de Tour de France waar dit jaar eveneens een kasseienrit wordt gereden. Het verschil op de klimmetjes zal hij niet kunnen maken, daarvoor zijn ze te kort, maar degene die hem kan lossen bergop zal niet ver van de zege verwijderd zijn.

Kasper Asgreen won vorig jaar, maar heeft, tot nu toe, de grote vorm nog niet te pakken. Dat geldt voor de hele ploeg in de grote wedstrijden. Ploegleider Lefevre zal zijn manschappen tot het uiterste drijven om het voorseizoen alsnog te doen slagen. Een overwinning in de RVV zou daarbij al veel helpen.

Dark Horses.

Valentin Madouas  van de FDJ en Garcia Cortina van Movistar toonden zich al een aantal malen dit seizoen. Ook ex-wereldkampioen Mats Pedersen reed zich dit jaar weer in de kijker. Mogelijk kunnen ze verrassen in de RVV. Matej Mohoric won al in San Remo en is er in de finale van de voorjaarswedstrijden steeds bij. Christophe Laporte liet al mooie dingen zijn maar zal zich in de RVV moeten wegcijferen voor zijn kopman van Aert. O.a. ook Degenkolb, van Avermaat, Stuyven , Kristoff en Rasmus Tiller zijn renners die lang mee kunnen gaan.

Parcours

Na een vlakke aanlooproute krijgen de renners 18 hellingen en  7 vlakke kasseienstroken voor hun kiezen. Rond Oudenaarde worden in de finale driemaal de oude Kwaremont en tweemaal de Paterberg beklommen, voordat de laatste 13 vlakke kilometers koers wordt gezet naar de finish.

5 laatste winnaars

2017 Philippe Gilbert

2018 Niki Terpstra

2019 Alberto Bettiol

2020 Mathieu van der Poel

2021 Kasper Asgreen

ERik T

Geschreven door Eric Timmermans

Bekijk alle berichten door Eric Timmermans →