Wie gaat van Aert kloppen in Hulst?

13e wedstrijd van de UCI wereldbeker in Hulst op 2 januari 2022. Helaas weer zonder publiek, maar gelukkig gaat de cross wel gewoon door, en is deze live op TV te volgen. De vestingwerken van Hulst bieden de organisatoren de mogelijkheden om een fantastisch attractief parcours neer te leggen.

Vorig jaar werd, vanwege corona perikelen, uitgeweken naar de Perkpolder, waar eveneens een mooie cross kon worden georganiseerd. Gelukkig is men nu terug in het centrum van Hulst. Wedden op sport maakt het kijken leuker en we hebben onze prognose voor je opgesteld.

Prognose

RennerSterrenodds
Wout van Aert⭐⭐⭐⭐⭐
Eli Iserbyt⭐⭐⭐⭐
Michael Vanthourenhout⭐⭐⭐
Quinten Hermans⭐⭐
Tom Pidcock

Parcours

Een varia aan technische uitdagingen liggen er in Hulst te wachten op de renners. Naast de gebruikelijke obstakels zoals  bruggen, zandstrook, balkjes e.d. is het vooral veel draaien en keren en vooral ook veel op en af, langs waterkanten en doorgangen in het centrum van Hulst, met op de achtergrond de bekende stadsmolen.

Dit decor maakt deze cross tot een van de mooiste omlopen. Het wordt een supersnelle koers, ook bij de regen die er in de voorafgaande dagen wordt verwacht. Een speeltuin voor de explosieve renner met veel technische bagage.

Alle toppers zullen in Hulst aan de start staan.

Wout van Aert.

Gezien zijn aaneenschakeling van overwinningen en vooral ook de speelse manier waarop hij zijn zeges aaneen rijgt, is hij uiteraard favoriet in Hulst. Wout “blinkt”, en hij spat van het zelfvertrouwen. Graag zal hij zijn concurrenten nog eens een mokerslag willen geven.

Eli Iserbyt.

Hij won in 2020, en ook liet hij zien met ereplaatsen in eerdere jaren, dat hij zich thuis voelt in Hulst. Het is de gebruikelijke drukke periode voor de crossers. Veel renners zullen al wel wat vermoeid zijn en mogelijk geldt dat ook voor Iserbyt. Overal moet hij zijn positie in de diverse klassementen verdedigen terwijl anderen soms een relatieve rustdag kunnen nemen.

Michael Vanthourenhout   

Laat  crossen om de Superprestige liggen en geeft de voorkeur aan de wereldbekerwedstrijden. Zijn vorm is er op het juiste moment en hij mag het laten zien in Hulst. Verdedigt zijn hoge positie in het klassement in Hulst.

Quinten Hermans

Mag niet ontbreken in de prognose. Hij meldt zich steeds bij de eerste vijf maar podium halen blijft moeilijk. Verdedigt eveneens zijn klassement in Hulst.

Overige kanshebbers.

Tom Pidcock maakte een mindere indruk in de vorige wereldbekerwedstrijd te Dendermonde maar heeft laten zien in snelle koersen zoals in Rucphen en Heusden goed uit de voeten te kunnen.

Sweeck is weer op de weg terug zo lijkt het. Toon Aerts prefereert de zwaardere omlopen. Van der Haar is zijn vorm wat kwijt. Van Kessel komt juist wat tekort voor de eerste vijf. Ze kunnen echter allemaal voor een verrassing zorgen.

Tussenstand Wereldbeker na Dendermonde

PositieRennerPunten
1Iserbyt 375
2Vanthourenhout 290
3Toon Aerts     276
4Hermans    261
5Van der Haar  226

Laatste winnaars in Hulst

2017-2018-2019 Van der Poel
2020    Iserbyt
2021 Van der Poel
ERik T

Geschreven door Eric Timmermans

Bekijk alle berichten door Eric Timmermans →

Nieuws