Wie klopt Wout van Aert in Essen?

Zaterdag 11 december 2021 zijn we toe aan de 6e manche van de Ethias Cross die zal verreden worden in Essen. Lang niet alle toppers staan zaterdag aan de start maar dat neemt niet weg dat het niet een mooie cross kan gaan worden.

Onze prognose

RennerSterrenOdd
Wout van Aert ⭐⭐⭐⭐⭐ 1.05
Pim Ronhaar ⭐⭐⭐⭐ 10.0
Thijs Aerts ⭐⭐⭐ 20.0
Lander Loockx ⭐⭐ 400.0
Thomas Mein 40.0

Weinig toppers

Veel afwezige toppers in Essen in verband met de wereldbeker wedstrijd in Italië een dag later. O.a. een deel van de Baloise Trek Lions ploeg van Sven Nys zal ontbreken in verband met de hoogtestage die ze zullen gaan doen. Andere toppers vinden een combinatie van deelnemen aan Essen op zaterdag en wereldbeker op zondag met daarnaast de lange reis naar Italië wat teveel van het goede.

Na de demonstratie van Wout van Aert vorige week bij zijn rentree in het veldrijden is hij uiteraard de torenhoge favoriet. In Essen zal hij nog meer een parcours naar zijn gading vinden.

Andere kanshebbers

Pim Ronhaar gaat voor een podiumplaats na zijn voortreffelijk optreden vorige week. Thijs Aerts laat een groeiend vormpeil zien en zal samen met Ronhaar de eer van de  Baloise Trek Lions ploeg hoog moeten kunnen houden. Benieuwd hoe hij het gaat doen in afwezigheid van zijn broer Toon. Lander loockx heeft al een aantal mooie uitslagen gereden. 8ste in Boom en 13e in Besançon. Thomas Mein, de jongeling  uit het Verenigd Koninkrijk, heeft met een 13e plaats in de wereldbeker te Fayetteville en met een 14e plaats in de prestigieuze Koppenbergcross laten zien dit jaar al op de goede weg te zijn.

Gianni Vermeersch zal zijn allereerste cross rijden dit jaar in Essen. Vorige week hebben we kunnen zien bij Wout van Aert dat je een eerste cross ook meteen kunt winnen. Het is niet de verwachting dat Gianni dat ook zal gaan doen maar een plaats bij de eerste tien moet toch mogelijk zijn.

Ook in Essen zal het zaterdag modderig zijn met name in het laag gelegen weide gedeelte. We zullen dan ook namen terugvinden in de einduitslag die vorige week ook een goede prestatie hebben kunnen neerzetten op een soortgelijk parcours.

Laatste winnaars van de eerste 5 manches van de Ethias Cross

VeldritWinnaar
Lokeren Iserbyt
Beringen Iserbyt
Bredene  Iserbyt
Meulebeke   M. Vanthourenhout
Leuven    L. Sweeck

Voor de winnaar van de  6e manche zullen we dan ook een nieuwe naam hebben. Denk je te kunnen voorspellen wie er gaat winnen, maak dan een inzet bij Bingoal.

ERik T

Geschreven door Eric Timmermans

Bekijk alle berichten door Eric Timmermans →

Nieuws