WK Darts tip dinsdag 21 december

Iedere dag mooie wedstijden om op te wedden bij het WK Darts. De beste bookmakers met mooie odds hebben we voor je geselecteerd.

Middagsessie 

Lewy Williams – Toyokazu Shibata (1e ronde)

De debuterende Lewy Williams neemt het in zijn eerste ronde wedstrijd op tegen de evenals debuterende Japanner Toyokazu Shibata. Williams is veruit de favoriet voor de overwinning en vertegenwoordigt een odd van 1.22 maal je inzet. Een stunt van Shibata is goed voor 4.33 maal je inzet. Beide heren kennen het grote podium van Ally Pally nog niet dus het kan een interessante ontmoeting worden tussen de Welshman en de Japanner. Een 180’er in de eerste leg geeft drie keer je inzet terug. 


Jason Lowe – Daniel Larsson (1e ronde)

Lowe neemt het tegen Larsson op in de laatste eerste ronde wedstrijd van dit wereldkampioenschap. De 49-jarige Lowe speelde één keer eerder op het WK waar de 40 jarige Zweed al twee keer in Alexandra Palace speelde. Lowe is de favoriet voor de overwinning. Hij krijgt een odd van 1.36 en een overwinning van Larsson is goed voor 3.2 keer je inzet. Een beslissende vijfde set heeft een quotering van 2.8. Worden er meer dan vier sets gespeeld krijg je daar 1.4 maal je inzet voor terug. 

Mervyn King – Ryan Joyce (2e ronde)

The King speelt in zijn eerste wedstrijd tegen Ryan Joyce. Joyce won nipt van Benecky met 3-2. De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de derde ronde op tegen de verrassing Steve Lennon. Lennon versloeg Ratajski. Mervyn King is voor deze ontmoeting op basis van ervaring de favoriet voor de overwinning.

King kennende moet het wel goed gaan lopen van begin af aan. Als hij begint te foeteren dan heeft Joyce een reële kans van winnen. Een overwinning van King heeft een odd van 1.57 tegenover de quotering van 2.4 bij een overwinning van Joyce. Drie of meer 100+ finishes heeft een odd van 2.38. Joyce gooide al 114 uit tegen Benecky. 

Dave Chisnall – Mike De Decker (2e ronde)

Mike de Decker is toch een beetje een verrassing. Darius Labanauskas werd met 1-3 professioneel naar huis gespeeld. De Belg gooide 89.36 gemiddeld en wist driemaal de maximale score te gooien. Tegen Chisnall zal het niveau omhoog moeten. Chizzy verloor in zijn tien eerdere deelnames nog nooit de tweede-ronde wedstrijd. De nummer zes van de plaatsingslijst zal indruk willen maken.

Mocht Chisnall deze wedstrijd winnen en ook de derde ronde winnen van of Humphries of Rusty-Jake Rodriguez dan kan hij tegenover Michael van Gerwen komen te staan. De man tegen wie hij vorig jaar een wereldwedstrijd speelde. Een gokje op Chisnall in deze wedstrijd levert 1.3 maal je inzet op. Als de Decker wederom weet te stunten krijg je er 3.5 maal je inzet voor terug. Een 170 checkout heeft een mooie odd van 8 keer je inzet. 

Avondsessie

Vincent van der Voort – Adam Hunt (2e ronde)

Dinsdagavond komt ook Vincent van der Voort in actie op zijn 15e wereldkampioenschap bij de PDC. Hij speelt sinds 2002 onafgebroken op wereldkampioenschappen en verloor pas twee keer eerder in de tweede ronde. Hunt moet op papier te verslaan zijn. Je krijgt dan ook bij een weddenschap op Vincent 1.4 keer je inzet terug. Een stunt van Hunt vertegenwoordigt drie keer je inzet. Is van der Voort de king of the oche? Dat houdt de wedstrijd winst, hoogste uitgooi en meeste 180’ers in. Deze weddenschap heeft een odd van 4.30


Michael Smith – Ron Meulenkamp (2e ronde)

Direct na de wedstrijd van van der Voort komt de tweede Nederlander al in actie. Ron Meulenkamp wist te winnen van Lisa Ashton en neemt het nu op tegen Michael Smith. In deze wedstrijd heeft Smith de favorietenrol. Meulenkamp moet hopen op een off-day van Smith en zelf uitstekend spelen om een kans te hebben. Wint Meulenkamp de wedstrijd dan krijg je daar 4.5 keer je inzet voor terug.

Een overwinning van Smith is goed voor 1.2 keer je inzet. Weet BullyBoy een leg uit te gooien op de bull dan betaalt Jacks je daar 2.88 keer je inzet voor uit. Weet hij een uitgooi van meer dan 112.5 te raken dan krijg je daar 1.85 keer iedere euro voor terug. 

Dimitri van den Bergh – Florian Hempel (2e ronde)

Dancing Dimi was afwezig vanwege een corona besmetting in november. Tijdens de Players Championship Finals was hij weer aanwezig maar wist hij niet te imponeren. Danny Noppert stuurde van den Bergh al na twee wedstrijden naar huis. Noppy won met 2-6 van de Belg die een gemiddelde van 92.59 liet noteren.

Florian Hempel is zijn tegenstander, een verrassing aangezien hij won van Martin Schindler. Dimitri van den Bergh is dan ook veruit de favoriet voor de overwinning. 1.25 keer je inzet krijg je terug op de Belg tegenover 4 keer iedere euro bij Hempel. Wordt van den Bergh matchwinner? Dat levert 2.4 maal je inzet op. 

Devon Petersen – Ross Smith (2e ronde)

De laatste wedstrijd van de avond wordt gespeeld door de African Warrior. Devon Petersen speelt tegen Ross Smith die wist te winnen van Jamie Hughes. Smith was voornamelijk op de finishes zeer goed en noteerde in drie sets een 100+ finish. Hij gooide 10/17 op de dubbels.

De beide heren vertegenwoordigen exact dezelfde quotering van 1.9. Onderbuikgevoel geeft lichte voorkeur voor Petersen gezien zijn ervaring. Maar Smith wist dus al een klein stempeltje in de eerste ronde te zetten. De wedstrijdwinnaar kun je altijd kiezen met een handicap om iets meer zekerheid in te bouwen. Worden er meer dan 4 100+ finishes gegooid dan betaalt Jacks daar 5 keer je inzet voor uit.

Nieuws