WK Darts tip dinsdag 28 december

Mooie wedstrijden op het WK Darts om een weddenschap op te plaatsen. Maak he kijken naar Michael van Gerwen nog leuker met een gokje.

Middagsessie

Steve Lennon – Mervyn King

Lennon en King nemen het in de derde ronde tegen elkaar op. Mervyn King kreeg het in de tweede ronde zeer moeilijk met Ryan Joyce. Joyce kwam 0-2 voor maar King vocht terug en won de partij uiteindelijk met 3-2. King won negen legs op rij en stond zeer sterk te finishen. Met 10 dubbels uit 20 pijlen staat hij op 50%. Steve Lennon speelde ook de eerste ronde en won van Razma en Ratajski. Tegen Ratajski speelde Lennon erg goed. Hij gooide een gemiddelde van 91.34 maar was minder goed op de dubbels. Hij had veertig pijlen nodig om zijn negen legs te winnen. 

In deze ontmoeting in de derde ronde is Mervyn King veruit de favoriet voor de overwinning. Je krijgt bij een overwinning van King 1.4 keer je inzet terug. Weet Lennon ook deze wedstrijd aan het langste eind te trekken dan levert dat 2.95 maal iedere euro op. Heb je vertrouwen in Lennon? Je krijgt bij de handicap Lennon +1.5 een quotering van 1.86 terug. Worden er meer dan 5.5e set gespeeld in de wedstrijd dan heeft dat een odd van 1.72. Een gokje op 180’ers hebben ook leuke quoteringen. Meer dan 10.5 zorgt voor een uitbetaling van 1.58

Ryan Searle – Danny Noppert

Danny Noppert wist in zijn wedstrijd gemakkelijk te winnen van Heaver. Ryan Searle versloeg William Borland met 3-0. Searle speelde niet zijn beste wedstrijd maar had geen moeite met de Schot. 3-0 in sets en een checkout van 116. In totaal gooide hij 3 keer de maximale score. Noppert wist tegen Heaver ook geen geweldige gemiddelden te noteren. Hij gooide 88.42, wierp vijf maal de maximale score en gooide 104 uit. 

In de wedstrijd is Ryan Searle de favoriet te noemen maar ook Noppert kan de wedstrijd naar zich toe trekken. Bij een overwinning van Searle krijg je 1.57 keer je inzet terug tegenover 2.37 maal iedere ingezette euro bij de winst van Noppert. Worden er meer dan 12.5 180’ers gegooid? Dat heeft een odd van 1.81. Gooit Danny Noppert de hoogste checkout van de wedstrijd, daar krijg je 1.97 keer je inzet voor terug. Is de hoogste checkout van de wedstrijd meer dan 135.5 dan krijg je daar 1.85 maal het ingezette bedrag voor uitbetaalt.

Joe Cullen – Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker gooide Simon Whitlock naar huis, een knappe prestatie. Whitlock speelde verre van goed en kwam vanaf de derde set serieus in de problemen. Het is weliswaar de set van Kleermaker maar Whitlock geeft twee keer zijn eigen leg weg. Ditzelfde doet hij in de vierde set waar hij nota bene zelf mag starten. Dit deed de Australiër de das om. Cullen had een lastige kluif aan Jamie Lewis. De beslissende vijfde set viel uiteindelijk in het voordeel van Cullen waardoor hij de nummer 116 van de wereldranglijst naar huis kon sturen. 

Cullen heeft een quotering van 1.28 en mag zich logischerwijs veruit de favoriet voor de overwinning noemen. Martijn Kleermaker kan natuurlijk ook de wedstrijd winnen, hij vertegenwoordigt een quotering van 3.7 keer je inzet. Cullen gooit de hoogste checkout heeft een odd van 1.58. Wordt hij de king of the match? Daar betaalt Jack’s je 2.25 keer je inzet voor uit.  

Avondsessie

Rob Cross – Daryl Gurney

De avondsessie start met Rob Cross tegen Daryl Gurney. Rob Cross versloeg met moeite Raymond van Barneveld. Later testte Barney positief op COVID, ondanks dat hij zonder klachten de wedstrijd kon spelen. Van Barneveld maakte het Cross voornamelijk in de eerste fase zeer lastig. Hij gooide een 170 finish en won gemakkelijk zijn legs. Ook later in de wedstrijd kreeg van Barneveld kansen maar de dubbels liepen niet.

Cross wist voornamelijk zijn oude vriend dubbel 18 gemakkelijker te vinden maar had scorend nog wat moeite. Zijn gemiddelde bedroeg dan ook 90.38. Daryl Gurney liet een prima wedstrijd zien tegen de zeer lastig te bespelen Ricky Evans. Hij gooide zes maal de maximale score, scoorde 41% op de dubbels, mikte 107 uit en gooide 95.5 gemiddeld. 

Met de vorige wedstrijden in het achterhoofd kan deze partij beide kanten op vallen. Zowel Cross als Gurney speelden niet een verbluffende eerste wedstrijd. De bookies wijzen de oud-wereldkampioen toch als favoriet aan voor de overwinning. Je krijgt 1.53 keer iedere euro terug bij Cross, alwaar diezelfde euro 2.5 keer uitbetaalt wordt als Gurney de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. Gurney +1.5 heeft een odd van 1.73. Wordt er een willekeurige leg uitgegooid op dubbel 1 dan heeft dat een quotering bij Jack’s van 2.75

Peter Wright – Damon Heta

Wright mag het opnemen tegen Heta. Op papier moet dit voor Snakebite geen enkel probleem zijn maar de Australiër kán het ook Peter Wright knap lastig gaan maken als hij een goede dag heeft. Ze stonden vier maal eerder tegenover elkaar. Heta wist één keer eerder te winnen. Dat was op 28 februari 2021 toen The Heat met 2-6 op een Players Championship won. Een maand geleden stonden ze op de Players Championship Finals wederom tegenover elkaar. Wright won toen met 10-8. 

Ook in deze ontmoeting is Wright de favoriet. Snakebite won twaalf van zijn laatste vijftien wedstrijden. Hij verloor van Sedlacek, Clemens en Price, maar alleen in de wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen werd met ruime cijfers verloren. De odd op Wright is 1.28. Een stunt van Damon Heta is goed voor 3.7 keer je inzet. Als Wright zijn stempel kan drukken en ook een statement naar Van Gerwen en Price kan maken levert dat 2.88 keer je inzet op. Hij moet dan de wedstrijd winnen, de meeste maximale scores gooien en de hoogste checkout neerzetten. Wint Wright met een whitewash dan heeft dat bij Jacks een quotering van 4.5.

Michael van Gerwen – Chris Dobey

Naast Peter Wright komt ook Michael van Gerwen in actie dinsdagavond. Hij neemt het op tegen Chris Dobey. Van Gerwen legde zichzelf erg veel druk op tijdens de eerste ronde wedstrijd waardoor het er nog niet helemaal uit kwam. De drievoudig wereldkampioen gooide een gemiddelde van 94.54 en gooide zes maal de maximale score. Toch was het even spannend toen Mighty Mike met 0-1 achter kwam. Barstow gaf enige weerstand maar kon het niet bijbenen toen van Gerwen steeds iets beter ging gooien.

Voornamelijk de twee identieke 99 finishes in de laatste set deden van Gerwen zichtbaar goed in het zelfvertrouwen. Chris Dobey won zijn wedstrijd van Rusty Jake Rodriguez maar had een vijfde set nodig. In de 8 eerdere ontmoetingen tussen de beide spelers is van Gerwen ongeslagen. Tot 4 keer toe was het verschil uiteindelijk 1 leg. 

In deze wedstrijd is Van Gerwen natuurlijk de favoriet. De Vlijmenaar zal net als Price en als Wright willen laten zien wie de baas is. Chris Dobey is daar ogenschijnlijk een geschikte tegenstander voor. Hij gooit in een prima ritme en kan het Van Gerwen moeilijk maken. Als Michael van Gerwen getriggerd wordt dan leert de geschiedenis dat hij tot alles in staat is.

Is het zo’n avond voor hem dan kun je met live wedden leuke odds binnenhalen. Een 9-darter misschien? We hebben er al twee gezien dit WK. Lukt het van Gerwen om de perfecte leg te creëren dan krijg je daar 41 maal je inzet voor terug. Gooit van Gerwen een leg uit op de bull, dan verdubbelt Jack’s je inzet. Worden er vijf of meer 100+ finishes gegooid dan heeft deze weddenschap een quotering van 4. Op voorhand gokken dat van Gerwen wint, de meeste 180’ers produceert en de hoogste finish gooit levert 4.33 maal je inzet op. 

Nieuws