WK Darts tip donderdag 16 december middag- en avondsessie

In de middag en avond mooie wedstrijden om op te wedden bij het WK Darts.

Middagsessie

Steve Lennon – Madars Razma (1e ronde)

Steve Lennon, de achtentwintig jarige Ier staat op zijn vijfde WK en wist drie keer te winnen in de eerste ronde. Verder dan de laatste 64 kwam hij nog nooit. Madars Razma uit Letland speelt zijn zesde WK. Driemaal speelde hij bij de BDO alwaar hij tot twee keer toe bij de beste zestien kwam.

De twee laatste jaren speelde hij bij de PDC. Razma kwam vorig jaar bij de laatste 64, daar verloor hij van Gary Anderson. De Let is favoriet bij Jacks. Je krijgt 1.78 terug bij hem. Een gokje op Lennon is 2.02 keer je inzet. De beide heren zijn zeker aan elkaar gewaagd waardoor je mooie quoteringen kunt verwachten. Gooien ze hetzelfde aantal 180ers dan betaalt dat 5.4 keer je inzet uit. 

Scott Mitchell – Chris Landman (1e ronde)

Scotty Dog was een van de smaakmakers bij de BDO. Toen de organisatie in 2020 echter failliet ging maakte de 51-jarige wereldkampioen zijn overstap naar de PDC. In zijn eerste WK-wedstrijd zal hij proberen af te rekenen met Chris Landman, die evenals uitkwam voor de BDO. Mitchell is de favoriet voor de overwinning met een odd van 1.4. Een stunt van de Nederlander zorgt voor een verdrievoudiging van je inzet. Een dominante Scott Mitchell heeft een mooie odd. Mitchell wint, gooit de hoogste finish en heeft de meeste 180ers achter zijn naam staan levert 5 maal je inzet op. 

Chas Barstow – John Norman jr. (1e ronde)

De links gooiende Barstow en John Norman zijn beide twee relatief onbekende darters voor het grote publiek. Ze maken allebei hun debuut op het PDC Wereldkampioenschap. Barstow deed eerder dit jaar mee aan de Players Championship Finals in november en kwam daar niet langs Brendan Dolan in de eerste ronde. Barstow vertegenwoordigt anderhalf maal je inzet en de Canadees betaalt bij een overwinning 2.6 keer je inzet uit. Moet er een beslissende set gespeeld worden dan heeft dat een odd van 2.6

Daryl Gurney – Evans/Kumar (2e ronde)

Superchin staat op zijn negende wereldkampioenschap en probeert een relatief onzichtbaar jaar goed te maken. Hij stond vorig jaar in de kwartfinale waar hij zijn meerdere moest erkennen aan Gerwyn Price, de latere winnaar. In de eerste tweede ronde wedstrijd neemt de Noord-Ier het op tegen Ricky Evans of Nitin Kumar.

Mocht Rapid Ricky zijn eerste wedstrijd woensdagavond winnen dan is Gurney een moeilijke tegenstander. Dit heeft voornamelijk met het gooi-tempo van de beide heren te maken. Gurney gooit een veel rustiger tempo dan Evans. Echter moet Gurney op papier redelijk eenvoudig van beide heren weten te winnen. 

Avondsessie

William O’Connor – Danny Lauby (1e ronde)

The Magpie start aan zijn vijfde PDC WK. In 2019 weet hij zich bij de laatste 32 te voegen. Danny Lauby speelt zijn tweede WK na vorig jaar te zijn uitgeschakeld in de eerste ronde door Ryan Searle. Lauby gooide 88 gemiddeld, tien punten minder dan Searle. De 3-2 is een knappe prestatie. O’Connor is de favoriet voor de overwinning. Wint hij de wedstrijd 3-1 dan levert dat 3.6 maal je inzet op. Een overwinning van Lauby is goed voor een verdrievoudiging van je inzet. 

Ryan Meikle – Fabian Schmutzler (1e ronde)

Fabian Schmutzler is pas 16 jaar en kan de jongste speler ooit worden die een wedstrijd weet te winnen op het WK. The Fabulous Fab vertegenwoordigt een odd van 3.1 en moet het hebben van een stunt tegen de meer ervaren Ryan Meikle. Voor Meikle is het zijn derde wereldkampioenschap. Maar ook hij wist nog nooit te winnen in Alexandra Palace. Een interessante wedstrijd waar de spanning bij beide heren voelbaar zal zijn. Geef je Schmutzler een handicap van +1.5 dan krijg je daar 1.9 maal je inzet voor terug. 

Ron Meulenkamp – Lisa Ashton (1e ronde)

Lisa Ashton is een viervoudig wereldkampioen bij de BDO-dames en heeft een gigantische bak ervaring. Een zeer moeilijke opponent voor Ron Meulenkamp. Daarom kan het een zeer mooie en interessante ontmoeting worden tussen de beide spelers.

Ron Meulenkamp is door de bookies uitgeroepen tot favoriet, je krijgt 1.37 keer je inzet terug bij een gokje op Meulenkamp. Ashton betaalt 3.1 maal je inzet uit. Ashton wist in haar twee deelnames van de PDC nog geen wedstrijd te winnen. Meulenkamp kwam nooit verder dan de laatste 64. Meer dan 5.5 180’ers levert 1.6 keer je inzet op. 

Gary Anderson – Lewis/Campbell (2e ronde)

We kunnen op de tweede dag van het WK al een klassieker te zien krijgen. Als Adrian Lewis zijn eerste ronde partij wint van Campbell staat hij tegenover Gary Anderson. Beide heren zijn tweevoudig wereldkampioen en stonden twee keer tegenover elkaar in de finale van het WK. In 2011 was het Lewis die won en vijf jaar later trok Anderson aan het langste eind. Daarvoor moet Lewis wel eerst langs Campbell.

Gary Anderson is in het geval van beide tegenstanders de favoriet. Echter kán Lewis stunten tegen de Flying Scotsman. Dit heeft vooral te maken met het korte setsysteem. Vaak komt Anderson het beste tot zijn recht in langere wedstrijden waar hij constant een bepaald gemiddelde weet te spelen. Korte wedstrijden zijn minder zijn ding, al helemaal in het setsysteem. Sluit eventueel Lewis dus op voorhand niet uit.