WK Darts tip maandag 27 december

Ook alle gekwalificeerde spelers hebben een wedstrijd gespeeld. Na de kerstdagen gaat het WK Darts verder met de derde ronde. Er zijn nog 32 spelers over in de race om de wereldtitel.

Afgevallen top 32 spelers zijn; Dimitri van den Bergh (5), Krzysztof Ratajski (12), Stephen Bunting (16), Simon Whitlock (20), Brendan Dolan (23), Glen Durrant (24), Mensur Suljovic (26) en Devon Petersen (28).

Sommige spelers in dit lijstje zijn zeer onverwacht waar andere spelers sowieso in een mindere periode zitten. In de derde ronde wordt er best of seven sets gespeeld. Iets langere wedstrijden dan die we tot nu toe hebben gezien dus. De winnaar moet vier sets winnen. 

Middagsessie

Ross Smith – Dirk van Duijvenbode 

Ross Smith maakte het Stephen Bunting ontzettend lastig. Hij won de wedstrijd na een bloedstollend spannend beslissende set. De 167 finish voor de 2-3 was een knal. De 102 voor 2-4 toen Bunting stond te wachten om 50 uit te gooien was de genadeklap. Bunting lag na een spectaculaire wedstrijd van bijna een uur uit het toernooi. Ook Dirk van Duijvenbode moest flink werken voor zijn plekje in de derde ronde. Boris Koltsov bleef Aubergenius op de hielen en deze wedstrijd kreeg ook een beslissende set. De 1-2 achterstand werd 3-2 in sets en de laatste set werd met 4-2 in legs gewonnen. Een, op papier, prachtig affiche als eerste derde ronde wedstrijd. 

Het is ontzettend lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Smith betaalt 1.88 uit en voor een euro op van Duivenbode krijg je 1.90 maal je inzet terug. Een geweldige dag van de Nederlander heeft een odd van 5.50. Daarvoor moet hij de wedstrijd winnen, de meeste 180’ers gooien en de hoogste finish noteren. Van Duivenbode +1.5 heeft een odd van 1.45. Worden er meer dan 5.5 sets gespeeld dan is dat goed voor 1.48 maal je inzet. Een checkout van meer dan 133.5 heeft een odd van 1.85.

Michael Smith – William O’Connor 

Smith liet niks heel van Ron Meulenkamp. De Almeerder werd met 3-0 naar huis gestuurd. Bully Boy liet een gemiddelde van 106.32 optekenen, de hoogste van alle spelers tot op heden in het toernooi. Een duidelijke boodschap voor zijn tegenstanders. De Ier O’Connor won ook met 3-0 en had Glen Durrant tegenover hem staan. In deze ontmoeting zal O’Connor het echter uit een ander vaatje moeten tappen. Smith blaakt van het zelfvertrouwen en is dus een moeilijk te kloppen tegenstander. 

Michael Smith is veruit de favoriet voor de overwinning. Jacks betaalt 1.28 keer je inzet uit bij een overwinning op Bully Boy. Een overwinning van O’Connor is goed voor 3.75 maal iedere ingezette euro. Een mooiere odd als je wil inzetten op Smith is de hoogste uitgooi van de Engelsman. Gooit Smith de hoogste finish dan levert dat 1.62 keer je inzet op, is deze hoger dan 120.5 dan is de quotering 1.85

Florian Hempel – Raymond Smith

Hempel is misschien de meest opvallende naam in de derde ronde. Hij won in de eerste ronde van Martin Schindler en wist in de tweede ronde de nummer vijf van de wereld, Dimitri van den Bergh naar huis te spelen. Voor het eerst dit toernooi mag hij zich favoriet noemen in een wedstrijd. Zijn tegenstander is namelijk ook een redelijk opvallende naam; Raymond Smith. Smith gooide Jamie Hughes en Devon Petersen naar huis. De enige dit jaar in de derde ronde wedstrijd waar beide spelers niet uit de top 32 komen. 

Florian Hempel krijgt van bookies de favorietenrol, hij heeft een quotering van 1.45 voor de overwinning. Een gokje op Raymond Smith betaalt 2.75 keer uit als hij wint. Wordt er een willekeurige leg gefinisht op dubbel 1 dan krijg je daar 2.75 maal iedere euro terug. Dubbel 3 betaalt 3.75 keer je inzet uit en dubbel 11 heeft een quotering van 5.5. Gooien beide spelers 5 of meer keer de 180 score dan betaalt Jack’s je daar 4.33 keer iedere ingezette euro voor uit. 

Avondsessie

James Wade – Vincent van der Voort

Wade gooide een zeer slechte wedstrijd maar wist de benodigde dubbels uiteindelijk te raken. Ook van der Voort speelde in zijn eerste wedstrijd niet héél geweldig. Het kan dus een zeer interessante ontmoeting worden waarbij de overwinning op voorhand beide kanten op kan vallen. Aan ervaring op dit toneel zal het niet liggen. James Wade speelt sinds 2002 het PDC WK en Vincent van der Voort is sinds 2008 van de partij bij de PDC.

Wade is op voorhand toch de favoriet voor de overwinning. Je krijgt 1.57 keer iedere euro terug. Van de Voort heeft een quotering van 2.4 achter zijn naam staan. Een mooie odd van 2.38 krijg je terug als de beide heren gezamenlijk 4 of meer 100+ finishes gooien. Wordt er in de openings leg van de wedstrijd een 180 gegooid dan betaalt Jack’s je daar 2.6 keer je inzet voor terug. 

Gerwyn Price – Kim Huybrechts

The Iceman imponeerde nog niet tijdens zijn eerste wedstrijd evenals directe concurrenten Peter Wright en Michael van Gerwen. Huybrechts speelde in zijn eerste wedstrijd goed tegen Steve Beaton en versloeg hem met 3-1. Huybrechts wist 5 maal de maximale score te gooien en was 21% op zijn dubbels (10 uit 46). Price was in zijn wedstrijd tegen Edhouse beter op de dubbels. 37% werd geraakt (9 uit 24). Drie keer vond Price de 180 en zijn hoogste checkout bedroeg 130. 

Gerwyn Price is de favoriet voor de overwinning. Je krijgt, slechts, 1.2 keer je inzet terug. Een optie om de quotering omhoog te krijgen is door te wedden met een handicap. Als Price de wedstrijd wint, de hoogste uitgooi werp en de meeste 180’ers laat noteren krijg je daar al 2.88 keer je inzet voor terug. Huybrechts kan stunten en dat levert je 4.5 keer iedere ingezette euro op. In de lijn der verwachtingen ligt een spannende wedstrijd waarin Price aan het langste einde trekt. Huybrechts moet hopen op een off day en zal zelf een van zijn persoonlijk beste wedstrijden neer moeten zetten. 

Jonny Clayton – Gabriël Clemens

Clayton zal weinig meekrijgen van de wedstrijd van zijn vriend Price aangezien hij dan zelf op de ingooibaan staat. Hij speelt namelijk direct na Price tegen Gabriël Clemens. The German Giant won gemakkelijk van Lewis Williams. Clayton had het in zijn wedstrijd moeilijk tegen Keane Barry. 1-0 voor veranderde in 1-2 achter. Het zag er moeilijk uit voor Clayton, zeker toen hij 0-1 achter kwam in de vierde set.

Na een goede hervatting in de vierde set werden er zes legs achtereenvolgens uitgegooid. Het vertrouwen dat The Ferret dit jaar heeft opgebouwd betaalde zich uit in zijn resultaten. Hij wist de wedstrijd om te buigen en te winnen. 

De favoriet is Jonny Clayton, zeker als hij beter in het midden van de wedstrijd is dan tegen Keane Barry. Voor een overwinning van de Welshman betaalt Jacks 1.22 uit. Een overwinning van de Duitser heeft een odd van 4.33. Meer dan 11.5 180’ers heeft een odd van 1.48. Gooit Clayton meer dan 2 keer een 100+ finish? Deze weddenschap heeft een quotering van 2.38

Nieuws