WK Darts tip woensdag 29 december

Een gokje wagen op het WK Darts is ook een populaire mogelijkheid van het wedden op sport. Bekijk de wedstrijden en kies een bookmaker om jouw inzet te plaatsen.

Middagsessie 

José de Sousa – Alan Soutar (3e ronde)

De Sousa kwam met flinke moeite uiteindelijk toch langs Jason Lowe, maar had daar wel vijf sets voor nodig. Na een 0-2 achterstand boog de Portugees de wedstrijd om naar een overwinning. Alan Soutar speelde al twee eerdere wedstrijden en wist daarin twee keer de beslissende set naar zich toe te trekken. Beide heren houden er dus van om het spannend te maken. Voor Soutar is zijn debuut op het wereldkampioenschap geslaagd. De Schot speelde pas twee keer eerder bij de BDO op een wereldkampioenschap en kwam daar bij de laatste 32 terecht. José de Sousa zal deze wedstrijd willen winnen om zich te bewijzen. 

De bookies geven de Sousa een flinke favorietenrol wat op papier natuurlijk logisch is. Je krijgt 1.3 maal je inzet terug bij een overwinning van de Portugees tegenover 3.5 keer iedere euro als je inzet op Soutar. Beide heren gooien geregeld de 180, worden er meer dan 11.5 gegooid gecombineerd dan betaalt Jack’s daar 1.54 voor uit. Gooit de Sousa de meeste maximale scores en gooit hij de hoogste checkout van de wedstrijd heeft dat een quotering van 2.45

Dave Chisnall – Luke Humphries (3e ronde)

Chisnall had geen moeite met Mike de Decker. Chizzy moest er nauwelijks voor vechten en won de partij gemakkelijk met 3-0. Hoe het met de vorm van Chisnall zit is dus moeilijk in te schatten. Hetzelfde kunnen we eigenlijk zeggen van Luke Humphries. Cool Hand Luke had geen moeite met Rowby-John Rodriguez en won zijn partij ook met 3-0.

Vergelijken we Chisnall en Humphries op basis van deze twee whitewashes dan heeft Chisnall een beter gemiddelde (96.43 tegenover 92.91), gooide hij 1x meer de 180 en gooide de hoogste checkout (146 tegenover 101). Humphries was iets beter op de dubbels met 37.5% (9 uit 24) tegenover de 34% van Chizzy (9 uit 26). 

De bookmakers hebben een hoofdpijndossier aan deze ontmoeting. Chisnall en Humpries vertegenwoordigen exact dezelfde quotering van 1.90. Op voorhand is het ook zeer moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Op basis van ervaring zou je zeggen Chisnall. Op basis van explosiviteit zou je zeggen Humpries. De wedstrijd zal het moeten uitwijzen waardoor live wedden een aantrekkelijke optie is.

We kunnen redelijk wat 180’ers verwachten, de beide heren gooien deze relatief gemakkelijk. Meer dan 15.5 keer de maximale score is goed voor 2.06 keer je inzet. De hoogste uitworp van Cool Hand Luke heeft een odd van 1.91. Worden er vier of meer 100+ finishes gegooid dan krijg je daar 2.25 maal je inzet voor terug. 

Nathan Aspinall – Callan Rydz (3e ronde)

Ook de laatste wedstrijd van de woensdagmiddag is een krakertje. Nathan Aspinall nam het op tegen Joe Murnan en had daar redelijk wat moeite mee. Callan Rydz walste over Brendan Dolan heen. Aspinall heeft de naam maar nog niet de vorm terwijl Rydz in bloedvorm is en wil stunten. Op voorhand dus een zeer interessante ontmoeting tussen twee goed-spelende heren. 

Aspinall is licht favoriet voor de overwinning. 1.73 tegenover 2.10 zijn de quoteringen op de beide heren. Je kunt eventueel wedden met een handicap waarmee je op voorhand een speler op voorsprong zet. Zeker in dit soort moeilijk in te schatten wedstrijden kan je dat een voordeel op leveren. Aspinall +1.5 set is 1.3 maal je inzet. De verwachting op voorhand is dat de beide heren het elkaar moeilijk gaan maken. Komt het aan tot een beslissende set? Jacks betaalt bij een wedstrijd met meer dan 6.5 sets 2.9 keer iedere euro uit. 

Avondsessie 

Gary Anderson – Ian White (3e ronde)

De laatste derde ronde wedstrijd zal worden gespeeld tussen Gary Anderson en Ian White. Twee oudgedienden die beide hun eerste wedstrijd met 3-1 wisten te winnen. Anderson deed dat van tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis waar Ian White de Nederlander Chris Landman naar huis stuurde. 

Op papier is Gary Anderson natuurlijk veruit de favoriet. Je krijgt anderhalf keer je inzet voor de Schot terug. Weet White te winnen dan betaalt Jack’s je daar 2.6 keer je inzet voor uit. Wordt de 170 geraakt dan heeft dat een quotering van 6.5. Gary Anderson die de hoogste checkout gooit heeft een odd van 1.73. Gooit hij een hogere checkout dan 118.5 dan betaalt dat 1.85 keer iedere ingezette euro uit. 

Jonny Clayton – Michael Smith (4e ronde)

De derde ronde hebben we gehad en dus blijven voornamelijk de bekende gezichten over. Jonny Clayton tegen Michael Smith is op voorhand een prachtig affiche. De beide heren gooien in een rap tempo en weten geweldig te scoren en te finishen. Clayton wist in zijn beide wedstrijden, als enige dit toernooi, meer dan 100 gemiddeld te gooien. Ook Smith gooide in zijn eerste wedstrijd meer dan 100 gemiddeld. In zijn tweede wedstrijd tegen William O’Connor bleef hij net onder de 100. 

Ook deze wedstrijd is relatief moeilijk in te schatten. Jonny Clayton is uitgeroepen tot favoriet voor de overwinning. 1.57 keer je inzet krijg je terug als je inzet op The Ferret. Een overwinning van BullyBoy geeft je 2.4 keer iedere euro terug. Op voorhand kunnen we vuurwerk verwachten. Meer dan 15.5 keer de maximale score geeft 1.77 maal je inzet terug. Op basis van de statistieken is een 9-darter het meest aannemelijk in deze partij. Maakt een van de beide heren deze verwachting waar dan krijg je daar 41 keer je inzet bij Clayton en 51 keer je inzet bij Smith voor terug. Een hogere checkout dan 137.5 is goed voor 1.85 maal iedere euro. 

Gerwyn Price – Dirk van Duijvenbode (4e ronde) 

De strijd tussen Price en van Duijvenbode had aan weerszijden niet veel gescheeld of was niet doorgegaan. Gerwyn Price heeft héél veel geluk gehad tegen Kim Huybrechts. De Belg speelde de wedstrijd van zijn leven en wist het in de laatste set net niet recht te breien, het geluk van een wereldkampioen.

Ook Dirk van Duijvenbode was bijna uitgeschakeld. Ross Smith stond 3-0 in sets voor maar van Duijvenbode knokte zich geweldig terug. Smith zakte helemaal in elkaar en van Duijvenbode steeg boven zichzelf uit. Beide heren lieten in de partijen niet het beste spel zien dat we van hen kunnen verwachten maar wonnen uiteindelijk wel. Uit deze ontmoeting kan dan ook maar 1 iemand naar de kwartfinale, het gevecht zal dus interessant worden. 

Gerwyn Price mag zich de favoriet noemen. Je krijgt slechts 1.25 keer je inzet terug bij een gokje op de Welshman. Dirk van Duijvenbode betaalt je 4 keer iedere euro uit. Komt het wederom tot een beslissende set bij beide heren dan betaalt 4-3 voor Price 6 keer je inzet uit en 3-4 voor van Duijvenbode 10 maal iedere euro. Gooit Aubergenius de hoogste checkout en de meeste maximale scores heeft dat een quotering van 3.8. De beide spelers stonden elf keer eerder tegenover elkaar. 10 maal won Price, één keer was van Duijvenbode de winnaar. Dit was tijdens de kwartfinale van een Players Championship toen Dirk met 3-6 won.