WK Darts tip zaterdag 1 januari

Na oud en nieuw gaat het altijd heel snel in bij he WK Darts. Nog maar drie avonden darten en dan is er een nieuwe wereldkampioen bekend. Alle spelers die overblijven komen nu elke dag in actie. Op 1 januari de kwartfinales die worden gespeeld over 9 sets. De halve finales volgen op 2 januari en één dag later zal de finale worden gespeeld. Allereerst staan de kwartfinales op het programma.

Middagsessie

James Wade – Mervyn King

De eerste kwartfinale is direct een klassieker. James Wade tegen Mervyn King. Beide heren zijn al meer dan een decennium vaste gezichten bij de PDC. Sinds 2007 stonden de heren al 31 keer tegenover elkaar. Hiervan wist James Wade twaalf wedstrijden te winnen en Mervyn King won de overige 19 wedstrijden. De afgelopen zeven wedstrijden won King waardoor hij met goede moed aan de wedstrijd zal starten. De laatste ontmoeting was eerder dit jaar tijdens de World Series Finals. King versloeg Wade met 0-6. Ze stonden in twee finales tegenover elkaar. De Premier League van 2009 en de Masters van 2014. Beide titels gingen naar James Wade. 

Wade heeft een makkelijkere weg afgelegd dan King. Wade won van drie Nederlanders. Kuivenhoven en Kleermaker werden makkelijk afgedroogd en Van der Voort moest afzeggen vanwege COVID. Echte weerstand heeft Wade nog niet gehad dit toernooi. Dit gaat hij, naar alle waarschijnlijkheid, wel ervaren zodra Mervyn King tegenover hem staat. King moest vechten voor zijn kwartfinale plaats. Tegen Joyce en tegen Raymond Smith moesten er beslissende sets gespeeld worden. Tegen Joyce werd een 0-2 omgetoverd tot 3-2 en tegen Smith werd een 1-3 achterstand uiteindelijk rechtgezet in 4-3. King blijft voor elke pijl knokken maar de bookies verkiezen Wade boven hem. 

Bij een gokje op Wade krijgt je 1.53 maal je inzet terug. Een weddenschap op King levert je 2.5 keer je inzet op. Je kunt eventueel King op een virtuele voorsprong zetten. +1.5 set heeft een odd van 1.7. Een opvallend feitje over Wade is dat hij nog geen enkele keer de maximale score heeft weten te raken. Toegegeven, hij heeft één wedstrijd minder gespeeld maar voor Wade zijn doen is dat ondermaats. King gooide in drie wedstrijden 15 keer de maximale score. Minder dan 13.5 keer de maximale score heeft bij Jack’s een odd van 1.67. King gooit de meeste 180’ers heeft een quotering van 1.56. Moet er wederom een beslissende set gespeeld worden dan krijg je daar 3.55 keer je inzet voor terug. 

Luke Humphries – Gary Anderson 

Zowel Luke Humphries als Gary Anderson moesten tot het gaatje in hun vierde ronde wedstrijd. Luke Humphries stond 3-1 achter tegen Chris Dobey maar wist de wedstrijd om te buigen in zijn voordeel. Zijn reactie toen hij de winnende dubbel gooide was alleszeggend. Hij had er flink voor moeten knokken maar hij staat in de kwartfinale. Bij Gary Anderson ging het juist andersom. Na een wervelende eerste set van Rob Cross gaf Anderson flink gas bij. Hij kwam 1-3 in sets voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Zes pijlen lukte het hem niet om op 2-0 voorsprong te komen in de vijfde set. Rob Cross vocht terug en kwam op 3-3. Ook in de beslissende set bleef het spannend maar uiteindelijk kwam de ware klasse van Anderson naar boven en won hij de pot nipt. 

Op voorhand een prachtige wedstrijd waar Anderson de favoriet is voor de overwinning. Maar sluit Luke Humphries niet uit. Cool Hand Luke is een vechtersbaas en staat niet voor niets in de kwartfinale. De heren stonden drie keer eerder tegenover elkaar. Anderson won twee van die wedstrijden en Luke Humphries wist in de Premier League te winnen van The Flying Scotsman. Een overwinning van Anderson geeft 1.66 keer je inzet terug waar een overwinning van Humphries 2.2 keer je inzet uitbetaalt.

Dit kán een geweldige wedstrijd worden waarin de maximale scores je om de oren gaan vliegen. Zowel Anderson als Humphries staan bekend om hun soepele worp. Meer dan 20.5 keer de maximale score heeft een hele mooie odd van 2.95. 5 of meer 100+ finishes geeft 2.2 keer je inzet terug. Anderson gooide in de ontmoeting met Cross de bull gemakkelijk. Wint hij een leg in deze wedstrijd op de bullseye dan krijg je daar 1.73 keer iedere euro voor terug. Een 170 finish geeft je zes maal je inzet. 

Avondsessie

Peter Wright – Callan Rydz

Peter Wright gooide een goede voornamelijk solide wedstrijd tegen Ryan Searle. De Schot gooide een gemiddelde van net geen 100, wist 132 uit te gooien en was 37% op zijn dubbels. Op papier moet dat genoeg zijn tegen Callan Rydz. Rydz is dé sensatie van dit toernooi. Hij won van Soutar in de vierde ronde en staat bij de laatste acht. Op zijn Twitter lezen we terug dat hij het nauwelijks kan beseffen. Hij beleeft de WK-droom en kan met ietwat geluk in de halve finale terecht komen. 

De bookies geven Peter Wright de favorietenrol. Een overwinning van Wright betaalt 1.44 maal je inzet uit waar een stunt van Callan Rydz je 2.75 keer je inzet uitbetaalt. Je kunt Rydz op een voorsprong zetten. Zo krijg je bij +2.5 sets nog een mooie odd van 1.46. Gooien beide spelers een finish op de bull dan heeft dat een quotering van 3. Gooit Wright de meeste maximale scores dan krijg je daar 1.57 keer je inzet voor terug. 

Gerwyn Price – Michael Smith

Dé wedstrijd van de dag is Gerwyn Price tegen Michael Smith. Smith staat een geweldig toernooi te gooien en Gerwyn Price lijkt er steeds beter in het toernooi te groeien. Na een verhitte ontmoeting met Kim Huybrechts, waar de Welshman zomaar uitgeschakeld kon worden, werd er gemakkelijk gewonnen van Dirk van Duijvenbode. Michael Smith wist in de kraker tegen Jonny Clayton de beslissende set naar zich toe te trekken.

De Engelsman hoopt nu de tweede Welshman uit te schakelen. De beide heren stonden al geregeld tegenover elkaar. Sinds 2015 al 25 keer. Smith won tien ontmoetingen, Price dertien en twee keer eindigde het in de Premier League gelijk. De laatste ontmoetingen werden allemaal gewonnen door The Iceman. De laatste keer dat Michael Smith won was op 21-09-2019. 

Price heeft de favorietenrol met een odd van 1.53. Je krijgt tweeënhalf keer iedere euro terug die je inzet op Michael Smith. Zet je BullyBoy op 1.5 set voorsprong dan betaalt Jack’s je daar 1.72 keer je inzet voor terug. Maken de spelers de verwachtingen waar en wordt het dus inderdaad een spektakel? Meer dan 19.5x de 180 heeft een quotering van 1.9. Gooit Smith de hoogste uitgooi? Je krijgt er 1.98 keer je inzet voor terug. En valt de heilige graal in deze wedstrijd dan levert je dat bij beide spelers 34 maal je inzet op. De negendarter moet dan gegooid worden. Een finish van 170 heeft een odd van 6.5

Nieuws