WK Darts tips zondag 19 december

Het voetbalwedden is populair in Nederland, maar het darten komt op een goede tweede plaats. Ook vandaag weer leuke ontmoetingen om een gokje op te wagen.

Bekijk de wedstrijden van het WK Darts van 19 december.

Middagsessie

Maik Kuivenhoven – Ky Smith (1e ronde)

Maik Kuivenhoven neemt het zondagmiddag op tegen de debuterende Ky Smith. De 19 jarige Australiër won dit jaar de PDA Oceanic Masters en de Sunshine State Classic Man. Kuivenhoven speelt zijn tweede WK en heeft een tegenstander waartegen mogelijkheden liggen.

Vorig jaar werd Kuivenhoven met 0-3 naar huis gestuurd door Matthew Edgar. Nu heeft hij de favorietenrol met een odd van 1.25. Een stunt van Smith is goed voor vier keer je inzet. Wint de Nederlander en gooit hij de hoogste checkout krijg je daar 1.67 keer je inzet voor terug bij Jacks.

Jason Heaver – Gordon Mathers (1e ronde)

Jason Heaver staat op plek 98 in de Order of Merit en won een Q-School titel in 2021. Hij debuteert zondag op het WK alwaar Gordon Mathers zijn derde wereldkampioenschap zal gaan spelen. De Australiër kwam in 2018 bij de laatste 72 en werd vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld. De debutant is echter de favoriet voor de overwinning.

Een gokje op Heaver levert 1.61 keer iedere euro op tegen 2.3 keer je inzet op Mathers. De ervaring die Mathers op het podium heeft kan hem eventueel helpen. Je kunt hem op 1.5 leg voorsprong zetten. Weet hij met deze handicap de wedstrijd over de streep te trekken dan betaalt Jack’s daar 1.52 voor uit. 

Alan Soutar – Diogo Portela (1e ronde)

De derde middagwedstrijd kan een zeer interessante worden. Zowel Soutar als Portela zijn twee excentrieke darters die een heel leuke wedstrijd neer kunnen gaan zetten. Soutar is veruit de favoriet met een odd van 1.2. Vier keer je inzet krijg je terug bij een overwinning van de Braziliaan. Meer dan 6.5 180’ers heeft een zeer mooie odd van 2.63. Wordt er een beslissende vijfde set gespeeld dan is dat goed voor 3.4 maal je inzet.

Stephen Bunting – Ross Smith/J Smith (2e ronde)

Bunting neemt het op tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Smith en Smith. Ross Smith kwam hier als winnaar uit de bus maar wist in zijn eerdere WK-deelnames nog nooit langs de geplaatste speler te komen. Bunting is ook uiteraard de favoriet. Wint Bunting de wedstrijd dan krijg je daar bij Jacks 1.72 keer je inzet voor terug. Een stunt van Smith levert 2.1 keer je inzet op. Gooit Stephen Bunting een uitgooi hoger dan 111.5 dan betaalt dit 1.85 keer iedere euro uit. 

Avondsessie

Martijn Kleermaker – John Michael (1e ronde)

The Dutch Giant zou vorig jaar zijn debuut moeten maken op het wereldkampioenschap maar werd vlak voor vertrek naar Ally Pally positief getest op het coronavirus waardoor hij reglementair verloor met 3-0. Zondag maakt hij zijn debuut in Londen. En hij heeft een goede kans om te winnen tegen John Michael.

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden komt John Michael uit Griekenland. Hij speelde drie keer eerder het WK en was wordt voornamelijk herinnerd door zijn walk-on waarbij hij de Zorba-dans deed. Winst van Kleermaker heeft een odd van 1.36 tegenover 3.15 keer je inzet bij een overwinning van Michael. 

Florian Hempel – Martin Schindler (1e ronde)

De twee Duitsers ontmoeten elkaar al in de eerste ronde. Zonde voor de Duitse dartfans omdat ze op voorhand dus al afscheid moeten nemen van 1 van de 4 deelnemers. Schindler heeft de meeste ervaring op grote podia en mag zich de favoriet voor de overwinning noemen. Als er een leg uitgegooid wordt via de bullseye heeft dat een odd van 1.80. De overwinning van Schindler betaalt je 1.72 keer je inzet uit.

Steve Beaton – Fallon Sherrock (1e ronde)

The Bronzed Adonis neemt het op tegen The Queen of the Palace. Op voorhand dé wedstrijd van de avond. Beaton, die sinds 1992 op het wereldkampioenschap staat en sinds 2002 bij de PDC speelt, heeft natuurlijk een gigantische berg ervaring. Fallon Sherrock speelt haar tweede WK en wist tijdens haar debuut vorig jaar bij de laatste 32 te komen alwaar ze verloor van Chris Dobey.

De bookies geven Sherrock het voordeel van de twijfel. Met een odd van 1.7 is ze de favoriet tegenover de odd van 2.1 op Beaton. Een mooie weddenschap is 3 of meer 100+ finishes voor 2.25 keer je inzet. 

Jonny Clayton – Barry/Lam (2e ronde)

The Ferret, die zich één van de outsiders mag noemen voor de titel, speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de ontmoeting tussen Barry en Lam. Keane Barry won deze eerste ronde met 3-2. Jonny Clayton is in deze ontmoeting veruit de favoriet voor de overwinning. Deze betaalt 1.12 keer je inzet uit. Wordt hij matchwinner waarbij hij wint, de hoogste uitgooi werpt en de meeste maximale scores gooit? Daarvoor krijg je een verdubbeling van je inzet terug bij Jacks. Meer dan 6.5 180’ers heeft een odd van 1.92