WK Tip donderdag 30 december

Helaas moeten we het er tijdens dit WK Darts toch over gaan hebben. COVID is aan het toeslaan in Ally Pally. Raymond van Barneveld was de eerste speler die positief testte. Dit gebeurde echter na zijn verloren wedstrijd tegen Cross. Later volgde Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en Dave Chisnall. Op moment van schrijven zijn er nog geen nieuwe gevallen maar het is aannemelijk dat het niet bij bovenstaande namen zal blijven.

Geluiden om het toernooi uit te stellen duiken op. Regerend wereldkampioen Price schrijft op Instagram “Tournament needs to be postponed”. Hij geeft aan dat hij begrijpt dat het lastig is om zo’n groot evenement, dat nog steeds met publiek wordt gespeeld, te verzetten. Anderzijds zijn het nu al drie spelers die vóór aanvang van hun wedstrijd gediskwalificeerd worden. Als zoiets in een halve finale of finale gebeurt is dat natuurlijk geen positieve reclame voor de PDC. Hoe de PDC hiermee omgaat is afwachten. 

Opvallend is het testbeleid van de PDC rondom COVID. Spelers moeten op wedstrijddagen een zelftest doen. Anders dan bij andere sporten waar een PCR-test verplicht is. De PDC acht de spelers verantwoordelijk genoeg om te melden wanneer zijn positief testen. Of dit de afgelopen weken is gebeurd, is achteraf gissen. 

Middagsessie

Rymond Smith – Mervyn King

Smith speelde een prima wedstrijd tegen Florian Hempel. De Duitser gaf voor het eerst dit toernooi geen geweldige wedstrijd en ging er met 4-1 af. Smith speelde ook geen grootse wedstrijd. Hij speelde solide de legs uit en won dus met 4-1. Dit is wel een vertekend beeld van de wedstrijd want in legs eindigde het 9-14. De Australiër gooide op de juiste momenten de dubbels. Mervyn King speelde een goede wedstrijd tegen Steve Lennon en wist met 4-0 een vlugge partij neer te zetten. 

Mervyn King is veruit de favoriet voor de overwinning. Bij een gokje op The King krijg je 1.4 maal je inzet terug tegenover een verdrievoudiging van je inzet bij een overwinning van Raymond Smith. Wint Mervyn king de wedstrijd gooit hij de meeste 180’ers en weet hij de hoogste checkout te gooien dan betaalt Jack’s je daar 2.63 maal je inzet voor uit. Een whitewash net zoals in de wedstrijd tegen Lennon is goed voor zes maal iedere ingezette euro. Heb je vertrouwen in Smith dan kun je hem op een virtuele voorsprong zetten. Smith +1.5 heeft een odd van 2.1. 

Alan Soutar – Callan Rydz

De wedstrijd tussen Soutar en Rydz is niet degene die je in de meeste voorspellingen terug zal zien in de vierde ronde. Soutar won van de Sousa met 3-4 en deed hetzelfde een ronde eerder met Mensur Suljovic. Ook in de eerste ronde ging het niet gemakkelijk want tijdens zijn wedstrijd met Portela moest er ook een beslissende set gespeeld worden.

Rydz won in de eerste wedstrijd gemakkelijk van Yamada (3-0), versloeg vervolgens Dolan met 3-0 en won in de derde ronde van Aspinall met 4-0. Hij heeft dus nog geen set verloren dit wereldkampioenschap. Alleen Luke Humpries heeft ook nog geen set verloren. Humpries is echter een geplaatste speler en won reglementair van de uitgeschakelde Chisnall. 

Rydz is veruit favoriet in de wedstrijd tegen Soutar. Een gokje op Rydz levert 1.36 keer je inzet op terwijl diezelfde inzet op Soutar 3.2 keer uitbetaalt. Denk je dat Rydz uiteindelijk het hele toernooi gaat winnen dan krijg je daar dertien keer je inzet voor terug. De waarschijnlijkheid dat hij zich begin januari wereldkampioen mag noemen is klein. Hij is echter in ieder geval wel de verrassing van het toernooi. Meer dan 12.5 180’ers levert 2.05 keer je inzet op. 

Chris Dobey – Luke Humpries

Dobey tegen Humpries is de laatste wedstrijd van de middag. De beide heren stonden al enkele malen eerder tegenover elkaar en verdelen de punten. Dobey won vijf uit de laatste acht ontmoetingen en Humpries won de overige drie wedstrijdn.

Ook in deze ontmoeting liggen de quoteringen dicht bij elkaar. Chris Dobey vertegenwoordigt een odd van 2 alwaar Luke Humpries je 1.8 keer iedere ingezette euro terugbetaalt. Aangezien de beide heren dicht bij elkaar liggen qua odds is het verstandig om te wedden met een handicap. Je kunt hierbij een van de twee spelers op een virtuele voorsprong zetten. Ook kun je met een weddenschap op bijvoorbeeld finishes beide heren voor jouw weddenschap laten werken. Worden er meer dan 4 100+ finishes gegooid dan krijg je daar bij Jack’s een verdubbeling van je inzet voor terug. 

Avondsessie

James Wade – Martijn Kleermaker

Wade hoefde zijn wedstrijd tegen Vincent van de Voort niet te spelen. Na zijn positieve coronatest verloor Van Der Voort reglementair. Wade staat nu tegenover een andere Nederlander. Martijn Kleermaker verraste vriend en vijand toen hij als winnaar van het podium stapte na de wedstrijd tegen Joe Cullen. 3-4 is sets en 14-15 in legs in het voordeel van The Dutch Giant. K

leermaker leek het helemaal in eigen hand te hebben na een 0-3 voorsprong in sets. De laatste set wilde maar niet lukken. Het werd 3-3 in sets en dus moest er een beslissende zevende set gespeeld worden. In de zevende set kwam Kleermaker op achterstand en werd hij gebroken. Hij brak direct terug en kwam daarna op 1-2 voorsprong. Uiteindelijk brak hij Cullen in de zesde leg en won hij de set en dus de wedstrijd. 

James Wade is de favoriet voor de overwinning met een odd van 1.34. Kleermaker levert je bij een overwinning 3.25 keer je inzet op. De verwachtingen bij het aantal 180’ers ligt redelijk laag waardoor je er leuke quoteringen kunt pakken. Meer dan 8.5 keer de maximale score heeft een odd van 1.85. Als Kleermaker het Wade lastig kan maken en er een beslissende set gespeeld moet worden dan is dat bij Jack’s goed voor 3.4 keer iedere euro. 

Rob Cross – Anderson/White

Rob Cross won zijn wedstrijd tegen Daryl Gurney. Een spannende wedstrijd waar de beslissende set uiteindelijk in het voordeel van Voltage viel. Hij neemt het op tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Gary Anderson en Ian White. Mocht Gary Anderson de wedstrijd winnen dan zal hij de rol van underdog spelen. In een confrontatie met Ian White heeft Cross het voordeel. 

Ryan Searle – Peter Wright

De wedstrijd van de middag is de wedstrijd tussen Ryan Searle en Peter Wright. De beide heren spelen een goed toernooi en de winnaar van deze ontmoeting kan een serieuze gooi doen naar de wereldtitel. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Soutar en Rydz. 

Wright is de favoriet voor de overwinning tegen Ryan Searle. Een overwinning van de Schot levert 1.4 keer je inzet op. Ryan Searle heeft een quotering van 2.90. Het kan wel eens een spektakel worden, meer dan 13.5 heeft een quotering van 1.91. Een checkout van 170 in de wedstrijd vertegenwoordigt 6.5

Nieuws