Komende donderdag wordt de inhaalwedstrijd tussen Arsenal en PSV gespeeld. In verband met het overlijden van Queen Elizabeth kwam de oorspronkelijke ontmoeting te vervallen door de nationale rouw. Komende donderdag neemt PSV het tegen de Gunners op in het Emirates. De aftrap is om 19.00 en zal gaan om de koppositie in groep A. 

Arsenal 

De ploeg van Mikel Arteta doet het op dit moment geweldig. In de Premier League staat de ploeg met 27 uit 10 op de eerste plek. Er werd alleen verloren van Manchester United. Ook Europees blijkt Arsenal een zeer goede start te hebben. Met 9 uit drie is de ploeg nog smetteloos gebleven. Het jonge team van de eveneens zeer jonge oefenmeester speelt zakelijk en slim voetbal.

Het middenveld en de aanval zijn de sterke linies al waar de verdediging het af en toe ietsjes minder laat zien. Daar ligt voor PSV de kans. Arsenal zal het spel willen maken waardoor een snelle counter gevaarlijk is. Met spelers als Saka, Martinelli, Gabriel Jesus en Odegaard is een doelpunt zo gemaakt, dus voor de PSV verdediging zal het een zware wedstrijd worden. Op de flanken is Arsenal héél sterk.

PSV 

Ook PSV heeft een goede seizoenstart. In de Eredivisie is alleen de wedstrijd tegen Cambuur als slippertje te bestempelen. In de Europa League speelt PSV tot op heden zeer zakelijk en ambitieus. Van FC Zürich werd met 5-1 en 0-5 gewonnen. Goed voor het doelsaldo aangezien Arsenal en Bodo Glimt er slechts met 1-2 wist te winnen. Tegen het stugge Glimt werd gelijkgespeeld.

Er liggen zeker mogelijkheden voor de tweede positie achter Arsenal. Op papier zijn de Gunners sterker dan PSV. Voor de ploeg van Van Nistelrooij zal een gelijkspel komende donderdag een geweldig resultaat zijn. De voorbereiding op deze wedstrijd is uitstekend. In de Eredivisie werd het lastige FC Utrecht met 6-1 opzij gezet. Simons, Til en El Ghazi scoorden alle drie twee treffers. 

Geschiedenis van deze wedstrijd 

In het verleden stonden Arsenal en PSV zes keer eerder tegenover elkaar in Europees verband. Alle zes de ontmoetingen werden gespeeld in de Champions League. De eerste wedstrijd was in Eindhoven, waar Arsenal in 2002 met 0-4 won. In Highbury speelde de beide ploegen gelijk en was 0-0 de eindstand. Twee jaar later in de groepsfase won Arsenal nipt in eigen huis met 1-0, Alex legde de bal achter Zoetebier en scoorde een eigen treffer. In Eindhoven eindigde het toen 1-1.

In 2006/2007 speelden de beide ploegen in de achtste finale van de Champions League tegen elkaar. De eerste wedstrijd uit het tweeluik werd gewonnen met 1-0. Mendez scoorde op aangeven van Koné. In het Emirates kwam Arsenal door een eigen treffer van PSV op voorsprong, weer was het verdediger Alex die de bal in eigen doel werkte. Gomes kon dit niet voorkomen. Alex maakte het vlak voor tijd goed door de 1-1 namens PSV te scoren. Hierdoor mocht PSV naar de kwartfinale van de Champions League. In de kwartfinale was het Liverpool dat het tweeluik won en later de verliezend finalist werd. 

PSV stond in het verleden 36 keer tegenover een Engelse tegenstander. Er werden 11 wedstrijden gewonnen. 10 keer eindigde het in een gelijkspel, en 15 keer verloor de ploeg uit Eindhoven. 

Arsenal stond 18 keer tegenover een ploeg uit Nederland. Van FC Twente werden 2/2 ontmoetingen gewonnen. Van AZ werd een keer gewonnen en eindigde het een keer gelijk. Tegen Ajax werden acht wedstrijden gespeeld. Twee won Arsenal, drie keer eindigde het gelijk en drie keer won Ajax. Tegen PSV staat het dus 2-1 voor Arsenal en drie gelijke ontmoetingen. 

Wedden op Arsenal – PSV

Arsenal is in de ontmoeting van komende donderdag veruit de favoriet voor de overwinning. Bij Jack’s krijg je 1.5 keer je inzet terug tegenover 6.25 keer iedere ingezette euro op de Eindhovenaren. Een gelijkspel tussen de beide ploegen betaalt 4.8 keer de inzet uit. 

Bij een gokje op PSV is het verstandig om ze op een virtuele voorsprong te zetten. PSV +2 en een goal van Simons heeft een quotering van 6.50. Aan de kant van PSV is Cody Gakpo de favoriet voor een treffer met 4.4 keer je inzet als hij tot scoren komt. Opent of sluit Gakpo het scoreverloop dan heeft hij een quotering van 11. 

Aan de Arsenal kant bewees Saka zich afgelopen weekend tegen Leeds met de enige treffer van de wedstrijd. Weet hij ook tegen PSV te scoren dan heeft dat een quotering van 3.10. De favoriet bij de Gunners op het lijstje is Gabriel Jesus met een odd van 2.04.