Hoe analyseer je een team?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe analyseer je een team?

Hoe analyseer je een team?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 3 minuten

Voordat je op een team gaat wedden is het goed om eerst alle informatie te verzamelen. In de volgende stappen lees je waar je rekening mee moet houden.

De aandachtspunten

 1. De vorm van het team

  Er zijn altijd teams die in een bepaald gedeelte van de competitie goede resultaten behalen. Bekijk de statistieken van de laatst gespeelde wedstrijden en kijk of je hier een patroon in ziet.

  Dit patroon kan gaan over veel winnen of gelijkspelen, maar ook over veel doelpunten voor of tegen.

 2. Thuis en uitwedstrijden

  Er zijn teams die bijna alle punten bij thuiswedstrijden halen. Bekijk dus ook de resultaten en verschillen tussen de uit en thuiswedstrijden

 3. Onderling resultaat

  Sommige ploegen hebben een “angstgegner”. Zo kon Ajax vaak niet winnen bij FC Utrecht. Bekijk de resultaten van de onderlinge resultaten uit de laatste jaren.

 4. Verenigingsnieuws

  Informeer op de site van de vereniging of op een sportsite welke blessures en schorsingen er zijn. Probeer ook uit te zoeken welke spelers de vervangers zijn.

  Zeker met het wedden op bijvoorbeeld, de maker van het eerste doelpunt, is deze info erg belangrijk.

  Belangrijk is dus ook om te wachten met het plaatsen van een weddenschap tot vlak voor de wedstrijd. Dan weet je zeker met welke opstelling er wordt gespeeld en ben je ook op de hoogte van blessures die spelers in de warming up hebben opgelopen.

 5. Motivatie

  Ga na wat de motivatie van een team is en hoe belangrijk het voor hen is om te winnen. Hebben ze de punten echt nodig of sparen ze zich voor de bekerwedstrijd van 3 dagen later.

  Een mooi voorbeeld hiervan is de wedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord in het seizoen 2016/17.

  Normaal is Vitesse thuis een gevaarlijke tegenstander, maar bij deze wedstrijd ging Feyenoord voor 200% omdat ze voor het kampioenschap streden en vond Vitesse het wel goed omdat ze een aantal dagen later Europees voetbal kon halen door de beker finale te winnen.

 6. Wedstrijdschema

  Na zware Europese wedstrijden worden er vaak punten verloren. Na een zware wedstrijd en verre reis is het belangrijk om dit in je overweging mee te nemen.

  Ook een wedstrijd voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd kan van invloed zijn. In de laatste jaren hebben de Nederlandse topclubs regelmatig punten verloren voor en na een zware midweekse wedstrijd.

  Wedden op het zekerheidje Ajax of PSV gaat in deze weken zeker niet op. Een weddenschap op hun tegenstander met een hoge quotering heeft hier vaak wel zin.

FAQ

đź’» Hoort het zoeken van een goede bookmaker ook bij je onderzoek?

Zeker. Altijd de hoogste quote zoeken, maakt op het einde van het jaar een zeer groot verschil in winst en verlies.

đź’» Waar vind ik de beste bookmakers?

Op onze bookmaker pagina vind je de beste legale bookmakers inclusief een review.

Nieuws