Hoe bereken je ROI bij het wedden?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe bereken je ROI bij het wedden?

Hoe bereken je ROI bij het wedden?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

De letters ROI staan voor de afkorting “Return on Investment”. Een term uit het zakenleven die ook goed toe te passen is bij het wedden op voetbal. De vertaling van deze term is Rendement uit een investering.

Roi gebruiken met wedden

 1. Professioneel wedden

  Als je professioneel bezig bent met het wedden op voetbal is het echt noodzakelijk om bij houden hoeveel je wint of verliest. Met welke weddenschappen en op welke competities je een goed of slecht rendement hebt.

  Heb je structureel een goed rendement op bepaalde weddenschappen dan kun je hier mee doorgaan. Draai je constant verlies met een weddenschap dan zal je deze links moeten laten liggen, of je fouten eruit moeten halen.

  Gaat het steeds mis combinatie weddenschappen, dan probeer je beter te worden door artikelen over dit onderwerp te lezen en de weddenschappen aan te passen zodat je hier ook een positief resultaat mee behaalt.

 2. Hoe bereken je jouw ROI?

  Bij iedere weddenschap kijk je hoeveel je hebt ingezet en hoeveel je er aan over hebt gehouden. Dit doe je per weddenschap, maar ook alle weddenschappen bij elkaar opgeteld.

  Heb bij een weddenschap 10 euro ingezet en krijg je x 1.20 uitbetaald, dan is je ROI dus 20%.. De 2 euro winst is 20% van je ingezette 10 euro Alle weddenschappen bij elkaar heb je 800 ingezet en 840 uitbetaald gekregen dan is je ROI 5%. 40 is namelijk 5% van 800.

  Draai je verlies dan krijg je dus een negatieve ROI.

 3. Wat moet je allemaal bijhouden?

  Het is slim om al je weddenschappen bij te houden en onder te verdelen.

  Zo kun je je dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse resultaten bijhouden. Ook de verschillende soorten van weddenschappen moet je bij houden. Onder te verdelen in bijvoorbeeld. 1×2, combinatie, over en under, doelpuntenmaker, en live weddenschappen. In ieder geval een schema van alle soorten weddenschappen die je gebruikt.

  Onderverdeling van competities en resultaten. Misschien verlies je op de lange duur wel op de Eredivisie en behaal je een positief resultaat op de Premier League.

  Je kunt je winstgevende manier van spelen op deze manier uitbreiden en je aanpassen op je verliesgevende inzetten.
  Gebruik je systemen bij het wedden dan moet je ook hier de resultaten apart van bijhouden.

 4. Maak er een extra competitie van

  Houd je alle resultaten met een aantal vrienden bij, dan kun je er ook nog een leuke competitie van maken wie er de hoogste ROI haalt. Uiteindelijk door met elkaar de weddenschappen te vergelijken, kun je ook nog een hoop van elkaar leren om zo met z’n allen winstgevender te gaan spelen.

  In het bedrijfsleven wordt er vaak om een ROI cijfer gevraagd om investeerders te overtuigen. Bij het voetbal wedden gebruik je het vooral om je fouten eruit te halen.

  Door de resultaten van elkaar bij te houden, ga je ook serieuzer met deze tak van sport om. Je wilt niet degene van de groep zijn met een negatieve ROI. Je gaat je keuzes verstandiger maken en niet zomaar snel een inzetje doen alleen om het gokken.

  Voor gokken moet je roulette of blackjack gaan spelen, wedden op voetbal is een serieuze bezigheid.

 5. Hoe betrouwbaar is het kijken naar ROI?

  Heb je pas een aantal weddenschappen afgesloten dan moet je nog niet al teveel waarde hechten aan dit cijfer. Je kunt namelijk met een weddenschap wat geluk of pech gehad hebben.

  Wij denken dat je zeker 250 weddenschappen moet hebben geplaatst voordat je een reële verwachting kunt koppelen aan je ROI cijfer. Dus hoe meer weddenschappen, des te betrouwbaarder je ROI.

 6. ROI berekenen is een klein aspect bij het wedden op voetbal

  Het berekenen van je ROI geeft je een goed beeld hoe je bezig bent met het wedden op voetbal.

  Om je ROI omhoog te krijgen is het natuurlijk belangrijk om te analyseren waar je valkuilen liggen. Daarom blijft het van belang om de volgende zaken steeds te betrekken in een weddenschap.

  -Bekijk de statistieken uit het verleden van de wedstrijden tussen beide teams.
  -Bekijk de statistieken van de laatste weken van beide teams.
  -Lees je in over blessures bij betreffende teams waarop je wil wedden.
  -Zit er verschil in de uit en thuis resultaten bij een van de teams
  -Zijn er in die week Europese verplichtingen geweest voor een van de teams.
  -Stelt de trainer de sterkste spelers op.
  -Is de wedstrijd nog van belang voor een team.
  -Is er verband tussen weersomstandigheden en prestaties van een team.
  -Wed niet met emotie.
  -Pak de beste bookmaker. Dat wil zeggen, degene met de hoogste uitbetaling voor een bepaalde wedstrijd.
  -Kies competities die redelijk constant zijn.
  -Heb je een ROI cijfer op basis van veel wedstrijden, ga dan voor de winstgevende inzetten.
  -Speel geen combinatie weddenschappen meer als deze structureel verliesgevend zijn.

 7. Blijf profiteren van aanbiedingen van bookmakers

  Naast de bookmaker kiezen met de hoogste uitbetaling voor een weddenschap, is het ook belangrijk om alle bonussen op te strijken. Alle bookmakers willen jou als klant en geven daarom vaak extra speelgeld weg.

  Maak daarom bij zoveel mogelijk bookmakers een account aan zodat je mee profiteert van elke bonus. Speel je een tijdje niet bij een bookmaker dan kun je snel een mail verwachten waarbij je weer een nieuwe bonus in het vooruitzicht wordt gesteld. Doodzonde om al dit extra geld te laten liggen.

  Lees wel altijd goed de algemene voorwaarden die gelden bij het vrijspelen van een bonus. Je moet het extra gratis geld namelijk een aantal keren inzetten binnen een bepaalde periode. Ook moet de inzet met een bepaalde minimum quotering worden ingezet. Deze voorwaarden verschillen per bookmaker.

  Zorg dat je de inzetten met bonus geld tijdig doet anders, vervallen ze weer. Al deze bonussen zullen er voor zorgen dat je weer een hogere ROI krijgt.

Faq

⚽Waarom moet je ROI bijhouden?

Het is niet verplicht, maar je krijgt een goed overzicht of je winnend speelt. Je gaat ook zien met welke weddenschappen je wint en verliest.

⚽ Hoe kan ik door bonussen een hogere ROI krijgen?

Bonusgeld kost je niets maar kan wel geld opleveren. Dus bijna altijd winst op je investering.