Hoe bookmakers jouw account kunnen beperken

 • Laatste update: 02 januari 2022
Home Uitleg Hoe bookmakers jouw account kunnen beperken

Hoe bookmakers jouw account kunnen beperken

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 02 januari 2022
 • Leestijd: 4 minuten

Laten we vanaf het begin één ding duidelijk maken. Dit artikel is wellicht wat onconventioneel. Je zal hier je informatie lezen die zelden wordt genoemd op andere informatieve sites over sport weddenschappen. Maar we kunnen het niet stil houden. Online bookmakers haten succesvolle gokkers.

Je bent vast en zeker wel eens een post tegengekomen waarbij een speler beweerde dat zijn account beperkt was, of zelfs verwijderd, toen hij geld probeerde op te nemen na een reeks winnende weddenschappen.

Misschien heb je zelf wel ervaring mee, zeker als je voortdurend winst maakt met wedden. De belangrijkste reden waarom een ​​bookmaker een account zal beperken of verwijderen, is omdat er vermoedens, of duidelijk bewijs, bestaan van arbitrage weddenschappen. Daarmee haal jij je voordeel uit de quote verschillen tussen bookies. Dat is iets wat bookmakers meestal verbieden. Dat staat specifiek in hun algemene voorwaarden. Daarnaast zijn er veel andere motieven, waar of verzonnen, waarop bookmakers zich baseren als ze gewoon van je af willen.

Uitleg

 1. Hoe kan een bookmaker jou beperken?

  Als je erover nadenkt, is het beperken of verwijderen van accounts een logische procedure voor een bookmaker. Hij probeert alleen maar zijn winst te maximaliseren en verlies te minimaliseren.

  Als je een succesvolle gokker bent, verdien je geld op zijn kosten. Dit betekent dat de bookie jou aansprakelijk stelt en zal verwijderen. Dit doet een bookmaker op één van de volgende manieren:

  Sluiten van je account. Meestal ontvang je een e-mail met een motivatie als onvolledige KYC gegevens, claims dat je illegale software gebruikt, arbitrage, witwassen van geld of zelfs matchfixing.

  Vaak zijn het lachwekkende excuses, maar de bookmaker heeft een excuus nodig om je account te blokkeren. Om juridische repercussies te voorkomen, bevat de e-mail een vermeende gebroken regel waardoor de bookmaker het recht heeft jouw account te sluiten.


  Weigeren om opnames toe te staan. Dit komt niet vaak voor bij gerenommeerde bookmakers. Maar er zijn genoeg voorbeelden van valse die gewoonweg geld van de spelers voor zichzelf te hielden. Dergelijke bookmakers weigeren de verwerking van een opname als de gokker succesvol is geweest.


  Beperkte inzet. Dit is een van de meest voorkomende tactieken, die vaak wordt toegepast op gokkers die succesvol zijn in het wedden op bepaalde competities.

  Als je bijvoorbeeld blijft winnen door te in te zetten op kleinere competities, kan een bookmaker een limiet op jouw account instellen. Deze limiet is meestal zo laag dat het je volledig ontmoedigt om opnieuw in dezelfde competitie te wedden. 

 2. Drie veel voorkomende voorbeelden van arbitrage

  Arbitrage is een van de meest populaire inzet strategieën als het gaat om sport weddenschappen. Maar ook heeft dit een rechtstreeks verband met het verbieden van accounts.

  Bijna alle bookmakers maken duidelijk dat arbitrage, of zelfs een poging tot, illegaal en verboden is volgens hun algemene voorwaarden. Dat kunnen ze beweren, maar er zijn geen juridische gevolgen als je probeert te profiteren van quote verschillen. 

  Arbitrage wordt tegenwoordig steeds moeilijker. Fouten bij het berekenen van quotes zijn zeldzaam. De websites voor het vergelijken van quotes zijn heel nuttig gebleken voor bookmakers, omdat ze direct laten zien wat hun concurrenten aanbieden. Tenslotte hebben bookmakers vrij snel door dat ze met een arbiter te maken hebben. 

  Abnormale inzetten. Om een arbitrage weddenschap te plaatsen die je een bepaalde winst op gaat leveren, is het nodig om je inzetten op alle opties nauwkeurig te berekenen. De inzet van een typische gokker is een afgerond bedrag, laten we zeggen €50.

  Als je continu weddenschappen plaatst van €49,36 om de resterende €50,64 ergens anders te plaatsen, dan zal de bookmaker je in de gaten houden.


  Freebets en bonussen. Als je je net hebt aangemeld bij een online bookmaker en je de welkomstbonus niet claimt, wordt je onmiddellijk op de lijst gezet. De meeste gokkers claimen natuurlijk meteen hun bonus en gebruiken het om gelijk in te zetten.

  Alleen professionals en arbiters zullen zich onthouden van het claimen van een bonus, aangezien de inzetvereisten een deel van hun saldo vastzet.


  Tijd op de website. Hoewel er geen tijdslimiet is om een de website van de bookmaker te bezoeken, blijft de gemiddelde speler meestal wel even rondhangen om de juiste wedstrijd te vinden om op te wedden. Of om wat tijd door te brengen in de in-play sectie om en een wedstrijd te kijken.

  Een professionele arbiter logt in, plaatst zijn weddenschap en logt weer uit. Hij heeft als doel om zo snel mogelijk drie afzonderlijke goksites te bezoeken om zijn weddenschappen te plaatsen.

FAQ

Doen alle bookmakers hier aan mee?

In principe hebben alle bookmakers de mogelijkheid jouw account te beperken of zelfs te verwijderen. In de praktijk zullen gerenommeerde online bookmakers dit niet zo heel snel doen. Zij hebben immers hun naam hoog te houden. 

Zijn arbitrage weddenschappen illegaal?

Nee, er is geen wet die dit soort weddenschappen verbiedt. Wel kunnen bookmakers het middels hun terms & conditions verbieden. Als zij jou ervan verdenken hebben, mogen zij daarom wel jouw account limiteren.

Wat kan je zelf doen om verdenking te voorkomen?

Zolang jij geen verdachte activiteiten verricht, zoals inzetten met gebroken bedragen, je bonussen niet gebruiken en weinig tijd bij de bookmaker doorbrengen, zal er niets aan de hand zijn. 

Mag een bookmaker jouw account verwijderen?

Ja, een bookmaker mag jouw account verwijderen. Wel moet een bookmaker een geldige reden geven voor deze actie. Die zou je eventueel aan kunnen vechten als je het oneens bent met de beslissing. 

Nieuws