Hoe ga je om met emoties?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe ga je om met emoties?

Hoe ga je om met emoties?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Hebben weddenschappen, en in zekere mate gokken, iets te maken met psychologie? Je hebt geen masterdiploma nodig en je hoeft geen Freud te zijn om een weddenschap te plaatsen. Maar zoals met alles in het leven, heeft de manier waarop we onze keuzes maken alles te maken met psychologie. Zo ook bij sport weddenschappen.

Een van de belangrijkste factoren die een amateur gokker onderscheidt van een professional, is het begrip dat zijn gedachten en emoties van invloed zijn op zijn beslissingen. Zoeken naar geluksbrengers, bijgelovige routines ondergaan en het luisteren naar potentiële waarzeggers die  ongelooflijke rijkdom beloven, zijn allemaal tevergeefs.

De sleutel tot winnen is berekenend zijn en je kalmte bewaren. Voordat je een weddenschap plaatst, moet je kalm zijn, gefocust en vrij van tijdsdruk.

Tips

 1. Beheers je emoties

  Concentreren je op het wedden, meteen na het openen van de torenhoge energierekening. Probeer je te concentreren op weddenschappen, net een paar minuten nadat je met je vrouw hebt geruzied.

  Probeer kalm te blijven terwijl je een combi samenstelt met nog maar 10 minuten op de klok. Denk je dat je dit kunt doen? Als jouw antwoord nee is, hoef je je geen zorgen te maken. Het is voor ons allemaal hetzelfde.

  Helaas geven de meeste gokkers niet veel om hun emotionele toestand op het moment dat ze een weddenschap plaatsen. Wat ze helaas niet doorhebben, is dat dit één van de belangrijkste redenen is waarom ze op lange termijn geen winst maken.

  Natuurlijk moet je elke dag de problemen van het leven onder ogen zien, om nog maar te zwijgen van mensen die je emotioneel negatief beïnvloeden. Het gaat er niet om jezelf terug te trekken, maar om jouw wed routine te isoleren van de rest van je dag.

 2. Je hoofd is een hulpmiddel, gebruik het

  Psychologische studies hebben aangetoond dat jouw verstand kan worden gemanipuleerd als je opzettelijk bepaalde gewoonten aangaat.

  Zo adviseren psychiaters slapeloosheid patiënten een ontspannende routine te creëren, uren voor het naar bed gaan. Op deze manier proberen ze hun hersenen ervan te overtuigen dat het moet ontspannen en rusten.

  Hetzelfde principe is ook getest bij gokken, vooral onder pokerspelers. Als je een paar uur besteed aan het terugkijken van wedstrijden en je eerdere voorspellingen analyseert, ben je meer geconcentreerd en zal je betere keuzes maken. 

  Balans speelt hier echter een sleutelrol. Het is niet de bedoeling je geest onder druk te zetten of te verwachten dat je vanaf dag één resultaten zult zien. Je moet ontspannen zijn en een routine ontwikkelen die voor jou natuurlijk aanvoelt.

  Dit betekent dat je dit een paar keer moet proberen om je zelfverzekerd te voelen en niet alleen jezelf ervan willen overtuigen dat je er klaar voor bent.

 3. Tijd is geld

  Je moet geduld hebben om een ​​reeks verloren weddenschappen terug te winnen en te wachten op het juiste moment om weer toe te slaan.

  Je moet je ook realiseren dat je niet binnen een paar weken of maanden rijk zult worden. Met andere woorden, het is belangrijk te begrijpen dat winnen tijd kost.

  Dit heeft niet alleen gevolgen voor amateur gokkers, maar ook voor ervaren spelers. De meesten van hen begrijpen dat ze binnen één seizoen geen fortuin zullen winnen, maar ze overschatten hun capaciteiten vaak. Ze gaan dan steeds hoger inzetten zonder een duidelijke strategie.

  Bankroll management
  Geldbeheer is een andere belangrijke factor om een ​​emotioneel evenwicht te bereiken. Je moet jezelf de volgende drie vragen stellen:

  -Wat is het maximale bedrag dat je kunt betalen?
  -Hoeveel ben je van plan elke maand, of week, uit te geven?
  -Wat is het ‘normale’ bedrag dat je bij een gemiddelde weddenschap plaatst?

  De antwoorden op deze vragen moeten oprecht zijn en, nog belangrijker, in de toekomst niet worden gewijzigd. Wie meer riskeert dan hij zich kan veroorloven te verliezen, zal niet alleen problemen krijgen met zijn bankrekening, maar ook met zijn welzijn. 

 4. Discipline en helderheid

  Een andere manier om jezelf emotioneel voor te bereiden, is het accepteren dat je een aantal fouten zult maken totdat je uiteindelijk toch wint met wedden. Het is aan jou de taak om ze te herkennen en jezelf te verbeteren.

  Ons laatste advies klinkt misschien een beetje cliché, maar het is cruciaal. Houdt zowel je lichaam als je verstand bezig. “Een gezonde geest leeft in een gezond lichaam”, zeiden de Romeinen al. Ga dus niet zomaar de halve dag voor een computerscherm zitten.

  Doe iets creatiefs tussendoor, eet goed, slaap regelmatig en doe wat lichaamsbeweging. Als je denkt dat professionele gokkers 12 uur per dag gokken terwijl ze pizza eten en bier drinken, dan heb je het erg mis.

FAQ

Welke routines helpen bij het beheersen van emoties?

Eigenlijk helpen alle routines mee, maar de belangrijkste zijn goed en lang genoeg slapen, sporten en sport kijken alvorens je gaat wedden.

Heeft het zin om naar een waarzegger te gaan?

Als het jou helpt je emoties te beheersen, moet je het zeker doen. Maar of een waarzegger de uitslag van een weddenschap goed kan voorspellen, is nog maar de vraag.

Waar krijg ik de scherpste quotes?

Wij hebben een review geschreven over alle grote online bookmakers. Op onze review pagina kan je een bookie vinden die bij jouw gok stijl past. 

Hoe win ik meer sportweddenschappen?

Simpelweg door kalm te blijven en je verstand te gebruiken. Het beheersen van jouw emoties is de sleutel tot succesvol wedden.

Nieuws