Hoe ga je om met verlies bij het wedden?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe ga je om met verlies bij het wedden?

Hoe ga je om met verlies bij het wedden?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

De scheidsrechter fluit het laatste fluitsignaal. De laatste kans om je weddenschap te winnen gaat verloren. De bal schampte de paal, maar ging niet het net in. Klinkt dit jou bekend in de oren? Heb je ook wel eens een brok in je keel gevoeld en een gevoel van plotselinge woede waardoor je iets zou willen breken?

We hebben allemaal een hekel aan het verliezen van een weddenschap, maar het is natuurlijk niet het het einde van de wereld. Het wordt echter steeds moeilijker om kalm te blijven als je al vijf of zes opeenvolgende weddenschappen hebt verloren.

In plaats van te verdrinken in wanhoop en zelfhaat, moeten we ons afvragen hoe we beter kunnen reageren na een reeks verloren weddenschappen? En hoe kunnen we deze ontwikkeling omslaan in een reeks van winsten?

Tips

 1. De negatieve cirkel doorbreken

  Iedereen, zelfs de allerbeste gokkers, gaan door periodes heen waarbij het slecht gaat. Soms zelfs extreem lang. Zo een negatieve cirkel kan de effectiviteit van onze voorspellingen en analyses ernstig in gevaar brengen.

  Het vermogen om terug te keren en de kracht van het doorbreken van een negatieve cirkel, alvorens grote verliezen te leiden en zonder emotionele schade, dat is nou wat de mannen van jongens onderscheidt. Met andere woorden, verlies moet je beheren. 

  Het eerste dat je moet doen, is vrede sluiten met verliezen. Als je verliezen niet kunt accepteren, dan heb je misschien de verkeerde ‘sport’ gekozen. Verliezen is een net zo groot onderdeel van wedden, als winnen. De theoretische kans om te verliezen is ook gewoon 50% en in sommige gevallen zelfs hoger. 

  Let wel dat acceptatie in geen geval hetzelfde is als instemming. Sommige gokkers die constant op zoek zijn naar comeback overwinningen of naar majestueuze overwinningen in de overtuiging dat ze snel heel rijk kunnen worden met een enkele weddenschap, geven te veel geld uit om hun verslaving te voeden.

  Verliezen wordt de norm en wanneer ze er uiteindelijk in slagen om te winnen, gaan ze over de top met nog meer weddenschappen.

  Dit soort gokkers weet dus ook niet overwinningen te beheren. Deze verslaving cyclus beïnvloedt hun besluitvorming zodanig dat zodra ze een weddenschap plaatsen, ze snel een nieuwe quote gaan zoeken om die openstaande weddenschap in te dekken tegen verlies. 

 2. Vier manieren om niet meer te verliezen

  Het antwoord op de typische vraag van hoe je elke keer een weddenschap wint, is heel erg simpel. Dat kan gewoon niet. Aan de andere kant zijn er wel manieren waarop je je verliezen aanzienlijk kunt beperken. Als je het beu bent om weddenschap na weddenschap te verliezen, volg dan de volgende tips:

  Bestudeer de sterkste competities: Leer zoveel mogelijk over tactieken, relaties en resultaten uit het verleden. Elke wedstrijd, en elke competitie, heeft zijn eigen specifieke achtergrond. Je moet deze goed begrijpen voordat je een weddenschap plaatst.

  Zet in op de beste quotes: Het is winstgevender om een ​​account te hebben bij meerdere bookmakers, omdat je dan steeds de hoogste quote kan kiezen voor een weddenschap. Onze ervaring is dat je er minstens drie of vier nodig hebt. 

  Beperk je selectie: Je moet voldoende gedisciplineerd zijn om niet te te overdrijven als je op sport
  weddenschappen inzet. Zet alleen geld in op weddenschappen waar je absoluut zeker van bent dat je zult winnen.
  Vergroot je kennis: Bookies zijn erg bedreven als het gaat om voetbal, basketbal of tennis. Als je een minder populaire sport beheerst, zoals bijvoorbeeld tafeltennis, kun je misschien wat waardevollere quotes vinden. 

 3. Wat te doen als je een weddenschap verliest

  Hoe goed je ook bent in wedden, je zult zeker een paar keer aan de verliezende kant staan. Het is gewoonweg niet mogelijk om nooit een voetbalweddenschap te verliezen. Wel zijn er manieren waarop je kunt terugveren na een verlies:

  Doe rustig aan: Een verloren weddenschap is niet het einde van de wereld. Niemand vindt het leuk om geld te verliezen, maar met je geduld verliezen win je ook niks. 

  Neem een ​​pauze:
  Dit is erg belangrijk als je net een reeks weddenschappen hebt verloren. Negen van de tien keer probeer je je verliezen te terug te winnen met riskantere weddenschappen en verlies je uiteindelijk nog meer geld. Meld je dus meteen af bij je account en ga iets ontspannends doen. Keer weer als je er absoluut zeker van bent dat je bent gekalmeerd.

  Zet je ego opzij: De makkelijkste manier om een ​​verloren weddenschap te rechtvaardigen, is door de spelers, coaches en scheidsrechters de schuld te geven. Of door het toe te schrijven aan pech. Jouw voorspelling kan nog zo goed zijn, het is onmogelijk om elke weddenschap te winnen. Als je je trots inslikt en fouten begint te identificeren, zul je je kansen in het vervolg juist vergroten.

FAQ

😢 Zijn er bekende gokkers die nog nooit verloren hebben?

Nee, daar zijn geen voorbeelden van. Wel zijn er veel broodje aap verhalen. Alle bekende gokkers verliezen weddenschappen, vaak met een grotere regelmaat dan je denkt. 
 

😢 Bij welke bookmakers kan ik het beste een account openen?

Iedere gokker heeft zijn eigen voorkeur. Lees de reviews op onze pagina goed door om bookmakers te kiezen die bij jou passen. 
 

😢 Bij welke sporten verlies je minder vaak?

Bij de sporten waar jij het meest verstand van hebt. Dan kan je namelijk goed doordachte beslissingen maken.