Hoe gebruik je een live streaming?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe gebruik je een live streaming?

Hoe gebruik je een live streaming?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Live streaming is misschien wel een van de beste features die online bookmakers ooit hebben bedacht. Hiermee kun je de actie van talloze sportevenementen live bekijken in High Definition (HD) kwaliteit.

Hoewel het idee van live streaming al bestaat sinds het begin van online wedden, duurde het tot halverwege het vorige decennium voordat de eerste bookmakers de technische mogelijkheid hadden om hun aanbod van live weddenschappen te verbeteren met deze fantastische feature.

Tegenwoordig bieden de meeste grote online bookmakers live streaming aan. Jaarlijks zijn er duizenden sportevenementen live te volgen bij de bookies.

Handleiding voor live streaming

 1. Wat maakt live streaming zo populair?

  Allereerst kijkt elke gokker natuurlijk graag naar de sportevenementen waar hij geld op ingezet heeft. Ongeacht je leeftijd, nationaliteit of gok ervaring, voordat je de besloot om een sport weddenschap te plaatsen, was je al fan van de sport.

  Dankzij livestreaming kan elke gokker en sportliefhebber volledig gratis genieten van de live actie die de beste competities ter wereld te bieden hebben.

  Met de live video feed kun je ook jouw win kansen vergroten. Wat de statistieken, de recente vorm of verschil in teamkracht je ook vertellen, het komt uiteindelijk allemaal neer op hoe de teams daadwerkelijk op het veld presteren. Door de prestaties van elke partij nauwkeurig te volgen, kun je betere conclusies trekken over waar je je geld op in moet zetten. 

 2. Hoe gebruik je live streaming bij het wedden?

  Vind winstgevende quotes. Soms maken bookmakers fouten en bieden ze een hogere quote dan verstandig zou zijn geweest. De bookies houden soms vast aan de inschatting die ze voorafgaand aan de wedstrijd hadden gemaakt, zelfs als de underdog beter presteert dan de favoriet.

  Ook bieden bookies soms winstgevende quotes aan op het scoren van een doelpunt in de laatste fase van een wedstrijd, terwijl bekend is dat beide teams een doelpunt hard nodig hebben. Met livestreaming kun je zien hoe de wedstrijd zich ontvouwt en op het juiste moment toeslaan.

  Maak kennis met een team. Bij wedden draait alles om expertise, want hoe meer wedstrijden je bekijkt, hoe beter je begrip over de sport wordt. Zeker als je maar een beperkt aantal teams volgt, kun je precies bijhouden hoe ze bijvoorbeeld thuis of onderweg presteren. En ook hoe ze zich verhouden met grote en kleine tegenstanders. 

  Begrijp wat er op het veld gebeurt. Tijdens een wedstrijd gebeuren er talloze dingen die je echt niet zou weten als je ze niet met eigen ogen gezien had. Een team speelt mogelijk te agressief, waardoor het rode kaarten riskeert.

  Of misschien raakt een goede doelman geblesseerd. Negen van de tien keer zal een bookmaker zijn quotes niet aan dit soort risico veranderingen aanpassen. Dat betekent dat de reële waarde van de quote omhoog gaat. 

 3. Welke sporten kun je live kijken?

  Vrijwel elke grote sport kan via live streaming worden bekeken. Maar uiteindelijk bepaalt jouw bookmaker welke wedstrijden er uitgezonden worden. De meest voorkomende sporten zijn voetbal, basketbal, tennis, hockey, schaatsen en rugby.

  Bij de betere bookmakers zal je live kunnen kijken naar wedstrijden van de Eredivisie, Europa League, Duitse Bundesliga, Spaanse La Liga en Italiaanse Serie A.

  Daarnaast kan je vaak ook naar  geselecteerde wedstrijden van de Engelse Premier League kijken en van de FA Cup. Ook komt er steeds meer aandacht voor niet-Europese competities zoals de Chinese Super League en de Indian Super League. Sommige bookmakers zenden ook verschillende Scandinavische competities live uit. 

  De meeste evenementen van de National Basketball Association (NBA) en de Euroleague kan je vaak ook live streamen. De grote bookmaker hebben veelal de media rechten om deze wedstrijden uit te mogen zenden. 

  Tennis is ook populair. Je kunt de Grand Slam en ATP toernooien live volgen bij jouw favoriete bookmaker. Heerlijk genieten van die snelle gevechten van toppers als Nadal en Williams.  

  De nieuwste toevoeging zijn de eSports. De live gevechten van de bekende namen als League of Legends en Warcraft 3 worden met de dag populairder. Er zijn ook steeds meer weddenschappen beschikbaar en het blijkt een hele lucratieve tak van sport te zijn. 

 4. Wat heb je nodig om live te streamen?

  Allereerst moet je een account hebben bij een online bookmaker die live streaming aanbiedt. Daarna moet je ook even checken of deze bookmaker de gestreamde evenementen gratis aanbiedt. In de meeste gevallen is dat zo. Mocht je er wel voor moeten betalen, kan je beter een andere bookmaker zoeken. Wel is het vaak nodig om een saldo op je account te hebben staan.
   
  Een goede internetverbinding speelt een sleutelrol bij het live kijken naar wedstrijd zonder vertragingen of storingen. Gelukkig is live streaming beschikbaar voor zowel je pc, als voor mobiele apparaten als een tablet of smartphone.

  Zorg er ten slotte voor dat je de nieuwste versie van de Adobe Flash Player hebt geïnstalleerd, aangezien live video meestal wordt gecodeerd met deze software.

FAQ

📺 Wat kost live streaming?

In de meeste gevallen kost het live kijken naar sportwedstrijden niets. Vaak is het wel nodig dat er in ieder geval wat geld in je account staat. 

📺 Welke bookmakers bieden live streaming aan?

Alle grote bookmakers bieden live streaming aan. Check onze bookmaker review pagina voor informatie over betrouwbare bookies. 

📺 Heb ik kabelinternet nodig voor live streaming?

Nee, je kan ook live streaming kijken via de Wifi of via 4G internet. Kabelinternet aansluitingen zijn vaak wel sneller en stabieler wat zorgt voor meer kijkplezier. 

📺 Is er live streaming voor alle sporten?

Het verschilt van bookmaker tot bookmaker welke wedstrijden en sporten zij aanbieden in hun live streaming feature.