Hoe houd je weddenschappen bij?

Home Uitleg Hoe houd je weddenschappen bij?

Hoe houd je weddenschappen bij?

Het bijhouden van een accuraat en nauwkeurig archief met wedtips is een cruciale factor voor elke gokker, ook voor amateurs. Afgezien van de voor de hand liggende redenen om op elk moment controle te houden over je saldo en te weten hoeveel geld je op verschillende weddenschappen hebt geplaatst, kan het ook waardevol advies bevatten voor toekomstige keuzes.

Het maakt niet uit of je voor de lol of professioneel wedt. Of je nu een ‘high roller’ bent of niet. Het maken van een archief met persoonlijke goktips is een van de eerste dingen die een gokker zou moet doen zodra hij zijn intrede doet in de gokwereld.

Ja, het opschrijven van elk klein inzet detail klinkt als een saaie bezigheid. Er zijn spelers die beweren dat het zinloos is, aangezien de online bookmakers ook jouw wed geschiedenis gedetailleerd bijhouden.

Online kun je alles te weten komen over jouw sportweddenschappen en account status. Dit is echter een stuk lastiger als je een account heeft bij meer dan één bookmaker. Je zal deze gegevens voortdurend moet actualiseren om een ​​duidelijke beeld te krijgen van jouw positieve, of negatieve, saldo.

Maak een archief

 1. Zo maak je een archief met wedtips

  Zelfs als je maar één account hebt en in plaats van je weddenschappen handmatig op te schrijven, deze liever kopieert en plakt vanuit je bookmakers geschiedenispagina naar een eenvoudige Excel, dan ben je al op de goede weg.

  Dit helpt je te achterhalen waar je een foute keuze hebt gemaakt en op welke manieren je toekomstige weddenschap kunt verbeteren.

  Natuurlijk heb je geen accountant opleiding nodig om een ​​eenvoudig archief met tips voor voetbal weddenschappen bij te houden. Met een basiskennis van de functies van Excel kun je je weddenschappen makkelijk beheren. Zo blijf je met een kleine moeite op de hoogte van je gok gewoonten.

 2. De 14 essentiële kolommen

  Een eenvoudig voetbaltips archief kan zelfs in een notitieboek worden geschreven. We raden je echter aan om Excel te gebruiken en de volgende 14 kolommen aan te maken:
  Datum – Tijd is niet verplicht, maar kan helpen als je op live weddenschappen inzet.

  Land Als je weddenschappen plaatst op wedstrijden uit internationale competities.

  Competitie – Eredivisie, KNVB beker finale of Premier League.

  Thuisploeg – Een asterisk * als het om een neutrale locatie gaat.

  Uitploeg

  Soort weddenschap – 1×2, Over/Under, AH, BTTS, Correcte score, HT-FT enzovoort.

  Gekozen uitkomst – X, Under, 0-2 enzovoort.

  Online bookmaker

  Exacte quotes

  Inzet

  Einduitslag

  Uitkomst van de weddenschap – ‘W’ voor een winnende weddenschap, ‘V’ voor een verloren weddenschap. 

  Nettowinst – Het uitgekeerde bedrag minus de initiële inzet. In geval van verlies schrijf je de inzet als een negatief getal.

  Totale winst/ verlies – Dit is de enige kolom waar je wiskunde voor nodig hebt. Elke nieuwe regel tel je op bij (of trek je af van) de vorige regel. Als je dit regel voor regel doet, weet je precies hoeveel geld je op je saldo hebt staan.

 3. Aanvullende gegevens en informatie

  Het bovenstaande archief met voetbaltips lijkt misschien vrij eenvoudig, maar het is uiterst nauwkeurig. Als je alle informatie over je weddenschappen opschrijft, kun je ze op elke gewenste manier filteren.

  Je kunt bijvoorbeeld alleen wedstrijden uit een specifieke competitie bekijken en vergelijken. En je kunt jouw winst/ verlies ratio van een specifieke categorie volgen. 
  Je kunt ook andere aanvullende kolommen toevoegen om bepaalde informatie over de wedstrijden vast te leggen. Enkele van de meest voorkomende optionele kolommen zijn:

  Opbrengst: Dit is een extra percentage dat afkomstig is van een economische yield formule. De noemer is je huidige netto winst (of verlies) en de deler is het totale bedrag dat je hebt ingezet. Het resultaat geeft je een duidelijk beeld van het succes van je weddenschappen.

  Win ratio: Nog een percentage. Het laat jouw winstpercentage zien. Je deelt het aantal gewonnen weddenschappen door het totaal aantal gemaakte weddenschappen.

  Houd er rekening mee dat dit aantal misleidend kan zijn. Het is alleen nuttig is als je altijd weddenschappen plaatst met een vergelijkbare quote, bijvoorbeeld rond de 2.00.

  Motivatie: Schrijf de belangrijkste redenen op voor het plaatsen van een weddenschap op een bepaalde wedstrijd. Was het een waardevolle kans? De huidige vorm van het team? Resultaten uit het verleden? Laatste nieuws? Iets anders? Misschien een combinatie hiervan?

  Wat is er gebeurd: Afgezien van het eindresultaat, dat, of we het nu leuk vinden of niet, de winst of het verlies bepaalt, kun je wat extra informatie over de wedstrijd bijhouden. Heb je gewonnen met een gelukstreffer? Verloor je door een controversiële penalty?

  Dit kan laten zien of je gelijk had in je voetbalvoorspellingen of niet. Op de lange termijn kan het zeer nuttig zijn. Je moet echter eerlijk tegen jezelf zijn en niet elke keer dat je verliest excuses zoeken, of het feit dat je misschien gewonnen hebt door een meevaller terzijde schuiven.

FAQ

💻 Resultaten uit het verleden zeggen toch niets over de toekomst?

Toch wel. Je kunt door alles goed bij te houden je fouten eruit halen. Waarom weddenschappen plaatsen die je 90% van de tijd verliest?

💻 Gaat de lol er niet af met zoveel moeite?

Als je hierdoor gaat winnen dan levert het je juist veel extra plezier op.

💻 De bookmakers houden toch ook je weddenschappen bij?

Bij de bookmakers kun je ook je laatste weddenschappen zien. Onze manier is uitgebreider en heeft zeker nut als je bij verschillende bookmakers speelt.