Hoe maak je een sportweddenschap?

 • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Uitleg Hoe maak je een sportweddenschap?

Hoe maak je een sportweddenschap?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 08 oktober 2021
 • Leestijd: 3 minuten

Als je nog nooit een weddenschap op een sportwedstrijd hebt geplaatst en je weet niet hoe je dat online moet doen, dan kun je onze uitleg even lezen.

Er zijn veel legale bookmakers waarbij je makkelijk een weddenschap kunt plaatsen. Lees de reviews op onze site en maak een keuze.

Het maken van een sportweddenschap

 1. Het ticket met de weddenschap

  Het ticket waarop je weddenschap komt te staan noemen ze ook wel een betslip. Ga je bij een bookmaker op een wedstrijd wedden dan klik je op de odds van die wedstrijd. De betslip opent aan de rechterkant van je scherm en je kunt de volgende dingen zien en invullen

  -Op welke inzet wed je? Bijvoorbeeld winst voor PSV
  -De odds voor je gekozen weddenschap
  -Een vakje waarop je in kunt vullen hoeveel je wilt zetten
  -Meerdere weddenschappen combineren op een betslip

  Als je een fout maakt of de betslip geeft niet aan wat je wilt, dan hoef je niet in paniek te raken. Sluit de betslip af en begin opnieuw. Als je tevreden bent met de weddenschap dan klik je op de knop “submit” en/of bevestigen.

  Heb je genoeg geld op je account dan zal de weddenschap geplaatst worden. Bij onvoldoende geld op je rekening krijg je een melding en kun je het bedrag van je inzet verlagen. Betslip singles

 2. Je inzetten terugvinden

  Om uw sportweddenschappen bij te houden, klik je op de link naar “uw account” en navigeer je vervolgens naar de sectie Geschiedenis of Accountoverzicht.

  Als een evenement waarop je gokt nog niet is afgelopen, vind je je weddenschap onder de sectie open weddenschappen. Als het evenement is afgelopen en je wilt zien hoeveel jouw weddenschap heeft opgeleverd, kun je ervoor kiezen om alle weddenschappen te bekijken. Dit zal je laten zien of je weddenschap heeft gewonnen of verloren, samen met de relevante kansen en als de weddenschap is gewonnen, het uitbetaalde bedrag.
   combi weddenschap

 3. Belangrijk om te weten

  Zodra een weddenschap is geplaatst, kan deze niet meer worden teruggedraaid. Klagen of een rechtszaak zal er niet toe leiden dat de bookmaker de weddenschap terugdraait.

  Dit betekent dat het uiterst belangrijk is om uw wedticket te controleren voordat u een weddenschap plaatst. Zorg ervoor dat u de juiste selectie heeft gemaakt en het juiste bedrag heeft ingezet.
   
  Een ander ding om in gedachten te houden, is dat de verschillende soorten odds die door bookmakers worden gebruikt, verwarrend kunnen zijn. Het is bijvoorbeeld essentieel om de verschillen tussen fractionele odds en decimale odds te begrijpen.
   

Faq

⚽ Is het wedden op sport legaal?

Ja, de aanbieders op onze site waarbij je een account aan kunt maken, hebben allemaal een licentie.

⚽ Is het mogelijk om winstgevend op sport te wedden?

Ja, als je sterk in je schoenen staat en je verdiept je in de materie dan is het mogelijk. Op onze site geven we je zoveel mogelijk tips om beter te worden in het wedden op sport.

⚽ Geven bookmakers gratis weddenschappen weg?

Maak je een account aan dan zullen bookmakers je een bonus geven. Dat kan bijvoorbeeld 100% gratis speelgeld zijn op je eerste storting. Er zijn ook bookmakers die je een gratis weddenschap aanbieden zonder dat je geld hoeft te storten. We houden je op de hoogte via onze nieuwsberichten.

Nieuws