Hoe speel je een ante post weddenschap?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe speel je een ante post weddenschap?

Hoe speel je een ante post weddenschap?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Wedden is in de meeste gevallen snel. Zelfs als je je richt op vroege quotes en de weddenschappen plaatst zodra bookmakers ze publiceren, duurt het vaak maar een paar dagen voordat je weet of je jouw weddenschap gewonnen of verloren hebt. Maar wat gebeurt er bij wedden op de lange termijn? Wat als je in september een weddenschap plaatst om pas in mei uitbetaald te worden?

Hoewel het misschien niet zo spannend klinkt als bijvoorbeeld live weddenschappen, kunnen “ante post” lange termijn weddenschappen ook echt wel spannend en winstgevend zijn. Je hoeft heus niet je hele saldo op het spel te zetten en uren te besteden aan het analyseren van de competitie. Een grondige kennis, een inspirerend instinct en een beetje geluk zijn alles wat nodig is om winst te maken.

 Lange termijn weddenschappen

 1. Ante post: Een verwarrende oorsprong

  Er is wat controverse rond de oorsprong van “ante post”. De term werd voor het eerst gebruikt bij wedden op paardenraces. Daardoor ontstond er een misverstand over de betekenis van het tweede woord “post”. De ante post weddenschap wordt voor de race van start gaat geplaatst. Dus dacht men dat de term “voordat het paard op de post komt” betekent. Dat wil zeggen voordat het paard daadwerkelijk aan de race begint. 

  In werkelijkheid zijn beide woorden uit het Latijn. “Ante” betekent “voor” en “post” betekent “na”. Technisch gezien worden alle weddenschappen voorafgaand aan het evenement afgesloten. Zelfs de korte termijn weddenschappen en in-play weddenschappen. Toch worden ante post weddenschappen alleen voorafgaand aan toernooien en competities geplaatst. 

 2. Je kan op alles wedden

  Zoals we eerder vermeldden, werden ante post weddenschappen in eerste instantie gebruikt bij paardenraces en windhonden. Toen waren het weddenschappen die je een dag voor de Grand National races al plaatste.

  Al snel werden ze ook aangeboden bij andere sporten, voornamelijk bij voetbalwedstrijden. 
  Tegenwoordig kan je ante post weddenschappen plaatsen op een grote verscheidenheid aan sporten.

  Online bookmakers bieden ante post quotes aan voor alle grote voetbalcompetitie en vele andere specials. Voor de Eredivisie kun je bijvoorbeeld quotes vinden op welke volgende coach ontslagen wordt. Ook kun je bijvoorbeeld inzetten op een bepaald team dat de top drie haalt, degradeert of de topscorer wordt van de competitie. 

  Er zijn ook ante post weddenschappen voor andere sporten zoals basketbal, tennis en sommige Amerikaanse sporten. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van Wimbledon, NFL en MLB winnaars, en welke teams er in de Super Bowl finale zullen staan. 

 3. Voordelen van ante post-weddenschappen

  Betere quotes: Over het algemeen geldt dat je veel betere quotes zal vinden voor een weddenschap op de competitie winnaar dan op de winnaar van een specifieke wedstrijd. Zelfs absolute favorieten krijgen concurrerende quotes zo ver van te voren. Als je veel kennis hebt over de sport en de competitie, dan is een ante post weddenschap echt iets voor jou. 

  Gelijk aan de bookmaker: Het is één van die zeldzame momenten waarin jij feitelijk gelijk staat aan de bookmaker. Er zijn nog geen data over het seizoen of over hoe de competitie verloopt. Net als jij, zal ook de bookmaker een voorspelling moeten maken zonder informatie waar hij zich op kan baseren. Voor beide partijen zit er een groot risico aan en wie wint zal daar rijkelijk voor beloond worden. 

  Kostbare tijd: Tijdens het plaatsen van een ante post weddenschap heb je geen enkele tijdsdruk. Maar ook tijdens de competitie niet. Je kunt na elke wedstrijd rustig nadenken over je volgende zet, of je op dat moment wilt laten uitbetalen of de weddenschap nog een week wilt laten lopen. Je kunt op je gemak gegevens en quotes vergelijken.

 4. Nadelen van ante post weddenschappen

  Onvoorspelbaarheid: Tenzij je een heuse waarzegger bent, weet je natuurlijk nooit precies wat er over een paar weken gaat gebeuren, laat staan ​​gedurende een heel voetbalseizoen. Ante post wedden op een competitie winnaar betekent dat je moet wedden op een uitkomst die na acht of negen maanden moet worden bevestigd.

  In al die maanden zullen wedstrijdresultaten, blessures, schorsingen, manager wissels en beslissingen van scheidsrechters een impact hebben op de waarschijnlijkheid van jouw keuze. Het is werkelijk waar echt moeilijk om een ​​nauwkeurige voorspelling te doen. Je instinct zal je helpen, maar uiteindelijk moet je vooral heel veel geluk hebben.

  Beter op de bank: Wanneer je een ante post inzet plaatst, investeer je in feite je inzet met de bedoeling om aan het einde van het seizoen te winnen. Je geld staat vast en kan niet worden gebruikt voor andere weddenschappen. Als dit bedrag groot is en de verwachte inkomsten laag, kun je overwegen om je geld in plaats daarvan op een bankrekening te zetten.

FAQ

Waar kan je het beste ante post weddenschappen plaatsen?

Je zal zien dat je bij alle grote bookmakers ante post weddenschappen kan plaatsen. Neem de tijd voorafgaand aan de competitie om de ante post quotes van verschillende bookmakers te vergelijken. 
 

Zijn ante post weddenschappen veilig?

Ja zeker. Het is waar, de bookmaker moet niet failliet gaan voordat de competitie ten einde komt. Maar als je inzet bij bekende bookmakers met een licentie, hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Voor welke competities zijn er ante post weddenschappen?

Bookmakers zijn fan van ante post weddenschappen en bieden quotes aan voor steeds meer competities. Favoriet onder de gokkers zijn Olympische Spelen, WK voetbal, Champions League, KNVB Beker finalist en Roland Garros winnaar. 

Bij welke sport werd de ante post weddenschap voor het eerst gebruikt?

Dit type weddenschap kwam je als eerste tegen bij de Britse paardenraces.