Hoe speel je een “outright” weddenschap?

Home Uitleg Hoe speel je een “outright” weddenschap?

Hoe speel je een “outright” weddenschap?

Bij outright weddenschappen wordt een weddenschap geplaatst op het resultaat van een sporttoernooi in plaats van op een enkele wedstrijd in een toernooi of competitie.

Outright-weddenschappen kunnen voor of tijdens een toernooi/competitie worden geplaatst. Winnende weddenschappen worden pas uitbetaald als het toernooi of competitie een winnaar heeft opgeleverd.

De outright weddenschappen worden aangeboden op elk sportevenement waarbij drie of meer deelnemers betrokken zijn en is een van de meest populaire soorten weddenschappen. Deze outright inzetten zijn doorgaans de eerste die bij een evenement worden aangeboden en worden vaak open gehouden gedurende het evenement. Ze worden ook wel eens ‘win’- of’ winnaar’-markten genoemd.

Kampioenschap vieren

Outright wedden

 1. Hoe werkt outright wedden?


  In de outright gokmarkt worden de kansen voor elke deelnemer in een evenement bepaald. Voordat het evenement begint, weerspiegelen de kansen de vorm van elke deelnemer ten opzichte van de andere deelnemers. In de loop van het evenement kunnen de kansen veranderen om de prestaties van elke deelnemer weer te geven.

  Bij iedere voetbalcompetitie kun je aan het begin en tijdens het seizoen wedden wie er kampioen gaat worden. Het voorbeeld is van de Champions League 2020/21. Gok je erop dat Bayern München de CL wint, dan krijg je 4x je inzet.

  Je ziet dat je ook de odds voor groepswinnaar en topscorer kunt selecteren. Er is zelfs een mogelijkheid om te gokken uit welk land de winnaar komt.
  outright

 2. Antepost outright wedden


  Antepost outright wedden gebeurt ruim voordat een evenement of competitie is gestart. De kansen zijn meer in je voordeel dan wanneer je vlak voor een evenement gaat inzetten.

  Dit komt omdat bookmakers geen rekening kunnen houden met mogelijke toekomstige veranderingen in vorm, conditie, teamspelers of andere last-minute omstandigheden.
   
  Antepost-markten kunnen odds aanbieden voordat de volledige lijst met deelnemers voor een evenement is bevestigd. Als een door jouw gekozen ploeg niet deelneemt aan het evenement, dan is je weddenschap automatisch verloren.

 3. Wanneer zet je in op een outright weddenschap?

  In sommige sporten, zoals racen, zijn outright inzetten het meest populair en de effectiefste manier om te wedden.

  Overweeg om outright weddenschappen te plaatsen als je een kenner bent van de sport en een goed idee hebt van de mogelijkheden van elke deelnemer in een evenement.

 4. Waar moet je rekening mee houden bij outright weddenschappen?

  Hoelang duurt de competitie: Als je in augustus een weddenschap plaatst op een ploeg dan kun je in mei pas uitbetaald krijgen. Dus je laatste geld zet je niet op een outright weddenschap. Je wilt gedurende het seizoen ook blijven inzetten.

  Restituties van niet-competitieve sporten: Voor bepaalde sporten bieden bookmakers soms aan om je inzet terug te betalen als een selectie die je hebt gemaakt niet meedoet aan een evenement. Dit komt het meest voor bij paardenrennen, met “no-runner, no-bet” -aanbiedingen op de belangrijkste outrights.

  Houd er rekening mee dat deze terugbetalingen meestal binnen een maand voor een evenement zullen worden aangeboden. Ze zijn zelden van toepassing op weddenschappen die u enkele maanden van tevoren plaatst, waardoor u een groter risico loopt te verliezen doordat een deelnemer zich terugtrekt.

  Spelerswisselingen: Let in de transfer periode goed op of er interesse is voor bepaalde spelers. Transfers en blessures kun je een andere keus laten maken bij een outright weddenschap.

  Geschiedenis: Bekijk goed wat er in het verleden is gebeurd. Bij een WK voetbal hebben wel 70 verschillende landen meegedaan in het verleden, toch zijn er maar 8 landen die het WK ooit gewonnen hebben.

  In principe kun je ploegen met super hoge odds het beste links laten liggen. Toch zullen de mensen die op Leicester als kampioen van de PL hebben gewed dat niet met ons eens zijn.
   

Faq

🏆 Wat is dan een seizoen weddenschap?

Dat is precies hetzelfde als een outright weddenschap. Alleen wordt outright ook gebruikt voor toernooien zoals de CL, WK of EK.

🏆 Kun je op meerdere ploegen wedden bij een outright weddenschap?

Ja, je kunt op verschillende deelnemers wedden. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je uiteindelijk nog winst overhoudt.

🏆 Kun je een maand voor het einde van de competitie nog een outright inzet plaatsen?

Ja, dat kan maar de odds zullen natuurlijk een stuk lager zijn voor de ploeg die dan bovenaan staat.