Hoe stel je jezelf de juiste vragen bij het wedden?

 • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Uitleg Hoe stel je jezelf de juiste vragen bij het wedden?

Hoe stel je jezelf de juiste vragen bij het wedden?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 08 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Wat doe je eerst als je gaat wedden op een sport wedstrijd? Probeer je het resultaat van de wedstrijd te voorspellen of check je eerst de quotes? Dit is een essentiële vraag. Sterker nog, het is misschien wel de meest cruciale vraag op het gebied van wedden. 

Vergelijk het met het binnenlopen van een slijterij waar je op zoek gaat naar een fles wijn. Je koopt natuurlijk niet de eerste de beste die je ziet. Je vergelijkt een aantal wijnen op het gebied van prijs en kwaliteit. 

Als je niet de tijd neemt om verschillende opties te vergelijken, koop je misschien zomaar een kat in de zak. Datzelfde risico loop je als je inzet op een voetbalteam zonder de quotes te checken. Doe je dat niet, dan loop je grote kans een miskoop te doen. 

Vraag jezelf af

 1. Eerst de verkeerde vragen

  Talloze gokkers zullen jou ervan proberen te overtuigen dat je je alleen maar zorgen moet maken over welk team gaat winnen, ongeacht hun quotes.

  Hun belangrijkste argument is simpel. Als je op de winnaar inzet, verdien je altijd wat euro´s. Wat maakt het uit of de quotes lager waren dan de impliciete probabiliteit? Het gaat erom dat je nu meer geld hebt dan voor de weddenschap. Dit zou toch de definitie van waarde vermeerderen moeten zijn?

  Deze redenatie leidt tot de slechtst mogelijke vraag die een gokker zichzelf kan stellen alvorens een weddenschap aan te gaan: ‘Wie zal winnen?’
   
  Nu denk je misschien dat dit een belangrijke vraag is als het om wedden gaat. Het kiezen van winnaars levert jou immers geld op. Waarom is deze vraag dan zo verkeerd? 
  De enige die van deze strategie profiteert, is de bookmaker. Alleen maar proberen om winnaars te kiezen en niet te geven om de quotes, is een goede manier om jouw saldo snel op te maken. Eén weddenschap tegelijk. 

  Denk er eens over na. Elke keer dat je wint, krijgt je minder geld uitbetaald mede doordat de commissie er nog afgetrokken moet worden. En dan is er nog het feit dat de quotes niet de werkelijke probabiliteit weerspiegelen. Je loopt letterlijk winst mis. 

 2. Maar wat is dan juiste vraag?

  Nu je hopelijk begrepen hebt waarom je de verkeerde vraag niet moet stellen, is het tijd om de juiste vraag te bekijken. De vraag die wel leidt tot lange termijn winsten.

  Deze vraag is simpelweg: ‘Hoeveel kan ik winnen?’ Met andere woorden, hoeveel geld moet de bookmaker jou betalen als je de weddenschap correct had ingeschat.
  Stel AZ speelt thuis tegen FC Utrecht met een thuis win quote van 1.80.

  Als je besluit om een ​​weddenschap op AZ te plaatsen, ben je dus van mening dat het waardevol is om 80% winst op je inzet te krijgen. Is dat eerlijk? Als je denkt dat de 1.80 quote niet voldoet aan de impliciete probabiliteit, dan moet je geen cent inzetten op AZ. Zelfs als je er absoluut zeker van bent dat ze de wedstrijd gaan winnen.

 3. Succesvol wedden op sport weddenschappen

  Als je een ervaren gokker vraagt ​​hoe je op voetbal moet wedden, krijg je waarschijnlijk meer antwoorden dan je misschien had verwacht. Er bestaat een schat aan regels, maar je hoeft ze niet allemaal op te volgen. Je kan heel goed zelf beslissen waarop je wilt wedden. Je moet gewoon de volgende belangrijke aspecten onthouden om jouw weddenschappen te beheren:

  Budget en inzet: Voordat je begint, moet je vaststellen hoeveel geld je je daadwerkelijk kunt veroorloven om te verliezen. Gebruik alleen geld dat je kunt missen en riskeer nooit geld dat je voor andere dingen nodig hebt. Maak ook een duidelijk inzetplan en volg dit nauwkeurig.

  Wees realistisch: Stel ook een win limiet in. Zorg ervoor dat het haalbaar is, zodat je niet over je kunnen hoeft te gaan om je doel te bereiken. Het gevoel van succes bij wedden is van onschatbare waarde, omdat het je helpt betere beslissingen te nemen en je zelfvertrouwen versterkt.

  Documenteer alles: Bewaar een volledig archief van je weddenschappen, zo gedetailleerd als je kunt. Niet alleen cijfers, inzetten en win reeksen, maar ook een korte beschrijving van de redenen achter elke selectie.

  Guerrilla technieken:
  Je moet manieren vinden om de bookmakers te raken zonder al te veel schade aan te richten, anders word je verwijderd. Wed volgens jouw regels, niet die van hen. Vermijd populaire wedstrijden met geweldige bonussen, en riskeer niet te veel. Langdurig winnen bij weddenschappen is het resultaat van een lange termijn guerrillaoorlog, geen veldslag.

FAQ

Bij welke bookmaker kan ik het beste inzetten op sport weddenschappen?

De keuze van bookmaker is heel erg persoonlijk. Om jou op weg te helpen hebben we een pagina vol met reviews van alle grote en bekende online bookmakers.

Wat moet je niet vragen als je op sporten gaat wedden?

Je moet je niet blind laten leiden door de vraag wie de wedstrijd gaat winnen. Je moet kijken naar de kans van alle verschillende uitkomsten van de wedstrijd en welke quotes daadwerkelijk winstgevend zijn.

En wat je juist wel vragen?

Je zou je moeten afvragen hoeveel je kan winnen met een weddenschap.Het draait immers om het maken van winst, niet of jouw favoriete team drie punten scoort. 

Welke bookmakers hebben scherpe quotes?

e kan ervan uitgaan dat alle legale bookmakers scherpe quotes aanbieden. Ga dus altijd in zee met een bookmaker die een licentie heeft van de Nederlandse kansspel autoriteit.