Hoe verdien je met gelijke spelen?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe verdien je met gelijke spelen?

Hoe verdien je met gelijke spelen?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Als je jezelf gaat verdiepen in het wedden op sport, dan zul je zien dat voetbal een van de beste sporten is om een weddenschap op te plaatsen.

Een gelijkspel vind je bij de bookmakers onder Draw of Tie. Het betekent dus dat de wedstrijd na de 90 minuten in een gelijke stand eindigt. Dat kan 0-0, 1-1, 2-2 enzovoort zijn.

De gelijke spelen hebben over het algemeen ook een hogere uitbetaling dan 3 maal je inzet. Dat zou op toeval alleen al betekenen dat je maar 1 op de 3 wedstrijden hoeft te winnen om winstgevend te spelen.

Wedden op gelijke spelen is rendabel

 1. Waarom wordt er weinig op gelijkspel gespeeld

  Mensen die gaan wedden zijn vaak voetballiefhebbers die geen saaie pot van 0-0 willen zien. Ongemerkt werkt dit door op het wedden en worden de gelijke spelen vaak vermeden.

 2. Wanneer wed je op gelijke spelen?

  De juiste tijd om met het wedden op gelijke spelen te beginnen is als de competities zo ongeveer halverwege zijn. We kunnen nu een goed beeld krijgen van de ploegen in de verschillende competitie die veel gelijk spelen.

  Maak een overzicht van iedere ploeg per competitie die meer dan 40% van de wedstrijden gelijk speelt. Onze ervaring is dat dit ook in de 2e seizoenshelft vaak een goede graadmeter is.

 3. Waar let je extra op

  Zorg dat je pas begint als de competitie al minimaal 12 wedstrijden op gang is. Bekijk de ploegen die het meeste gelijk spelen. Bij voorkeur tegen de 40%.

  Speelt een ploeg vaak gelijk bij een uit of thuis wedstrijd. Er zijn competities waar meer gelijk wordt gespeeld.

  Zet in de 2e helft van het seizoen steeds eenzelfde bedrag in op de gelijkspelende ploegen van de 1e seizoen helft.

  Pak alleen quoteringen van meer dan 3.0.

  Houd alles bij in een excel spreadsheet en laat ploegen die na 10 wedstrijden de 33% gelijke spelen niet meer halen vallen bij volgende weddenschappen.

 4. De valkuilen

  Als je een goede administratie hebt van alle ploegen en hun resultaten dan wil dat niet zeggen dat je dit in een volgend seizoen kunt gebruiken. Teams veranderen veel in de zomer en je zult dus weer opnieuw moeten wachten totdat je een beeld hebt van de ploegen in iedere competitie

  Natuurlijk werkt dit systeem ook niet voor iedere ploeg omdat de resultaten in een 2e seizoenshelft kunnen verschillen met de 2e seizoenshelft. Maar pak je over veel competities de gelijk spelende ploegen dat kom je vanzelf in de winst.

  Vergeet ook niet om ploegen af te laten vallen als de resultaten van een ploeg drastisch veranderen. Ook in de winterstop zijn er transfers en kan een trainers wissel met een andere speelstijl de resultaten gaan beïnvloeden.

 5. Verschillende bookmakers

  Naast het kiezen van de juiste wedstrijden, is er ook veel winst te behalen bij het kiezen van de beste bookmaker. De beste bookmaker is natuurlijk degene met de hoogste uitbetaling voor een bepaalde wedstrijd.

  Als je bij iedere wedstrijd de aanbieder met de hoogste uitbetaling zoekt, dan betekent dat een veel grotere winst op de lange duur. Je zult dus bij verschillende bookmakers een account moeten aanmaken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je ook bij de verschillende bookmakers een bonus krijgt.

 6. Systemen combineren

  Je kunt ook nog roulette systemen gaan toepassen bij het wedden op voetbal. Je pakt bijvoorbeeld het dozijn systeem, waarbij je uitgaat van een kans van 1 op 3.

  Je zoekt de ploegen met een grote kans op gelijkspel maar je verandert per wedstrijd ook de inzet door een systeem te gebruiken.

 7. Bankroll management

  Ook om wedden op gelijke spelen vol te houden, moet je wel sterk in je schoenen staan en je niet laten verleiden om ineens veel te grote inzetten te gaan doen.

  Je moet zorgen dat je voldoende startkapitaal hebt en je aan de jezelf gestelde afspraken houden.

FAQ

💲 Hoe vind ik de juiste bookmaker?

We hebben alle legale bookmakers voor je verzameld. Lees de reviews voordat je gaat wedden.

💲 Mag je onbeperkt je inzet verdubbelen?

Nee, de bookmakers hebben ook een maximum limiet. Het mooie is dat je grote inzetten over meerdere bookmakers kan verdelen.

💲 Kun je gelijke spelen ook combineren?

Dat kan zeker. De kans dat je twee of meer wedstrijden goed voorspelt is natuurlijk niet groot. De uitbetaling zeker wel.