Hoe vind je gratis inzetten?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe vind je gratis inzetten?

Hoe vind je gratis inzetten?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Free bets kom je veel tegen bij de Europese bookmakers. Het is in wezen een bonus die je kan krijgen bij registratie of bij een speciale promotie. Free bets zijn uitermate populair onder de gokkers. Je kan immers wedden met gratis geld.

En er zitten meestal weinig inzet vereisten en beperkte rondspeelvoorwaarden aan verbonden. Dus je kan de winsten sneller opnemen dan bij andere bonusvormen. 

Om jou een beetje op weg te helpen hebben we hier de belangrijkste informatie over het free bets thema verzameld. We schrijven over de beste free bets als welkomstbonus en voor bestaande leden. En je komt alles te weten over de vier soorten free bets die er door online bookmakers worden aangeboden. 

Alles over gratis wedden

 1. Wat is een free bet?

  De meeste gokkers hebben geen moeite met het registreren bij een online bookmaker. Het aanmelden is een vrij eenvoudige procedure.

  Wel is er vaak onduidelijkheid over de free bets en andere welkomstbonussen. Er wordt namelijk een grote variëteit aan definities gebruikt. Hieronder bespreken we de vier meest voorkomende soorten free bets.

 2. Risicovrije free bets

  Een risicovrije free bet is de eenvoudigste vorm van een free bet die je ontvangt als je nieuw bent bij een bookmaker. Je gebruikt het bedrag om in te zetten op je eerste weddenschap. Mocht je de eerste weddenschap verliezen, dan krijg je je inzet terug in de vorm van nog een free bet.

  Mocht je winnen, dan ontvang je de nettowinst en krijg je ook je inzet terug. Houdt er wel rekening mee dat het bonus bedrag meestal rondspeelvoorwaarden heeft en dat winsten niet altijd direct opgenomen kunnen worden. 

 3. Free bet deals

  Bookmakers hebben altijd veel mooie deals en promoties. Free bet deals zijn één van de meest voorkomende. De bookmaker biedt bijvoorbeeld een free bet van €30 in ruil voor een €10 storting. Deze deals zijn bedoeld voor bestaande leden.

  Zodra jij tijdens de promotieperiode een storting doet, dan ontvang jij direct de free bet bonus. Deze bonus wordt ook wel free match bet genoemd bij sommige bookies. 

 4. Free bet verdubbelaar

  Over het algemeen is de free bet verdubbelaar onderdeel van een welkomstbonus. Je krijgt een free bet ter waarde van 100% van het bedrag van jouw eerste storting. Jouw eerste storting wordt als het ware verdubbeld. Er zit meestal wel een maximumbedrag van €50 – €100 aan deze match bonus. 

  De free bet verdubbelaar is over het algemeen hoger dan andere free bets en wordt daarom in de meeste gevallen alleen aangeboden bij de registratie. Ook zullen er strengere voorwaarden aan zitten. Check dus altijd even de kleine lettertjes. 

 5. Free bet zonder storting

  Free bets zonder storting vereisten zijn zeer zeldzaam. Deze vorm van free bets wordt ingezet door nieuwe bookmakers die een marktaandeel proberen te veroveren.

  Want ze geven in feite gratis geld weg. Jij hoeft immers geen storting te maken om dit bonusbedrag te ontvangen. Als je een free bet zonder storting tegenkomt, raden we je aan om daar meteen gebruik van te maken. 

 6. Wat zijn de beste free bets?

  Net als met veel dingen komt het vaak neer op persoonlijke voorkeur voor wat nou een goede free bet is. Toch zijn er drie zaken die een free bet promotie van kwaliteit moet hebben: hoog bedrag, beperkende voorwaarden, en lange houdbaarheid.

  Wat voor jou de beste free bet is heeft te maken met een afweging van waarde x voorwaarden x geldigheidsduur. 

  Waarde: Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te begrijpen dat de waarde van de free bet een belangrijke factor is. Een free bet van €50 is natuurlijk een stuk interessanter dan een free bet van €10. Maar tegenover een hoger bedrag staan vaak ook strengere inzetvereisten of een beperkte houdbaarheid. Dus uiteindelijk is waarde alleen ook niet alles. 

  Voorwaarden: In de meeste gevallen zijn de voorwaarden opgesplitst in twee parameters. De eerste gaat over het bedrag. De zogenaamde rondspeelvoorwaarden geven aan hoe vaak jij het bonusbedrag in moet zetten alvorens een winst op te kunnen nemen. De tweede parameter gaat over de minimum inzetvereiste. Bijvoorbeeld dat je alleen maar in mag zetten op quotes van 3.0 of hoger of alleen bij geselecteerde wedstrijden.

  Geldigheidsduur: De meeste free bets kun je inzetten tijdens een periode van 7 tot 14 dagen. Maar sommige deals gelden alleen voor een bepaald weekend of 48 uur na storting. Vaak geldt hoe hoger het bedrag, hoe strikter de geldigheidsduur van de free bet.

 7. Algemene voorwaarden

  Eén account per gebruiker: Dit is vrij eenvoudig te omzeilen door accounts aan te maken bij meerdere bookmakers. 
  Minimale storting: Je moet het minimale stortingslimiet bereiken alvorens je de free bets ontvangt, meestal €10.  
  Inzetvereisten: Er moet aan de rondspeelvoorwaarden, of wagering requirements, voldaan worden alvorens je gemaakte winsten mag opnemen. 
  Sporten: Free bets zijn meestal alleen geldig voor bepaalde sporten of evenementen. 
  Betaalmethoden: Sommige betaalmethoden, zoals Skrill en Neteller, zijn mogelijk uitgesloten.
  Promocode: Mogelijk is het nodig een specifieke bonuscode in te voeren. 
  Geldigheidsduur: De free bet is vaak beperkt geldig. 

FAQ

💲 Hoe kun je de beste free bets vinden?

Zorg ervoor dat je onze pagina opslaat bij je favorieten en check de site regelmatig voor nieuwe free bet promoties. 

💲 Kun je de winsten van free bets opnemen?

Ja dat kan, mits je aan de inzetvereisten hebt voldaan.

💲 Krijgen nieuwe klanten free bets?

In veel gevallen krijgen nieuwe klanten free bets aangeboden als onderdeel van de welkomstbonus. 

💲 Zijn er beperkingen als je free bets wilt inwisselen?

In de meeste gevallen wel. Lees altijd de terms and conditions van de aanbieding om zeker te weten dat jij er iets aan hebt. Soms kun je bijvoorbeeld niet op alle sporten wedden met een free bet promotie. 

Nieuws