Hoe voorkom je beginnersfouten?

Home Uitleg Hoe voorkom je beginnersfouten?

Hoe voorkom je beginnersfouten?

Wat is je belangrijkste doel voordat je een weddenschap plaatst? Om gewoon wat plezier te hebben, wat geld te verdienen of er op lange termijn profijt van te hebben?

Er zijn duizenden gewone gokkers die weddenschappen plaatsen voor de lol of om een ​​wedstrijd spannender te maken. Meestal doen zij dit zonder aandacht te besteden aan gok strategieën of inzet plannen.

Wie regelmatig een weddenschap plaatst, doet er goed aan een winnende mindset te ontwikkelen en te leren van zijn fouten. Een fout vandaag is immers een les voor morgen. Laten we eens kijken naar de 10 meest voorkomende beginnersfouten zodat jij die niet meer hoeft te maken. 

Waar op te letten?

 1. Rijk worden met één weddenschap

  Weddenschappen plaatsen op hoge quotes is heel erg riskant. Met een geringe inzet zou je een klein fortuin kunnen winnen, maar de werkelijke kans dat dat gebeurt is vrijwel nihil. De kans op een extreme uitslag na een verrassende wending in de wedstrijd is klein.

  Ook aantrekkelijke accumulator weddenschappen maken je niet in één klap rijk. De daadwerkelijke kans om een ​​combinatie van vier wedstrijden te winnen minder is dan 1,5%. 

 2. Hoge bedragen inzetten op “leuke weddenschappen”

  Dit is iets wat bijna alle gokkers doen, wedden op sportwedstrijden voor de lol. Wellicht om een avondje voor de buis op te leuken of je te vermaken met vrienden of collega´s. Niks mis mee natuurlijk. Maar dit heeft niets te maken met professioneel wedden. 

 3. Inzetten op je eigen club

  Elke gokker heeft zijn favoriete voetbal club. We keken namelijk al voetbal voordat we begonnen met wedden. Als je wel eens tegen je eigen team hebt ingezet, dan ben je goed op weg een professionele gokker te worden. Want tijdens het wedden moet je naar de data en statistieken kijken, en niet je emoties volgen. 

 4. Verliezen compenseren

  Deze fout wordt niet alleen door groentjes gemaakt, maar ook door veel professionele gokkers. Verliezen is een net zo belangrijk onderdeel van gokken als winnen. Als je verliest, sta je niet plotseling onder druk om je geld terug te krijgen.

  Ook niet als je inmiddels al een paar weddenschappen op rij verloren hebt. Je moet je hoofd koel houden en je aan je voorgenomen strategie houden. Het proberen te compenseren van verliezen leidt tot nog grotere verliezen.

 5. Teveel wedden

  Veel professionele gokkers plaatsen dagelijks weddenschappen. Er is echter een groot verschil tussen het maken van doordachte keuzes en het wedden op elke mogelijke wedstrijd. Een grote hoeveelheid weddenschappen is geen teken van professionaliteit, maar juist van een gebrek aan zelfdiscipline.

  Gemiddeld genomen wedt een gemiddelde gokker tussen de 2 en 10 keer per maand. Slechts iets meer dan 15% van de gokkers meer dan 100 keer per maand. 

 6. Slecht geldbeheer

  Dit is een veelgemaakte fout bij onervaren gokkers. Geldbeheer is net zo belangrijk als je winstpercentage. Een reeks overwinningen heeft geen waarde als je niet weet wat je ingezet hebt. Houdt altijd een goede administratie bij. 

 7. Onbekende sporten

  Hoe verleidelijk weddenschappen van een nieuwe sport ook zijn, als je de sport niet kent, kan je er beter niet veel geld op inzetten. Leer de sport en de specifieke weddenschappen kennen met kleine bedragen die je mag verliezen. Verspreid je inzetten en probeer te begrijpen hoe de sport werkt. Daar pluk je later, als je met hoge bedragen gaat wedden, de vruchten van. 

 8. Gek laten maken door trends

  Bij nieuwkomers bestaat de valse overtuiging dat een geheel nieuwe strategie altijd beter zal presteren dan een oude. Maar niet is minder waar. Het is natuurlijk altijd goed om nieuwe strategieën met kleine bedragen uit te proberen. Weddenschappen innoveren nou eenmaal. Maar vergeet niet wat al werkt voor jou.  

 9. Wedden op populaire keuzes

  Een veelgemaakte fout die zelfs professionals maken, is overdreven reageren op snelle quote bewegingen. Als het om wedden gaat, heeft de meerderheid niet altijd gelijk. Als dat zo was dan zouden bookmakers zo failliet zijn.

  Populaire weddenschappen zijn lastig om te winnen. Je zult zien dat de meerderheid van de gokkers juist hun inzet verliest. Stop met het volgen van de kudde. Ontwikkel je eigen wed patronen en ga alleen op populaire weddenschappen in als jij zelf van mening bent dat het een interessante weddenschap is. 

 10. Hebzuchtig worden

  Hoe vaak heeft een vermeende favoriet niet op het laatste moment toch verloren? En hoe vaak heeft dit jou een accumulator weddenschap gekost? Vast met enige regelmaat.

  Laat je keuzes daarom nooit beïnvloeden door potentiële winstbedragen. Dit is namelijk een wel bekende truc van de bookmakers. Hou je dus aan je eigen planning en laat je niet gek maken door grote winst percentages. 

FAQ

Hoe voorkom je beginnersfouten?

Eigenlijk zijn er twee dingen belangrijk om beginnersfouten te voorkomen. Lees dit artikel goed door en maak een lijstje met valkuilen die op jou van toepassing zijn. Ten tweede is het altijd belangrijk om een doel voor ogen te houden en daar naartoe te werken. Emoties mogen geen rol spelen. 

Op welke manier maak ik winst op de lange termijn?

Als je een duidelijke strategie opstelt en je er keurig aanhoudt, heb je de meeste kans om op lange termijn je doel te bereiken en winst te maken met wedden op sport. 
 

Bij welke bookmakers krijg je de beste deals?

De deals en promoties van bookmakers wisselen constant. Bij Wedwiki vind je altijd de beste deals van de beste bookmakers. 

Kan je rijk worden met wedden op sporten?

Jazeker, dat kan heel goed. Als je alle tien de punten van dit artikel goed onthoudt, maak jij kans om hoge winsten te maken.