Hoe kun je verstandig wedden?

Home Uitleg Hoe kun je verstandig wedden?

Hoe kun je verstandig wedden?

Bij het wedden op voetbal gaat het bij veel mensen om een beetje extra spanning tijdens een voetbalweekend. Toch kun je naast de lol en extra spanning ook gewoon een zakcentje bijverdienen met het voetbal wedden.

Als je je geld goed gebruikt, kan het een leuke investering zijn. Je moet er voor zorgen dat je op de lange duur winst gaat maken. Hieronder geven we tips die je kunt volgen om een succesvolle voetbal wedder te worden.

Belangrijke tips

 1. Weet waar value ligt

  Vaak wedden we op een ploeg waarvan we houden en die meestal wel wint. Zo wedden er in Nederland veel mensen op Ajax. Als je voor Ajax een odd van 1.1 krijgt voor een overwinning op Heracles, is de vraag of dit wel verstandig is.

  Krijg je wel genoeg waarde (value) voor de weddenschap die je aangaat. Bij deze odd hoeft het maar 1 in de 10 wedstrijden mis te gaan om verlies te draaien.

  Doordat er zeer veel mensen zijn die zomaar op dit soort odds inzetten, liggen er mogelijkheden voor de spelers die de juiste odds met goede value eruit weten te pikken.

 2. Rekenen

  Wil je succesvol zijn in het wedden op voetbal moet je kunnen rekenen. Je moet de kansberekening kunnen maken of een odd de juiste value vertegenwoordigt.

  Door alleen op je gevoel af te gaan, kun je wel eens geluk hebben maar om op de lange duur succesvol te zijn, moet je berekenen of de odds een goede waarde vertegenwoordigen.

  De odds bij een bookmaker kunnen ook veranderen naarmate er meer op een team wordt ingezet. Hierdoor kunnen de odds van de tegenstander omhoog gaan waardoor een weddenschap steeds interessanter wordt.

  Ook bij het beheren en inzetten van je te besteden geld (bankroll management) komt enige rekenvaardigheid zeker van pas.

 3. Hoe bepaalt een bookmaker zijn odds

  Natuurlijk kijken ook de bookmakers naar statistieken en naar het verleden. Toch is het inzetten van alle wedders ook van invloed op de odds die worden gegeven.

  Een bookmaker heeft maar een belang en dat is zichzelf verzekeren van winst en dit ongeacht de uitslag. Door hier goed op in te spelen als wedder kun je hierdoor op zoek gaan naar de juiste odds die een goede waarde vertegenwoordigen.

 4. Verdeel je inzetten

  Alhoewel het aantrekkelijk lijkt om weddenschappen te combineren, is dit op de lange duur zeker niet winstgevend.

  Verdeel je inzetten over verschillende kleine weddenschappen en je winstkansen zullen op de lange duur veel groter zijn.

 5. Wed niet voor de spanning of uit verveling

  Wedden voor de spanning is heel normaal. Iedere gokker is op deze manier met het wedden op voetbal in aanraking gekomen.

  Ook het wedden uit verveling is herkenbaar. Er is geen leuke wedstrijd met goede odds, maar je moet toch wat.

  Niet meer doen dus. Het op zoek gaan naar de juiste weddenschap met uitstekende odds moet voortaan de eerste uitdaging worden. Hierna zul je nog genoeg spanning ondervinden met je gemaakte weddenschappen.

 6. Vergeet je verliezen

  Houd je aan je strategie en ga niet je verlies proberen goed te maken. De meeste gokkers gaan failliet als ze geen discipline meer hebben. Het steeds groter inzetten totdat er geen geld meer is.

  Voetbal wedden hoeft geen gokken te zijn maar zonder een sterke wil kan het dit wel worden. Ook bij grote winsten blijf je trouw aan je tactiek.

 7. Een goed bankroll management

  Houd geld apart dat je kunt missen en waar je mee gaat spelen. Een goede manier om te starten is dat je iedere dag maar 10% van je bankroll gebruikt. Begin je met 250 euro dan mag je per dag voor 25 euro aan weddenschappen plaatsen.

  Deze 25 euro verdeel je over 10 verschillende weddenschappen, wat 2,50 per weddenschap betekent. Na drie maanden kijk je wat je bankroll op dat moment is en je past je weddenschappen daar op aan. Heb je er 300 euro van gemaakt dan mag je 30 euro per dag gaan spelen en dus 3 euro per weddenschap.

  Het lijkt langzaam te gaan maar je kunt op deze manier verliezen goed opvangen. En ben je een winnende speler dan zullen je bankroll en dus ook je inzetten blijven groeien.

Faq

🧠 Hebben inzetten uit het verleden invloed?

Door goed bij te houden waar je winsten en verliezen liggen, kun je jouw weddenschappen optimaliseren. Bekijk welke sporten, soorten weddenschappen, competities en inzetten winstgevend waren in het verleden. Laat verliesgevende weddenschappen links liggen.

🧠 Als ik genoeg geld heb, kan ik dan meer dan 10% inzetten?

Je zou met een groter bedrag kunnen beginnen. Dan is het nog steeds verstandig om je aan de 10% regel te houden. Je vangt negatieve reeksen beter op en je gaat niet in een keer je verlies willen goedmaken. Dat verlies met een grote inzet goedmaken is een grote valkuil voor veel spelers.

🧠 Als ik bij meer bookmakers een account aan wil maaken, wat zijn dan de beste bookmakers?

Kijk op onze bookmaker pagina voor de beste online bookmakers.