Hoe wed je op basketbal?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op basketbal?

Hoe wed je op basketbal?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Hoewel niet zo populair als voetbal, is het wedden op basketbal erin geslaagd een favoriet te worden voor gokkers over de hele wereld. Zodra je gaat wedden op een NBA wedstrijd zie je snel in hoe spannend het is en waarom veel gokkers graag wedden op basketbal.

Ook inzetten op minder populaire competities is enerverend. Een verschil van meer dan 10 punten kan enorm lijken, toch kan het tij binnen een paar speelminuten gekeerd worden. Er is een grote verscheidenheid aan speciale sport weddenschappen op basketbalwedstrijden.

Je kan niet alleen wedden op de eindscore, maar ook op puntentotalen en individuele prestaties van spelers. Wat de beste strategie is voor het wedden op basketbal leggen we in dit artikel uit.

Strategie

 1. Inzetten op de verliezende favoriet

  Als je een trouwe fan bent van basketbal, dan weet je dat favorieten zelden verliezen. Verrassende wendingen zijn zeldzaam. Er zijn veel voorbeelden van favoriete teams die slechts een paar minuten geconcentreerd spelen nodig hadden om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten.

  Dit gebeurt meestal in de tweede helft, na een goede  peptalk van de coach. Professionele gokkers beschouwen het als de beste strategie voor basketbal weddenschappen. Inzetten op het favoriete team als die achter staat in de eerste helft kan jou aardig wat opleveren. 

 2. Totaal aantal punten 4e kwart

  Dit is een andere populaire strategie voor wedden op basketbal. De meeste bookmakers beschouwen punten uit de extra tijd namelijk als onderdeel van het vierde kwart.

  Dus als je een basketbal wedstrijd ziet waarin de teams redelijk gelijk opgaan en geen van beide voldoende puntenverschil heeft opgebouwd, is het verstandig om een “over totaal aantal punten” weddenschap aan te gaan.

  Je maakt een grote kans om die specifieke weddenschap te winnen. Misschien door het aantal vrije worpen in de laatste minuten of door de worpen in de vijf minuten extra tijd als de wedstrijd verlengd wordt. 

 3. Inzetten op de moneyline

  De moneyline is een populaire manier van wedden op basketbal wedstrijden. Bij deze vorm zet je geld in op de winnaar van de wedstrijd, ongeacht de score. De beste manier om deze strategie te gebruiken, is om de volgorde van de wedstrijden van de favoriet te bestuderen. Vooral in Europese basketbalcompetities als de Euroleague.

  Het is duidelijk dat een team dat om de paar dagen speelt en reist, elke mogelijkheid aan zal grijpen om op adem te komen. Als er een minder belangrijke wedstrijd op het programma staat, zullen de spelers hun tegenstanders niet slopen. Bovendien zal de coach rotaties uitvoeren in de basisopstelling om speelminuten te geven aan tweede en derde keus spelers.

  In deze gevallen is het lucratief om een moneyline weddenschap te doen op winst van de underdog, zeker als de handicap hoog is. 

 4. Laag scorende competities

  In de meeste basketbalcompetities overschrijdt de overgrote meerderheid van de wedstrijden het totaal van 150 punten. In NBA games van 48 minuten is dit aantal zelfs nog groter en overschrijdt het vaak 200 punten.

  Maar hoe zit het met de lagere divisies, vrouwen basketbal of de jeugdwedstrijden? Het vermogen van de spelers om te scoren is veel lager en het totaal aantal punten blijft vaak ook laag. In lagere competities bepalen bookies vaak hun quotes op basis van algemene statistieken. Het loont dus de moeite om in te zetten op under totaal aantal punten weddenschappen. 

 5. Vermoeidheid eist zijn tol

  Het reguliere seizoen van de NBA heeft een uitputtend schema voor de spelers. Het zijn 82 wedstrijden in minder dan 180 dagen. Onderweg spelen teams meestal elke twee dagen back to back wedstrijden en soms zelfs drie in vier dagen.

  Deze wedden op basketbal strategie draait om het inzetten op de underdog als de favoriet een derde uitwedstrijd op rij speelt. De favoriet is verzwakt, terwijl de underdog het thuisvoordeel heeft. 

 6. Tips voor wedden op basketbal

  Onthoud dat wedden op basketbal vergelijkbaar is met wedden op andere sporten.
  Duidelijke inzetstrategie: Hoe bewuster je met je geld omgaat, hoe slimmer je inzet keuzes zullen zijn. Bedenk van te voren hoeveel je wilt uitgeven en waaraan. Laat je niet verleiden door jouw totale saldo bij de online bookmaker. 

  Discipline: Na verlies nieuwe weddenschappen blijven najagen is altijd een slechte keuze. Je moet accepteren dat je af en toe pech hebt en verliest. De bottom line van gokken is de winst over een bepaalde periode, niet de winst per dag. 

  Vermijd teams die weinig opleveren: Dit gaat rechtstreeks naar faillissement. Probeer altijd waardevolle weddenschappen te vinden. Je zult merken dat als je op de juiste manier gokt, je je beter voelt.

  Analyseer altijd de wedstrijd: Lees het nieuws over mogelijke blessures en schorsingen voordat je gaat wedden. Je hebt altijd wel een paar minuten om de wedstrijd te analyseren. Doe je dit niet, dan verlies je ongetwijfeld veel weddenschappen. 

FAQ

🏀 Kun je ook live wedden op basketbal weddenschappen?

Live wedden op basketbal is heel erg populair en ook nog eens lucratief. Het wedden op “over totaal aantal punten” in de 4e kwart is de nr 2 strategie voor wedden op basketbal. 

🏀 Wat is een moneyline?

Een moneyline is een Engelse term die wordt gebruikt bij het wedden op basketbal wedstrijden. Bij deze weddenschap zet je in op een winnaar van de wedstrijd. Hoeveel punten er gescoord worden is niet relevant bij deze weddenschap. 

🏀 Waar kan ik het best op basketbal wedden?

Check onze reviews van legale online bookmakers om een betrouwbare partner uit te kiezen.

🏀 Kan je mobiel gokken op basketbal?

Ja zeker is dat mogelijk. Bij vrijwel alle online bookmakers zijn er quotes voor basketbal wedstrijden te vinden in de mobiele app. 

Nieuws