Hoe wed je op bekerwedstrijden?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op bekerwedstrijden?

Hoe wed je op bekerwedstrijden?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 3 minuten

Bij het wedden op bekerwedstrijden moet je bij de nationale bekercompetities met bepaalde omstandigheden rekening houden. Gokkers zijn meestal goed op de hoogte van de competitie wedstrijden, maar bij een bekerwedstrijd moet je toch net wat andere zaken in de gaten houden.

Bij het wedden op de beker kun je met deze andere omstandigheden juist je winst gaan halen. Lees de adviezen en doe er je voordeel mee.

Waar moet je extra op letten

 1. Systeem van een land

  Het kan zijn dat een bekerwedstrijd met een uit en thuis wedstrijd wordt gespeeld of dat het om een knock out wedstrijd gaat.

  Bij een gelijke stand kan er verlengd worden of zoals het in Engeland gebruikelijk is een replay gespeeld worden. 

  Deze verschillen hebben invloed op de instelling waarmee ploegen en spelers het veld instappen. Na een 5-0 overwinning van Real Madrid in de thuiswedstrijd kan het zo zijn dat in de tweede wedstrijd de basisspelers rust wordt gegeven.

  Of als een amateur ploeg in een betaald voetbal stadion mag spelen, kan het door een wedstrijd lang te verdedigen, er wel een gelijk spelletje uitslepen. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij het wedden op een beker wedstrijd.

 2. Wat staat er op het spel?

  Kijk ook wat er voor een bepaalde ploeg op het spel staat. De nummer 11 van de competitie kan door de beker te winnen vaak Europees voetbal afdwingen terwijl de nummer 1 onbewust toch minder scherp zal zijn omdat er toch al Champions League voetbal behaald is.

  Ook zijn er in Engeland verschillende beker toernooien waar de topclubs niet op zitten te wachten met hun drukke programma. In dit soort wedstrijden treden de topclubs vaak niet aan in hun beste opstelling en is er dus winst te halen met het wedden op dit soort wedstrijden.

 3. Bekijk de mentaliteit

  Topclubs hebben vaak een overvolle speelkalender. Sterspelers krijgen rust voor de belangrijke volgende wedstrijd.

  Bekijk de voorbeschouwingen op dit soort wedstrijden goed. Goed onderzoek kan je op de lange duur echt veel speelwinst op gaan leveren. Kijk wat de verschillende managers in het verleden hebben gedaan met hun opstelling in de beker competitie.

  Let wel weer op dat bij sommige clubs de reserves nog steeds beter zijn dan de basis spelers bij de tegenstander. Ook kan het zijn dat de reserves extra gemotiveerd zijn om de trainer zijn ongelijk te bewijzen.

  Ook de ranglijst is van belang. Een club die in een hevige strijd om het kampioenschap speelt, legt de prioriteit misschien niet op het bekertoernooi. Loopt het juist niet bij een club dan wordt de wedstrijd tegen een kleine amateur club juist aangepakt om weer zelfvertrouwen op te doen. En voor clubs die laag geklasseerd staan, is het de enige mogelijkheid op Europees voetbal.

 4. Wat zijn de opstellingen?

  Als je weet of een team er voor wil gaan in de beker, dan kijk je wat de vermoedelijke opstellingen zijn. Hier is echt de winst te halen voor de fanatieke gokker op voetbal.

  Als je het idee hebt dat een Engels topteam de Leaugue Cup niet zo belangrijk vindt en dat het B elftal wordt opgesteld, dan is het niet zo uitzonderlijk dat de underdog toch met de overwinning gaat lopen.

 5. Samengevat

  Als je wedt op voetbal word je vaak bang om tegen verrassingen aan te lopen. Ben niet bang maar probeer juist te profiteren van deze verrassingen.

  Uitgerekend in het bekervoetbal liggen extra kansen omdat vaak juist door de mentaliteit en mogelijkheden van de kleinere ploegen er veel verrassende uitslagen zijn.

  Lees je goed in en pak de hoge quotering die de kleine ploeg vaak krijgt. Naar ons idee is er veel winst te halen bij het wedden op bekervoetbal.

Faq

🏆 Kun je inzetten op de winnaar van een bekertoernooi?

Ja, dat kan. Je moet dan naar een bookmaker en bij “outright”weddenschappen kijken

🏆 Kun je inzetten op de topscorer uit een bekertoernooi?

Ook deze weddenschap staat bij het kopje “outright”. Je kan gedurende het toernooi blijven inzetten op deze weddenschap. De quotes veranderen natuurlijk wel.

Nieuws