Hoe wed je op corners?

Home Uitleg Hoe wed je op corners?

Hoe wed je op corners?

LET OP: DEZE WEDDENSCHAP KUN JE NIET PLAATSEN BIJ EEN LEGALE NEDERLANDSE BOOKMAKER!!

Als je eens een keer wat anders wilt dan wedden op de uitslag van een voetbalwedstrijd, varieer dan eens door bijvoorbeeld op het aantal corners te wedden. Wist je dat er meer dan tien corners worden geschoten in een gemiddelde Eredivisie wedstrijd?

Live wedden op corners is juist erg spannend. De quotes veranderen constant gedurende de wedstrijd. Een algoritme bepaalt de quotes op basis van genomen corners, de resterende tijd, en nog een aantal andere factoren. Check bij jouw favoriete online bookmaker wat de mogelijkheden zijn. 

Alles over corner weddenschappen

 1. Soorten corner weddenschappen

  Het wedden op corners biedt veel mogelijkheden voor een bookmaker. Je zal dus een hoop opties tegenkomen. De terminologie kan soms wat verwarrend zijn, vandaar dat we hier de meest voorkomende opties op een rijtje hebben gezet:

  Totaal aantal corners: Voorafgaand aan een wedstrijd geld inzetten op het totaal aantal corners van de wedstrijd is een populaire weddenschap. Maar ook wel een beetje saai en voor de handliggend. Er zijn veel meer interessante variaties. 

  3-way totaal aantal corners: Bij deze wed variatie heb je de keuze uit drie opties. Je zet in op ´onder´, ´over´, of ´gelijk aan´ een totaal aantal corners in een voetbalwedstrijd. Logischerwijs zijn de quotes voor de ´gelijk aan´ optie hoger dan de twee alternatieven. 

  Aantal corners in de eerste 10 minuten: Bij deze weddenschap zet je in op het aantal corners in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Vaak zijn er variaties voor de laatste tien minuten en voor de eerste tien minuten na rust. 

  Meer of minder dan 10,5 corners: Het nummer 10,5 is een soort magisch getal in de voetbalwereld. Het is het fictieve gemiddelde aantal corners in top voetbalwedstrijden. Bij deze weddenschap heb je twee opties. Je zet je geld in op ┬┤meer┬┤ of ┬┤minder┬┤ dan 10,5 corners.

  Er bestaan geen halve corners, je kan met deze optie dus niet op ´gelijk aan´ inzetten. Het is in feite dus een 2-way weddenschap. Er bestaan variaties voor specifieke competities waar het gemiddelde aantal corners afwijkt. 

  Helft met de meeste corners: De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Voorafgaand aan de wedstrijd zet jij geld in op de helft waar de meeste corners zullen vallen. 

  Als eerste 3 corners: In dit geval zet jij geld in op het team dat als eerste 3 (of een ander willekeurig getal) corners neemt. 

  Alternatieve corners: Als jij van meer spanning houdt, dan kun je kiezen voor alternatieve corner weddenschappen. Stel dat de standaard 2-way weddenschap uitgaat van ´meer´ of ´minder´ dan 9,5 corners. Een alternatieve weddenschap gebruikt dan een lager of hoger gemiddelde. Er is dan meer risico voor jou als speler en de quotes zijn dus over het algemeen een stuk hoger. 

  Wedden op multi-corners: Dit is een interessante innovatie op de 2-way weddenschap. In plaats van het gokken op het totaal aantal corners van een wedstrijd, gok je op de uitkomst van de vermenigvuldiging van het aantal genomen corners in de eerste helft met het aantal van de tweede helft. Dus in plaats van inzetten op ┬┤meer┬┤ of ┬┤minder┬┤ dan 10,5, zet je nu bijvoorbeeld in op ┬┤meer┬┤ of ┬┤minder┬┤ dan 27,5. De waardes vari├źren van wedstrijd tot wedstrijd.┬á

  Corners per interval: In dit geval zet je in op een interval van het totaal aantal corners in een wedstrijd. De bookmaker laat de spelers vaak kiezen uit vier of vijf verschillende intervallen. Elke interval heeft zijn individuele quote. Een veelvoorkomende reeks van intervallen is: 0-5, 6-8, 9-12, 12-14 en 14+.

  Eerste of laatste corner: Bij deze weddenschap zet je in op het team dat de eerste of de laatste corner van de wedstrijd schopt. Deze weddenschap is vooral op geluk gebaseerd. Inzetten op de laatste corner is populair bij het live wedden. De quote verandert steeds naarmate het spel vordert. 
  aantal corners

 2. Corner met handicap

  Als de voetbalanalisten van een bookmaker verwachten dat er een groot verschil zal zijn tussen twee teams op het gebied van aantal genomen corners, kan de bookmaker een handicap aanbieden.

  Een handicap is een virtuele achterstand voor het sterkere team. Vaak worden handicaps van -1, -2, of -3 aangeboden. Jij kan de handicap gebruiken om in te zetten op zowel het zwakkere als het sterkere team. 

 3. Aziatische handicap

  Een bekende term bij bookmakers is de Aziatische handicap. Een Aziatische handicap heeft altijd een ,5 in het getal. Voorbeelden zijn een handicap van -0,5, -1,5, of -2,5. Dat heeft als gevolg dat een weddenschap met een handicap niet gelijk kan spelen.

  Als je gokt met een normale handicap dan krijg je je inzet terug als het aantal corners gelijk eindigt. Bij de Aziatische handicap is het niet mogelijk om gelijk te eindigen. Je wint of verliest dus altijd. 

FAQ

­čĆü Wat zijn 2-way weddenschappen?

Je hebt bij dit soort weddenschappen altijd twee keuzes. Je zet in op een totaal aantal corners ´onder´ of ´over´ een bepaald getal. 

­čĆü Wat betekent ┬┤over┬┤ 8,5 corners?

In dit geval zet je in op een totaal aantal corners van 9 of meer. Als er 8 of minder corners genomen wordt, dan verlies jij de weddenschap. 

­čĆü Wat zijn 3-way weddenschappen?

Dat zijn weddenschappen met drie mogelijke uitkomsten. Het totaal aantal corners ligt ´onder´, ´over´ of is ´gelijk aan´ een bepaalde waarde. 

­čĆü Wat betekent ┬┤onder┬┤ 9,5 corners?

Bij deze weddenschap zet je in op een totaal van 9 corners of minder. Als er toch 10 corners of meer worden genomen, dan verlies jij de weddenschap.