Hoe wed je op Darts?

 • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op Darts?

Hoe wed je op Darts?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 08 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Darts, en het wedden op darts, groeit wereldwijd in populariteit. Sinds dat Barney wereldkampioen werd, is het darten ook ongekend populair in Nederland geworden. Nu Raymond gestopt is met darten, vestigen wij Neerlands hoop op het talent van Michael van Gerwen. 

Wedden op darten kan worden beschouwd als een eenvoudige gok activiteit. Net als met tennis, golf en wielrennen gaat het bij darten om een individuele strijd. Het is daarom ook niet verrassend dat gokkers graag inzetten op bekende namen. 

Wedden op darts

 1. Waar moet je op letten bij wedden op darts?

  Mentale sterkte en een goed concentratievermogen staan ​​bij dit spel voorop, evenals techniek. Combineer deze ingrediënten met een talent voor oog- en handcoördinatie en het eindresultaat is een fantastische dartspeler. Denk maar aan namen als Phil Taylor en Michael van Gerwen. Dat zijn darters die het al een flink aantal jaren goed doen op de dart toernooien. 

  Toch zijn darttoernooien niet geheel vrij van drama. Iets wat de inzet strategie van gokkers aardig kan verstoren. Jeffrey de Zwaan was de gokkers te slim af toen hij in 2018 de World Matchplay zomaar van Michael van Gerwen won. Ook Phil Taylor trotseerde zijn hoge quotes door in de tweede ronde van de 2014 wereldkampioenschappen darts van Michael Smit te winnen. 

  Hier volgen een aantal belangrijke punten om te overwegen bij het wedden op darts:

  -Er zijn alleen wedstrijden tussen twee spelers, bijna zonder uitzondering.
  -Spelers hebben nooit te maken met externe variabelen zoals slechte weersomstandigheden of thuisvoordeel.
  -Uitval van apparatuur en/of blessure zijn haast onmogelijk.
  -Het resultaat van een wedstrijd is altijd een overwinning of een verlies. In enkele competities, zoals de Premier League, is het ook mogelijk gelijk te spelen. Dit komt overigens haast niet voor. 

 2. Wedden op de pro’s

  Als je nieuw bent in de dartwereld, dan is het verstandig om je te beperken tot het wedden op de bewezen top 12 of 16 dartspelers. Oké, je zal geen magnifieke winsten maken, maar je leert wel de bekende darters en de competities beter kennen. Dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld gaat wedden op wedstrijden van de Premier League en de Champions League of Darts.

  Er zijn tal van populaire dart weddenschappen voor de grote toernooien. Het is belangrijk om te onthouden dat darten een één-op-één sport is waarin psychologie een belangrijke rol speelt. Daarom zijn de weddenschappen op de allerbeste spelers lucratieve gok opties.
   
  Top darts bookmakers hebben de neiging om de kwaliteiten van de minder bekende spelers te onderschatten. Dat zie je aan de handicaps die ze aanbieden op tegenstanders van de top 6 darters. Dit soort weddenschappen zijn interessant voor de pro´s, maar voor beginnende gokkers nog af te raden. Je kan veel winnen, maar ook veel verliezen. 

 3. Live wedden op darts

  Darts is het ultieme sport voor in-play weddenschappen. Snelle actie, op en neer gaande quotes en een schommelend winstpotentieel maken deze sport uitermate interessant om live op te wedden.

  Ongeacht het eindresultaat kan je flink cashen met live weddenschappen op dart wedstrijden. Ook kan je in-play weddenschappen gebruiken om je pre-game weddenschappen af te dekken. Op die manier maak je altijd winst, wat er ook gebeurt.
   
  Hier volgt een selectie van een selectie van darts weddenschappen waarop je tijdens het spel in kan zetten: 

  -Wedstrijdwinnaar
  -Wedstrijdwinnaar met handicap
  -Correcte wedstrijdscore lijn
  -De winnaar van de volgende leg
  -De kleur van de volgende leg met dubbele winst
  -De hoogte van de volgende uitgooi (over/under weddenschap)

 4. Tips voor het wedden op darts

  Tips voor het wedden op darten zijn er in twee varianten. Er zijn goed geïnformeerde tips en voor de hand liggende tips. Naarmate de samenstellers van quotes steeds meer nieuwe wedopties bedenken, neemt ook de kans toe dat jij jouw geld in grote winsten omzet. 

  De betere tips over darts weddenschappen kunnen een goede indicatie geven van de reële kans op een finish van 170 of een perfecte leg met negen darts tijdens een dart competitie. Bestudeer ook de vorm van de darter goed. Je zult zien dat sommige spelers extra goed presteren voor een thuispubliek. Al deze informatie behoor je mee te nemen in win strategie voor darten.

  Uiteindelijk kan is wedden op darts een buitengewoon plezierige en winstgevende activiteit. Vooral als je het spel goed begrijpt en inzet op slimme weddenschappen. We raden je ten zeerste aan om je huiswerk goed te doen. Overweeg om in te zetten op minder populaire wed opties als een gelijkspel. En, wijk nooit af van een winnende strategie.

 5. Bekende darttoernooien

  Nu de populariteit van de sport de afgelopen tien jaar zo dramatisch is toegenomen, worden er het hele jaar door talloze toernooien georganiseerd. Het Darts Wereldkampioenschap is ongetwijfeld het grootste darttoernooi van allemaal. Verder zijn een paar andere belangrijke toernooien waarop je kunt wedden:

  World Matchplay: Sinds 1994 gespeeld in Blackpool, de bekende badplaats in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Na de WK, is dit het best bekeken dart toernooi. 

  World Grand Prix: In de Ierse hoofdstad Dublin wordt dit PDC dart toernooi jaarlijks gehouden. Het is een uniek darttoernooi waar spelers in “doubles” beginnen en individueel eindigen. 

  Premier League: Ieder jaar strijden de beste darters ter wereld in dit top toernooi. 

FAQ

🎯 Wat zijn de Nederlandse top darters van dit moment?

Michael van Gerwen, Mieke de Boer en Jelle Klaasen.
 

🎯 Waar kan je op darten wedden?

Bij vrijwel alle bekende en legale online bookmakers kan je wedden op darts.

🎯 Waar is darten populair?

Het meest in Engeland, Wales en Schotland. Nederland komt direct na het Verenigd Koninkrijk.