Hoe wed je op de NBA?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op de NBA?

Hoe wed je op de NBA?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Als één van de grootste sportcompetities ter wereld biedt de NBA van oktober tot juni dagelijks veel lucratieve weddenschappen. Er zijn ten minste 1.200 unieke inzetmogelijkheden voor gokkers. Vanwege het spraakmakende karakter van de wedstrijden zijn NBA weddenschappen doorgaans de meest competitieve weddenschappen van alle basketbalcompetities ter wereld.

Uitleg

 1. Hoe kies je de beste NBA bookmakers?

  Veel top bookmakers zullen een zeer brede selectie van National Basketball Association (NBA) weddenschappen aanbieden. Je kunt inzetten op moneylines, spreads en totaal aantal punten van teams en individuele spelers. Met dit diverse scala aan weddenschappen kun je je specialiseren in een NBA niche en een voorsprong krijgen op de bookmakers. 

  Snelle opnames: Snelle opnames zijn kenmerkend voor een goede online bookmaker. Maar al te vaak hoor je verhalen van gokkers die weken moeten wachten om uitbetaald te worden. Wanneer je een Europese bookmaker gebruikt, moeten opnames zeker binnen 3 dagen op je rekening verschijnen. Bij sommige betaalmethodes kan het langer duren, maar nooit langer dan een week. 

  Soorten weddenschap: Het is over het algemeen een goed teken als een bookmaker een grote verscheidenheid aan weddenschappen op de boeken heeft. Hoewel weddenschappen zoals spreads, totalen en moneylines het meest voorkomen, heb je hier vaak het laagste voordeel bij als NBA gokker. Lucratiever zijn de weddenschappen op marges, spelers, team totalen, halftijd/ voltijd doubles en Aziatische handicaps.  

  In-play weddenschappen: In-play weddenschappen bieden de beste kansen voor gokkers. De bookmakers beschikken gedurende de wedstrijd over dezelfde informatie als jij. Zij hebben dus geen voorsprong meer op jou. Bwin is bijvoorbeeld een sterke partner voor in-play weddenschappen op NBA wedstrijden. Weddenschappen op de tweede helft van een NBA wedstrijd worden steeds populairder. 

  Live streaming: Hoewel live streaming niet noodzakelijk is om te gokken, is het wel een mooie bonus. Specifiek voor de NBA zullen veel van de beste bookmakers de NBA League Pass gratis aanbieden aan hun klanten. De enige vereiste is dat er geld op je rekening staat. Handig en voordelig dus om een bookmaker te kiezen die de NBA wedstrijden ook live uitzendt. 

 2. NBA promoties

  Het is duidelijk dat wedden op de NBA wedstrijden nog leuker is met gratis geld of exclusieve aanbiedingen. Gelukkig zijn er altijd heel veel promoties, free bets en cash bonussen te vinden voor NBA wedstrijden. Check onze site met regelmaat voor de meest actuele bonussen en promoties van het NBA seizoen. 

 3. Soorten NBA weddenschappen

  Wedden op de NBA wedstrijden verschilt op geen enkele manier van wedden op een andere basketbalcompetities. Dezelfde regels zijn gewoonlijk van toepassing. De meest voorkomende soorten NBA weddenschappen zijn deze: 

  Moneylines: Bij deze weddenschap zet je in op de winnaar van de NBA wedstrijd. Het maakt niet uit met hoeveel punten er gewonnen wordt. Zolang jouw favoriet wint, word je uitbetaald.

  Spread: Dit is wellicht de meest voorkomende NBA weddenschap. Het is als het ware een handicap die de kansen gelijker maakt in een wedstrijd met een duidelijke favoriet. Als je bijvoorbeeld een team steunt met een spread van -7.5, win jij de weddenschap alleen als zij winnen met een verschil van meer dan 8 punten. 

  Totalen: In dit geval zet jij je geld in op het aantal punten dat er gescoord wordt in de wedstrijd. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op over/onder een specifiek puntentotaal. Je kan daarnaast vaak ook inzetten op totaal aantal punten en rebounds van individuele spelers. 

  Teasers: Met teasers kan jij de handicap in jouw voordeel aanpassen om zo jouw win kans te vergroten. Vaak worden deze teasers in combo´s aangeboden. 

 4. Grote NBA competities

  Het NBA seizoen is opgesplitst in verschillende competities, variërend van de drafts tot de NBA finales waar de winnaars van de East en West conferenties met elkaar strijden voor de  gouden ringen.

  Draft: De drafts zijn een geweldige bron van actie die buiten het seizoen worden gespeeld. Het gaat vooral om weddenschappen op individuele spelers. Bookmakers hebben vaak zeer uiteenlopende NBA Draft weddenschappen. 

  Hoofdcompetitie: Van half oktober tot half april is het reguliere NBA seizoen. Bijna elke dag zijn er wedstrijden om gokkers bezig te houden. Favoriete weddenschappen zijn de moneyline, spreads en in-play weddenschappen. 

  Play-offs: Vanwege de grote belangstelling en aandacht voor de NBA Finals zijn de de quotes heel erg competitief. Bij alle bookmakers zal je veel soorten weddenschappen zien voor de Play-offs. 

  Conference Finals: Tijdens de Conference Finals strijden de twee beste teams van elke conferentie om een ​​plek in de NBA Finals. Gezien de kwaliteit van de wedstrijden trekken ze doorgaans een groot aantal gokkers aan. 

  Championship Finals: Dit is misschien wel de belangrijkste NBA weddenschap, wie gaat de NBA winnen? De quotes zijn al beschikbaar in het voorseizoen en evolueren tot aan het finale weekend. Er zijn veel mogelijkheden om veel geld te winnen bij de NBA Finals. 

  All-Star Game: Dit is een luchtige aangelegenheid tussen 24 beste spelers van het seizoen. Het is na de finale, de populairste wedstrijd om op te wedden. 

FAQ

🏀 Bij welke bookmaker kan ik het beste op NBA wedden?

Er zijn veel legale online bookmakers waar je op NBA wedstrijden kan wedden. Gebruik onze reviews om de beste bookmaker te vinden. 

🏀 Zijn er in-play weddenschappen voor de NBA?

Ja, die zijn heel erg populair zelfs. Selecteer hier de beste bookmakers met in-play weddenschappen en live streaming. 

🏀 Is een spread hetzelfde als een handicap?

Het principe van een spread is inderdaad hetzelfde als een handicap. Check altijd de voorwaarden van jouw favoriete bookmaker.

🏀 Wat is een Conference?

De Verenigde Staten is opgedeeld in twee nationale competities, of conferenties. Je hebt de East en West Conference.