Hoe wed je op doelpuntenmakers?

 • Laatste update: 07 mei 2022
Home Uitleg Hoe wed je op doelpuntenmakers?

Hoe wed je op doelpuntenmakers?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 07 mei 2022
 • Leestijd: 5 minuten

Wedden op doelpuntenmakers is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder gokkers. Naast dat het een amusante keuze is voor amateur- en ervaren gokkers, is het zeker ook een interessant alternatief voor professionele gokkers die wat anders willen dan wedden op voor de hand liggende favorieten. 

Het is immers een stuk moeilijker om de ​​doelpuntenmaker te voorspellen dan simpelweg het winnende team. Deze quotes zijn daarom bij veel bookmakers hoger. Als je slim inzet, kun je dus flinke winsten opstrijken.

Uitleg

 1. Wat zijn de basis weddenschappen op doelpuntenmakers?

  Bij de overgrote meerderheid van online bookmakers zijn er drie basis weddenschappen op doelpuntenmakers beschikbaar:
  Eerste doelpuntenmaker: Je wedt dat een specifieke speler het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoort.

  Laatste doelpuntenmaker: Deze weddenschap is vergelijkbaar met de eerste optie, maar nu draait het om het laatste goal van de wedstrijd.

  Doelpuntenmaker: Je wedt dat een specifieke speler een doelpunt scoort in de wedstrijd, ongeacht wanneer. 
  Over het algemeen zie je dat online bookmakers in vergelijking met de algemene doelpuntenmaker quote van een specifieke speler, dubbel zo hoge quotes aanbieden voor “eerste doelpuntenmaker” en “laatste doelpuntenmaker” van diezelfde speler.

  Jouw gekozen speler maakt immers meer kans om gewoon een doelpunt te scoren, dan specifiek de eerste of laatste van de wedstrijd. 
  doelpuntenmaker toto

 2. Andere soorten weddenschappen op doelpuntenmakers

  Er zijn ook andere soorten weddenschappen op het gebied van doelpuntenmakers. Deze zijn mogelijk niet bij elke online bookmaker beschikbaar.

  Ook worden deze quotes meestal alleen aangeboden op wedstrijden uit top competities, internationale bekertoernooien of als het gaat om nationale teams.

  2+ Doelpuntenmaker: Je wedt dat een specifieke speler meer dan één keer scoort in een wedstrijd.

  Hattrick doelpuntenmaker: Je wedt dat jouw specifieke speler precies drie doelpunten scoort. 

  Soort doelpunt: Er zijn vaak verschillende quotes voor de manier waarop een specifieke speler een doelpunt maakt: schot op doel, kopbal, vrije trap of strafschop. 

  Eigen goal: Je wedt dat een specifieke speler een eigen goal maakt. Meestal is deze weddenschap alleen beschikbaar tijdens WK wedstrijden. 

  Onpartijdige 1/3: Dit is een variatie op eerste doelpuntenmaker weddenschap. Je wedt dat een specifieke speler één van de eerste drie goals van de wedstrijd scoort. 

 3. Hoe kies je succesvolle doelpuntenmakers?

  Wedden op doelpuntenmakers lijkt misschien eenvoudig, maar in werkelijkheid is het een behoorlijke uitdaging. Over het algemeen vermijden high rollers deze wed opties.

  Dat is zo omdat zij vinden dat het winnen van een doelpuntenmaker weddenschap puur toeval is. Toch is dat niet helemaal het geval. Met wat slimme analyses kun je aardig lucratieve voorspellingen doen. 

  Ten eerste zal je even serieus moeten kijken naar algemene wedstrijdstatistieken en wat algemene basisinformatie:

  -De speler waarop je wilt wedden moet volledig fit zijn. En in de basisopstelling staan natuurlijk. De meeste online bookmakers verklaren een doelpuntenmaker weddenschap ongeldig als de gekozen speler op de bank zit. 

  -Bekijk de weersvoorspelling. Als jouw speler vooral technisch voetbalt, kan hij het lastig krijgen met zwaar weer. 

  -Motivatie is iets waar je altijd rekening mee moet houden. Als het elftal van jouw speler drie punten moet scoren, dan is de kans groter dat jouw speler een doelpunt scoort.

  -Check hoeveel doelpunten jouw favoriete speler heeft gescoord in de laatste zes wedstrijden. Een speler die op dreef is, maakt meer kans om te scoren. Vaak zijn quotes van succesvolle daarom ietsje lager. De bookmaker verwacht immers ook dat de speler scoort. 

  Vergeet niet de algemene voorwaarden van jouw online bookie goed door te lezen. Niet alle bookmakers hanteren dezelfde regels. 

  Vergeet ook de volgende wedstrijdstatistieken niet:
  -Wat is het aanvalsgedrag van jouw speler tegen een specifieke tegenstander? Sommige spitsen vinden het gemakkelijker om doelpunten te scoren wanneer ze tegenover bepaalde teams staan, ook al kan dit niet rationeel verklaard worden. Men denkt eerder dat het komt door een verhoogd zelfvertrouwen in de spits, dan dat het een reactie is op de speelstijl van de tegenstander. 

  -Staat jouw speler bovenaan de lijst van penaltynemers? Zo ja, dan is de kans op een doelpunt een stuk groter. De bookmaker beschouwt dit al een cruciaal element. 

  -Heel vaak scoort een spits meer doelpunten als hij wordt bijgestaan ​​door specifieke middenvelders. Bekijk wie de beste voorzetten geeft en zorg ervoor dat hij ook in de basisopstelling staat.

  -Niet sport gerelateerde factoren kunnen een speler extra motivatie geven om te scoren. Een speler die net een kind heeft gekregen, zijn verjaardag viert of honderd wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, is meestal meer gemotiveerd om te scoren. 

FAQ

🥅 Telt een eigen doelpunt?

Eigen doelpunten tellen bij de meeste bookmakers niet mee als je op een doelpuntenmaker inzet. Maar dit kan per bookmaker verschillen, check altijd de voorwaarden. Er is een speciale weddenschap voor eigen doelpunten mocht je toch hierop willen wedden. 

🥅 Tellen doelpunten uit de verlenging mee?

Nee, doelpunten die in een verlenging worden gescoord tellen niet mee voor de doelpuntenmaker weddenschap. Ook strafschoppen tellen niet mee. Check altijd de voorwaarden van jouw online bookmaker.

🥅 Wat gebeurt er als jouw gekozen speler op de bank begint?

Over het algemeen zal de bookmaker de weddenschap dan ongeldig verklaren. Je hebt immers geen eerlijke kans om de weddenschap te winnen. In principe krijg je het geld van de inzet weer terug op je account. Lees altijd de voorwaarden van de bookmaker grondig door om teleurstelling te voorkomen. 

🥅Kun je ook live wedden op een doelpuntenmaker?

Jazeker. Bookmakers hebben meestal speciale in-play weddenschappen. Bijvoorbeeld een weddenschap op wie het volgende doelpunt gaat scoren.