Hoe wed je op hoge quotes?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op hoge quotes?

Hoe wed je op hoge quotes?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Laag inzetten en veel winnen. Dat is waar wedden om draait. In ieder geval dat is wat de meeste gokkers zouden willen. Weinig geld inzetten op hoge quotes en daarmee veel geld verdienen. 

Alle gokkers dromen van het winnen van een weddenschap met extreem hoge quote en dan hun geld uit te geven aan een zonnige vakantie op een Caribische eiland. Helaas is het weinig gokkers gelukt die droom waar te maken.

Uitleg

 1. Eigenschappen die je moet bezitten

  Inzetten op hoge quotes is zonder twijfel een van de meest populaire gespreksonderwerpen onder gokkers. Maar gokken draait niet alleen om spanning, het draait ook om:

  -De zelfdiscipline die je nodig hebt om op de lange termijn winst te maken.

  -De uitdaging om waardevolle hoge quotes te vinden.

  -Het geduld om talloze reeksen met slechte resultaten te overwinnen. 

  -Het verstandig omgaan met je saldo..

 2. Wat zijn hoge quotes?

  Als eerste vragen we ons af hoe we onderscheid maken tussen hoge en lage quotes. Afhangende van wie je het vraagt, zal je een ander antwoord krijgen op die vraag. Er is geen gedefinieerde scheiding tussen hoog en laag, omdat elke gokker zijn eigen gok stijl heeft.

  Voor ‘veilige’ gokkers zijn quotes vanaf 2.10 al hoog. Voor een ‘risicovolle’ gokker is dit waarschijnlijk een lage quote, hij zet immers in op veel hogere quotes. 

  Dus, wat zijn hoge quotes?
  Als we naar de cijfers kijken is er wel een antwoord. Aangezien hoge quotes theoretisch gezien lagere win kansen hebben, kan alles boven de 2,60+ worden omschreven als hoge quote. Als ik inzet op 2.60+ quotes, hoef ik slechts 40% van mijn weddenschappen te winnen om winst te maken.

 3. Hoge quotes top tip: Overwin je angst

  Hoge quotes zijn verleidelijk, maar toch geeft de overgrote meerderheid van de gokkers de voorkeur om te wedden op gemiddelde of lage quotes. Waarom is dat?

  Het antwoord ligt voor de hand. Hoge quotes veroorzaken angst. Het lijkt alsof je jouw geld inzet op iets dat onwaarschijnlijk is echt te gebeuren. Hoe hoger de quote, hoe kleiner de kans dat je wint, toch? Veel gokkers hebben dus het gevoel dat ze hun geld verspillen.

  Als je een goed begrip hebt van de correlatie tussen quotes en kansen, realiseer je je dat alle quotes, hoog of laag, in feite hetzelfde zijn. Je zou alle quotes dus op dezelfde manier moeten behandelen.

  Het geheim van winnen is om altijd in te zetten op weddenschappen met meer kans om te winnen dan de aangeboden quotes suggereren. Het maakt niet uit of je inzet op een 1.20 quote met 85% winkans of een 5.00 quote met een 30% winkans. In beide gevallen wed je op de juiste manier.

  Je hoeft alleen maar je angst voor hoge quotes te overwinnen. De angst om vaker te verliezen dan te winnen. De angst voor opeenvolgende verliezen. Zodra je jouw angst overwonnen hebt, zul je ontdekken dat het veel gemakkelijker is om waardevolle weddenschappen met hoge quotes te ontdekken, dan met lage.

 4. Hoge quotes in voetbal

  -Zoek naar lokale derbies met een sterke favoriet en check vooral de quotes van de underdog. Iedereen weet dat de underdog extra gemotiveerd is om te presteren.

  -Ga tegen de punt motivatie in die je vaak ziet bij de laatste wedstrijden van een competitie. Een slecht team dat hard punten nodig heeft om degradatie te voorkomen, kan rekenen op hoge quotes. Maar dit betekent niet ze terecht als favoriet worden aangeboden. Tenzij er een vriendschapsrelatie is tussen de clubs, verdient de underdog een weddenschap.

  -Bekijk de doelpunten van de underdog. Scoren ze vaak, ongeacht het resultaat? Lukt het hen altijd om een ​​paar doelpunten te maken tegen sterke tegenstanders? Als het antwoord ja is, nemen hun kansen toe voor een ​​verrassend resultaat.

  -Resultaten uit het verleden tussen de teams kunnen een goede indicatie zijn. Er zijn veel middenmoters uit het klassement die een sterke traditie hebben van goede resultaten tegen de liefhebbers.

 5. Hoge quotes in tennis

  -De meest voorkomende tactiek van bookmakers is om bekende namen te bevoordelen in de eerste rondes van de competities. Na nr 50 in de ATP of WTA ranking is het verschil in kwaliteit niet zo groot meer. Ga dus op zoek naar onderschatte underdogs die goede resultaten behaalden in eerdere toernooien.

  -Vermoeidheid speelt een sleutelrol. Ervaren spelers voelen zich meestal uitgeput na een reeks van vijf sets. De wedstrijden daarna zijn zij dus kwetsbaar.

  -Prestaties op een specifiek oppervlak maakt het verschil. Iedereen weet dat Rafael Nadal bijna onverslaanbaar is op gravel oppervlakken, maar dat hij verrassend tegenvalt op gras. De meest winstgevende strategie is om tegen hem in te zetten.

  -In het verleden behaalde resultaten kunnen moeilijkheden opleveren als de favoriet het opneemt tegen een tegenstander die met een specifieke speelstijl tennist.

FAQ

Waar kan je het beste op hoge quotes wedden?

Bij een legale en betrouwbare online bookmaker die een licentie heeft in een Europees land. Dan ben je er zeker van dat jouw geld en je persoonlijke gegevens veilig zijn.

Wanneer is een quote hoog?

Quotes van 2.60 en hoger worden hoog genoemd.

Bij welke sporten kun je wedden op hoge quotes?

Bij veel sporten kom je hoge quotes tegen met interessante winkansen. Denk aan voetbal, basketbal, tennis, hockey en schaatsen. 

Nieuws