Hoe wed je op lage quotes?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op lage quotes?

Hoe wed je op lage quotes?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

Dus je denkt dat het gemakkelijk is om op lage quotes te wedden? Overal lees je de clichés over “laag inzetten, groot winnen” en je droomt er vast van een fortuin te verdienen met 1.10 en 1.20 quotes. Net als met veel dingen is het echt niet zo eenvoudig als het lijkt.

Je hebt veel kennis en zelfdiscipline nodig om op lage quotes in te zetten en op de lange termijn te winnen. 

Het internet staat vol met strategieën en inzet plannen, maar je ultieme wapens zijn deze twee: volharding en geduld. Het ontbreken van deze twee is de belangrijkste reden waarom de meeste strategieën, zelfs de meest veelbelovende, eindigen in ellende.

Uitleg quotes

 1. Definitie van lage quotes

  Voordat we beginnen, is het belangrijk om duidelijk te maken wat nou wordt bedoeld met een “lage” quote. Het antwoord hierop is niet eenduidig. Iedereen heeft, afhangende van zijn inzet profiel, een andere mening over wat “lage” quotes zijn.

  Voor een riskante gokker, die altijd underdogs najaagt, zijn quotes van 1.80 laag. Maar voor een conservatieve speler, wat toch wel de meerderheid blijkt te zijn, lijkt deze 1.80 al vrij hoog.

  Laten we dit, in plaats van het geven van enkele voorbeelden van lage quotes, aan de data toevertrouwen. Over het algemeen beschouwt de overgrote meerderheid van de gokkers quotes met een win kans van meer dan 70% als laag. Dus quotes van maximaal 1.33 zijn laag.

  Aan de andere kant van het spectrum worden quotes met een win kans van meer dan 40% als hoog beschouwd. Hoge quotes zijn 2.50 of hoger. De overige quotes ertussen worden als gemiddeld beschouwd. 

  Wie inzet op lage quotes, zoekt veiligheid. Maar je moet dit in gedachten houden: niet alle 1.10 en 1.20 weddenschappen zijn hetzelfde. De quotes geven niet altijd de echte winkans van een weddenschap weer. 

 2. Lage quotes in voetbal

  Laten we opnieuw eerst weer even kijken naar de data. Bij eenvoudige 1X2 voetbal weddenschappen zijn er drie mogelijke resultaten: thuisoverwinning, gelijkspel of uitoverwinning. Theoretisch zijn de kansen gelijk, met een 33,33% kans op elke uitslag.

  Maar als je inzet op Real Madrid om Valladolid te verslaan tegen een 1.25 quote, dan zeg je eigenlijk dat Real Madrid zo’n 80% kans heeft om deze wedstrijd te winnen. Dat is een enorm verschil met die theoretische 33%.

  Je moet dus alle beschikbare gegevens meerdere keren controleren voordat je “veilig” op een voetbal weddenschap met lage quote inzet. Een diepgaande analyse zou minimaal resultaten uit het verleden en nieuws over blessures en schorsingen moeten bevatten. Daarnaast doe je er goed aan de volgende zes factoren goed in de gaten te houden:

  Vermijd derby’s, zowel lokale derby’s als de klassiekers. Underdogs zijn over het algemeen zeer gemotiveerd om te scoren tegen een lokale rivaal.

  Combineer wedstrijden uit verschillende competities. Nog niet zo lang geleden was het gebruikelijk dat “grote” teams in een competitie week in week uit wonnen. Dit is tegenwoordig zelden het geval. 

  Kies geen lage quotes alleen op basis van motivatie, vooral niet tegen het einde van een competitie. Een slecht team dat op de laatste speeldag degradatie probeert te vermijden, is geen lage quote waard. 

  Kijk goed naar de recente wedstrijden van de favoriet. Winnen ze met gemak of niet? Proberen ze vanaf het begin een overwinning te behalen, of spelen ze voorzichtig en vallen ze aan in de slotfase?

  Vriendschappelijke relaties tussen teams zijn een belangrijke factor. Lage quotes in dit soort wedstrijden worden vaak bevestigd. Zeker als één van de teams hard punten nodig heeft. 

  Zoek naast het scoren van punten naar motivatie. De spelers van het grote team zijn niet zo gemotiveerd bij het spelen van routinematige wedstrijden en een zwakkere tegenstander. Dit komt vooral voor in kleinere competities. 

 3. Lage quotes in tennis

  Tennis is eigenlijk een bijzondere sport als het gaat om wedden op lage quotes. Inzetten op de machtige Novak Djokovic, Roger Federer of Rafael Nadal tegen een lagere oppositie lijkt veilig. De statistieken zijn erg in hun voordeel, vooral tijdens de eerste rondes van grote ATP toernooien.

  Maar wat als een sterspeler, die als een grote favoriet wordt beschouwd, tijdens een wedstrijd een blessure oploopt? 

  Afhankelijk van de bookmaker, wordt de wedstrijd pas geldig verklaard na één van deze vier mijlpalen van de wedstrijd: 
  -punt
  -game
  -set
  -hele wedstrijd

  Dus, als je besluit om te wedden op lage quotes zijn de de voorwaarden van de desbetreffende bookmaker erg belangrijk voor het mogelijke succes van jouw weddenschap. Bovendien moet je voorzichtig zijn bij het plaatsen van weddenschappen met lage quotes op kleine ATP toernooien. Zeker als het gaat om spelers die lager zijn geplaatst dan 150 in de ATP ranking. 

  Het is een feit dat sommige “grote namen” vanwege hun sponsorverplichtingen verplicht zijn deel te nemen aan specifieke toernooien, maar liever hun energie te besparen. Minder belangrijk wedstrijden vlak voor een Grand Slam toernooi zijn daarom erg interessant. 

FAQ

Hoe laag zijn lage quotes in decimalen?

Over het algemeen kan je zeggen dat quotes tussen 1.0 en 1.33 laag zijn. 
 

Wat zijn lage fractionele quotes?

In het Verenigd Koninkrijk wordt gebruik gemaakt van fractionele quotes. Alles onder 8/25 wordt als laag beschouwd. 

Wat zijn lage quotes in Amerika?

In Amerika gebruiken ze specifieke quotes. Quotes voor de underdog zijn altijd negatief. Quotes lager dan -300 noemt men laag.  

Wat zijn de beste bookmakers voor wedden op lage quotes?

Je kan bij alle erkende bookmakers wedden op lage quotes. Uit ervaring blijkt dat de underdogs scherpe quotes krijgen onder andere bij Bwin, Betfair, William Hill en Bet356.