Hoe wed je op late goals?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je op late goals?

Hoe wed je op late goals?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Zeker tegen het einde van een voetbalwedstrijd lopen de emoties hoog op. Voor echte fans voelt er maar weinig zo goed als een goal in de laatste minuten van de wedstrijd. Zeker als dat dan ook het winnende goal is.

Wie herinnert zich niet dat fenomenale goal van Dennis Bergkamp in de WK van 1998. Na een slepend gelijkspel tegen Argentinië was het Bergkamp die oranje op het laatste moment naar de halve finale schopte. Dat zelfde gevoel krijg je als je wint met een weddenschap op late goals. 

Late goal weddenschap

 1. Hoe vaak komen late goals voor?

  Late goals zijn een bekend fenomeen bij een voetbalwedstrijd. Erg frustrerend kan het zijn als je op het laatste moment je weddenschap verliest. Ervaren gokkers zijn er aan gewend geraakt, en stellen hun verwachtingen bij.

  Sommige gokkers maken gebruik van cash out mogelijkheden zodat zij toch niet al hun geld kwijt zijn als er een late goal wordt gescoord.

  Maar hoe vaak komen late goals eigenlijk voor? Daar is natuurlijk onderzoek naar gedaan. Over het algemeen kan je als vuistregel aanhouden dat 20% van de doelpunten na de 75e minuut worden gescoord. Dit percentage is redelijk gelijk onder de Europese top competities, zoals de Eredivisie, Premier League, Serie A en Bundesliga. 

  Bij de bookmakers kan je volledige statistieken van clubs en wedstrijden vinden om te checken wat de huidige stand van zaken is van jouw favoriete team. Want de vuistregel is slechts een gemiddelde. Als je bijvoorbeeld twee of drie teams volgt, kan jij de statistieken van dat seizoen gemakkelijk analyseren. 

 2. Tegen late goals inzetten

  Veel gokkers zetten in op het feit dat er geen late goals gescoord worden. Bij veel bookmakers wordt de Engelse term lay betting gebruikt.

  Deze strategie wordt afgeraden als de huidige stand van de wedstrijd gelijk is of als de underdog een doelpunt voor staat. Je kan er dan vanuit gaan dat het favoriete team alles op alles zal zetten om nog een winnende goal te scoren in de laatste minuten. Mocht dat gebeuren, dan win je niks. 

  Het is wel handig om in te zetten tegen laten goals bij wedstrijden waar het onwaarschijnlijk is dat de score nog verandert in de laatste 15 minuten. Dat kan zo zijn als de teams erg aan elkaar gewaagd zijn of als het sterke team meer dan twee goals voorstaat. In beide gevallen is de kans op een late goal relatief klein en kan je mooie winsten opstrijken als je tegen late goals wedt.

 3. Voor late goals inzetten

  Als jij verwacht dat er juist wél late goals gescoord gaan worden, dan zet je natuurlijk in voor late goals. De Engelse term hiervoor is back betting. Deze strategie is voornamelijk populair tijdens het live wedden.

  Hoe dichterbij die laatste 15 minuten de wedstrijd komt, hoe hoger de quotes stijgen. Wedden op een late goal geeft dan een extra dimensie aan de voetbalwedstrijd, zeker als je wedt op je eigen favoriete team. 

  De kans op een late goal is groot als er een gelijkspel is en beide teams de drie punten hard nodig hebben. Of als de underdog voor staat. Dan is de kans groot dat de favoriet nog snel een goal probeert te scoren. Je ziet aan de stijgende quotes hoe groot de kans is dat er een late goal gescoord gaat worden. 

 4. Tips voor het wedden op late goals

  Kies een wedstrijd waar niemand mag verliezen: Als beide teams een motivatie hebben om te winnen, zullen ze er alles aan doen om een gelijkspel te voorkomen. Zij blijven dus tot op het laatste moment gemotiveerd om doelpunten te scoren. 

  Wedden op derby’s: Bij derby’s is er natuurlijk veel rivaliteit. Dan is de tactiek altijd om te winnen, en met zoveel mogelijk doelpunten. Het is immers een erekwestie. Derby’s staan bekend om de vele late goals. 

  Bekijk de statistieken: Check van te voren de stats van de competitie en van beide teams. Kijk vooral naar hoeveel doelpunten er worden gescoord en wanneer in de wedstrijd. Statistieken zijn geen voorspelling, maar kunnen wel een indicatie zijn. 

  Kijk de wedstrijd: De beste inschatting kan je maken als je live tijdens de wedstrijd inzet op late goals. Je hebt dan alle wedstrijdstatistieken bij de hand. En je kan zien of de spelers vermoeid zijn en welke tactiek er gebruikt wordt. 

FAQ

🥅 Waar kan je op late goals wedden?

Bij de meeste online bookmakers in Europa kan je wedden op late goals. Het is namelijk een populaire vorm van wedden. Check de bookmakers op onze site.

🥅 Wat als er meerdere late goals worden gescoord?

Je bepaalt zelf tijdens het inzetten op hoeveel late goals jij wilt wedden. Als jij op twee goals hebt ingezet, dan win jij de weddenschap als er twee goals gescoord worden in de laatste 15 minuten. 

🥅 Kan je ook live wedden op late goals?

Ja dat kan zeker. Sterker nog, live tijdens de wedstrijden wordt er het meest op late goals gewed. Want pas tijdens de wedstrijd kan je een goede inschatting maken of er late goals gaan vallen of niet. 

🥅 Is wedden op late goals legaal?

Zeker weten. Totdat Nederlandse online bookmakers legaal zijn, mag je legaal wedden bij online bookmakers uit andere landen van de Europese Unie. Check onze lijst met legale bookmakers.