Hoe wed je op rode en gele kaarten?

Home Uitleg Hoe wed je op rode en gele kaarten?

Hoe wed je op rode en gele kaarten?

LET OP: DEZE WEDDENSCHAP KUN JE NIET PLAATSEN BIJ EEN LEGALE NEDERLANDSE BOOKMAKER!!

Wedden op voetballers die een gele of rode kaart krijgen, klinkt misschien een beetje raar. Toch is het een lucratieve sport weddenschap die winstgevend is gebleken voor menig gokker.

Wedden op kaarten was eerst alleen mogelijk tijdens internationale voetbalcompetities als de Europese kampioenschappen. Tegenwoordig bieden veel online bookmakers quotes aan voor populaire competities als de Spaanse La Liga, de Italiaanse Serie A, de Engelse Premier League en de Nederlandse Eredivisie. 

Om een weddenschap op kaarten in een voetbalwedstrijd te winnen heb je niet alleen een goed instinct nodig, je moet ook de statistieken goed kunnen analyseren.

Wedden op kaarten

 1. Wedden op individuele spelers

  Voor alle spelers in de basisopstelling van een wedstrijd worden er verschillende quotes aangeboden door de bookmaker. Je kan wedden op het totaal aantal kaarten dat een speler krijgt of dat hij bijvoorbeeld een rode kaart krijgt.

  De hoogte van de quote voor een individuele speler wordt onder meer gebaseerd op zijn speelpositie, eerdere kaarten en speelgedrag. Ook is het belangrijk om de rivaliteit tussen bepaalde spelers in acht te nemen. 

 2. Wedden op een heel elftal

  Net als bij weddenschappen op individuele spelers zijn er ook verschillende quotes voor de kaarten van een elftal. Bookmakers innoveren constant, maar over het algemeen zie je weddenschappen voor de volgende onderwerpen:

  Aantal kaarten: Gemiddeld genomen worden er in een voetbalwedstrijd vijf tot zes kaarten getrokken door de scheidsrechter. Het is dus interessant om in te zetten op over/under 5,5. Je kan meestal inzetten op het totaal aantal kaarten van een team of op het totaal van de hele wedstrijd. 

  Rode kaart: Wat is de kans dat er een speler van het veld gestuurd wordt? Aan jou de taak om te voorspellen of dit een reële kans is of niet. Er bestaan 3-way varianten waar je quotes hebt voor beide teams en een “geen rode kaart” quote.

  Aantal punten: Sommige online bookmakers hebben een ietwat ingewikkeld puntensysteem bedacht. Een team krijgt 25 punten bij een rode kaart en 10 punten bij een gele kaart. Jij zet in op het totaal aantal punten van een team of de hele wedstrijd. 

  Eerste/ volgende/ laatste kaart: Deze optie wordt veelal aangeboden als in-play weddenschap. Voor of tijdens de wedstrijd zet je dan geld in op welk van de twee teams de eerste, de volgende of de laatste kaart krijgt van de arbiter.

 3. Tips voor het wedden op kaarten

  Voor dit type weddenschap is het analyseren van de scheidsrechter cruciaal. Het is belangrijker te kijken naar het gedrag van de arbiter, dan naar het aantal kaarten dat een elftal heeft gekregen in verleden.

  Wat is zijn gebruikelijke houding tijdens een wedstrijd? Is hij streng of meegaand? Deze informatie is van onschatbare waarde als je gaat wedden op het aantal gele en rode kaarten. 

  Als je de arbiter analyseert, kijk dan niet alleen naar het gemiddelde gele en rode kaarten dat hij trekt. Maar kijk juist ook naar het moment dat hij gewoonlijk zijn eerste kaart toekent. Sommige scheidsrechters proberen hun autoriteit direct aan het begin van de wedstrijd te tonen, terwijl anderen zich beperken tot het waarschuwen van de spelers.

  Overkoepelende organisaties doen hard hun best voor een wereldwijde standaard handhaving als er sprake is van een overtreding. Maar in de praktijk blijkt dat de persoonlijkheid van de scheidsrechter heel bepalend is voor het wel of niet trekken van kaarten. 

  Sommige spelers maken het hun doel om een gele of rode kaart te krijgen in een bepaalde wedstrijd. In veel voetbalcompetities wordt een speler automatisch geschorst wanneer hij een bepaald aantal kaarten bereikt. Als een speler één kaart verwijderd is van schorsing, kan hij ervoor kiezen expres een kaart te provoceren. Dat kan interessant zijn om een volgende niet zo interessante wedstrijd te missen en meer tijd te hebben om zich voor te bereiden op een spannend duel de week daarop. Spelers die op het punt staan te worden geschorst te worden, zijn prima kandidaten om op te wedden. 

  Bij lokale derby’s laaien de gemoederen meestal hoog op. De kans op kaarten is erg groot in een derby, ongeacht recente resultaten van de teams. Het publiek moedigt spelers vaak aan om extra agressief te spelen. Rode kaarten komen vaak voor in deze wedstrijden. Ook is het aantal gele kaarten meestal aanzienlijk hoger dan in andere competitiewedstrijden. 


  Aan de andere kant zijn er ook wedstrijden waarbij een strijd zinloos is. Dat zijn vaak wedstrijden aan het einde van het seizoen waar de uitslag geen verschil meer maakt. Bij dit soort wedstrijden kan het lucratief zijn in te zetten op een “0 kaarten” weddenschap. 

FAQ

Zijn er ook 3-way weddenschappen op kaarten?

Jazeker. Je kan bijvoorbeeld wedden op het team dat de meeste gele kaarten krijgt. Je hebt dan quotes voor beide teams en een derde optie dat geen van beide teams een gele kaart krijgt. 

Kan je alleen bij voetbal wedden op kaarten?

Nee, ook bij andere sporten kan je wedden op overtredingen. Bij tennis kan je bijvoorbeeld live wedden op wie de volgende waarschuwing krijgt.

Kun je ook live wedden op kaarten?

Live wedden op kaarten is heel erg populair. Vooral als het gaat om wedstrijden uit internationale competities als de Champions League.