Hoe wed je succesvol op comebacks?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe wed je succesvol op comebacks?

Hoe wed je succesvol op comebacks?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 5 minuten

In elke sport zijn er tal van geweldige comeback overwinningen. Novak Djokovic’s epische comeback tegen Roger Federer in de US Open 2011 bijvoorbeeld. Of de NBA finale in 2016 tussen Cleveland Cavaliers en de Warriors, onvergetelijk. En wie kan zich die Champions League finale tussen Man United en Bayern München in 1999 niet herinneren? 

Sportliefhebbers zijn gek op die bijzondere en memorabele comebacks. Voor sport gokkers, die altijd op zoek zijn naar waardevolle quotes, is het absoluut noodzakelijk om plotselinge omslagen of schijnbaar onbeduidende patronen te vinden die een wedstrijd of hele competitie op zijn kop kunnen zetten.

Comebacks

 1. Tennis comebacks

  We hebben in het verleden veel indrukwekkende tennis comebacks gezien. En nog steeds zien we met regelmaat verrassende resultaten bij Grand Slam toernooien. Een aanzienlijk aantal gokkers verdient hun geld door uitsluitend weddenschappen op comebacks te plaatsen. Vooral als ervaren spelers achterlopen op sets of games. 

  Waarom gebeurt dit meer bij tennis dan bij andere sporten?

  -Onervaren spelers nemen meestal een ​​voorsprong in de eerste sets van een wedstrijd. Meestal slagen ze erin om een ​​game of twee te winnen door met extra veel energie te spelen. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen ze vermoeid raken en hun balans verliezen. De ervaren speler krijgt dan de kans om terug te komen en de beslissende laatste games te winnen.

  -Sommige spelers worden wat hoogmoedig als ze service van hun tegenstander breaken of als ze een tiebreak winnen. Omdat ze zo tevreden zijn over hun overwinningen aan het begin van de wedstrijd zullen ze minder gemotiveerd blijven om te blijven scoren.

  -Er zijn spelers die aan zoveel wedstrijden op hoog niveau hebben meegedaan, dat ze psychisch vast komen te zitten op cruciale momenten. Dat zie je vaak aan hun lichaamstaal na het verliezen van een hard bevochten punt. 

 2. Hoe win je een tennis comeback?

  Je kunt wedden tegen de underdog als hij of zij een voorsprong krijgt in de eerste games, dan zijn de quotes het meest waardevol. 

  Als een ervaren favoriet een tiebreak wint, zal de quote voor het winnen van de volgende set aanzienlijk dalen. Het tegenovergestelde gebeurt met de quote voor winst van de underdog, dus daar kan je veel geld winnen.

  Door de resultaten van de verschillende toernooien te bestuderen, is het eenvoudig om spelers te identificeren die gevoelig zijn voor comebacks als ze tegenover spelers van het eigen niveau staan. Als ze de neiging hebben om de leiding te nemen, is het waardevol om juist tegen hen in te zetten.

  Je zou ook eens de WTA wedstrijden met vrouwelijke spelers moeten bestuderen. Statistisch gezien komen service breaks veel vaker voor bij dameswedstrijden vanwege de lagere service snelheid. Dus het breken van een favoriet wil op zich niet veel zeggen over de uiteindelijke uitslag. Dit stelt ons in staat om het volgende te doen:

  De wedstrijdwinnaar te voorspellen.
  Te wachten tot de tegenstander breekt.
  In te zetten op winst van jouw gekozen speler.

 3. Basketbal comebacks

  Frequente veranderingen in welk team de leiding heeft en epische comebacks zijn een integraal onderdeel van basketbal. Dit geldt voornamelijk voor het laatste kwart van de wedstrijd, aangezien dat het moment is om cruciale punten te scoren.

  Uiteraard zijn ook bookmakers zich hiervan bewust. Dat is waarom ze zelden hun oorspronkelijke quotes voor de favoriet en underdog tijdens de wedstrijd veranderen. Maar als we de statistieken bekijken blijkt dat 70% van de teams die in de rust een voorsprong van vier of meer punten hebben, de wedstrijd uiteindelijk winnen.

  Aan de andere kant is ook gebleken dat als een team in de rust met drie of minder punten achterstaat, deze de wedstrijd in 54% van de gevallen toch wint. 
  Deze percentages leiden tot de volgende conclusies:

  -Meestal wint het team dat in de rust voor staat.
  -Als de underdog in de rust met vier of meer punten aan de leiding staat, maken ze een grote kans om te winnen. 
  -Een team dat in de rust met drie of minder punten achterloopt, heeft een kleinere kans om te winnen.

 4. Voetbal comebacks

  In het algemeen hebben teamsporten met lage scores, zoals voetbal, hockey en waterpolo, lagere comeback percentages. Daar is een voor de hand liggende reden voor. Het team dat aan de leiding staat, kan de overwinning beschermen door tijd verspillende tactieken te gebruiken in combinatie met uitputtende verdedigingsstrategieën.

  Voetbal comebacks zijn echt uitzonderlijk, ook bij weddenschappen. Een gemiddelde quote voor een comeback van het thuisteam (2HT-1FT) ligt rond de 20.00 in wedstrijden tussen teams van hetzelfde niveau. De quote voor een comeback van de underdog (1HT-2FT) is vaak nog vele malen hoger.

  Je vooral richten op het voorspellen van comebacks bij voetbalwedstrijden zal waarschijnlijk niet echt lucratief zijn. Maar de hoge quotes zijn natuurlijk erg verleidelijk. Dus als je toch graag wedt op comebacks, is het beter om live te wedden tijdens de wedstrijd.

FAQ

🎾 Welke sporten hebben veel comebacks?

Vooral sporten waar er veel punten gescoord kunnen worden. Bekende voorbeelden zijn tennis en basketbal. 

🎾 Waar kan ik het beste op comebacks wedden?

Bij alle online bookmakers met een licentie uit de Europese Unie kan je wedden op comebacks. Check onze review pagina voor meer informatie over de bookmakers. 

🎾 Wat is de afkorting van een weddenschap op de comeback?

2HT-1FT –  Als je denkt dat de favoriet een comeback maakt na een achterstand in de eerste helft. 
1HT-2FT – Zet je geld in op deze quote als je denkt dat de underdog in de tweede helft een comeback zal maken. 

🎾 In welke sporten zijn er weinig comebacks?

Sporten waar niet veel gescoord wordt, zoals bij voetbal en hockey, is het veel zeldzamer dat één van de twee teams in de tweede helft een comeback maakt. 

Nieuws