Hoe werken systeem weddenschappen?

 • Laatste update: 31 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werken systeem weddenschappen?

Hoe werken systeem weddenschappen?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 31 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

Een van de dingen die sport weddenschappen zo aantrekkelijk maken, is het feit dat je altijd zo creatief kunt zijn als je wilt tijdens het plaatsen van een weddenschap. Je hebt de vrijheid om te wedden op een enkele wedstrijd of om een ​​weddenschap samen te stellen uit 15 verschillende evenementen, afkomstig uit elk type sport.

Uitleg

 1. Voordelen van systeem weddenschappen

  Systeem weddenschappen, zoals Trixie en Yankee, worden het vaakst aangeboden bij voetbal weddenschappen. Ze worden steeds populairder onder gokkers. Ze zijn zelfs zo gegroeid, dat ze terrein winnen op traditionele accumulator weddenschappen als doubles en triples.

  Dit komt door twee simpele feiten:

  -Als al je keuzes succesvol zijn kun je meer winnen dan met enkelvoudige weddenschappen.

  -Je verliest je weddenschap niet als je een van je keuzes mist. Je kunt je verliezen indekken of gewoon een klein beetje geld verdienen als slechts enkele van je keuzes winnen.

 2. Minder stress

  Systeem weddenschappen maken je leven ongetwijfeld gemakkelijker als je graag multiple weddenschappen plaatst. Als je bijvoorbeeld vier keuzes hebt (A, B, C en D) en je wilt een weddenschap plaatsen die elke mogelijke combinatie (double, treble en fourfold) bevat, kun je tijd winnen door te klikken op de knop Yankee.

  Daarna hoef je alleen nog maar het bedrag te kiezen dat je wilt inzetten en te wachten op de resultaten van de wedstrijden.

  Elke keer dat je een Yankee inzet plaatst, wordt het ingezette bedrag verdeeld over de geselecteerde weddenschappen.

  Stel dat je vier keuzes heeft geselecteerd en €11 inzet op een Yankee systeem weddenschap in plaats van een fourfold. Dat betekent dan dat je een inzet van €1 plaatst op elk van de 11 verschillende weddenschappen van de Yankee.

 3. Soorten systeem weddenschappen

  Er zijn verschillende soorten multiple systeem weddenschappen. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende mogelijkheden. 

  Trixie (4 weddenschappen) – Een Trixie is een weddenschap op drie selecties en bestaat uit vier afzonderlijke weddenschappen: 3 doubles en 1 treble. 

  Yankee (11 weddenschappen) – De Yankee is een van de meest voorkomende systemen en in feite een weddenschap op vier selecties, bestaande uit 11 afzonderlijke weddenschappen: 6 doubles, 4 triples en 1 fourfold. 

  Lucky 15 (15 weddenschappen) – Lucky 15 is weddenschap op vier selecties en bestaat uit 15 afzonderlijke weddenschappen: 4 singles, 6 doubles, 4 triples en 1 fourfold. 

  Super Yankee (26 weddenschappen) – Dit is de enige systeemweddenschap met twee alternatieve namen. Het wordt meestal Canadees genoemd bij Amerikaanse bookmakers, terwijl Europeanen het liever de Super Yankee noemen. Dit is een weddenschap op vijf selecties die bestaat uit 26 afzonderlijke weddenschappen: 10 doubles, 10 trebles, 5 quadruples en 1 fivefold. 

  Lucky 31 (31 weddenschappen) – Dit is ook een weddenschap op vijf selecties en bestaat uit 31 afzonderlijke weddenschappen: 5 singles, 10 doubles, 10 trebles, 5 quadruples en 1 fivefold. 

  Heinz (57 weddenschappen) – Deze weddenschap is vernoemd naar het beroemde voedselverwerkingsbedrijf Heinz, omdat Heinz sinds 1896 de slogan ‘57 variëteiten’ gebruikte. Dit systeem omvat zes selecties en bestaat uit 57 afzonderlijke weddenschappen: 15 doubles, 20 trebles, 15 fourfolds, 6 fivefolds en 1 sixfolds. 

  Lucky 63 (63 weddenschappen) – Dit is ook een weddenschap op zes selecties en bestaat uit 63 afzonderlijke weddenschappen: 6 singles, 15 doubles, 20 trebles, 15 quadruples, 6 fivefolds en 1 sixfold. 

  Super Heinz (120 weddenschappen) – Super Heinz is een weddenschap op zeven verschillende selecties die 120 afzonderlijke weddenschappen omvat: 21 doubles, 35 threefolds, 35 fourfolds, 21 fivefolds, 7 sixfolds en 1 sevenfold. 

  Goliath (247 weddenschappen) – Dit is een van de meest uitgebreide goksystemen van een bookmaker. De Goliath bevat acht selecties en bestaat uit 247 afzonderlijke weddenschappen: 28 doubles, 56 trebles, 70 quadruples, 56 fivefolds, 28 sixfolds, 8 sevenfolds en 1 eightfold. 

FAQ

Wat is het grootste voordeel van een systeem weddenschap?

Het grootste voordeel is dat je niet alle afzonderlijke weddenschappen hoeft te winnen om recht te maken op een uitbetaling.

Wat is het verschil met een multiple parlay?

Als je op een multiple parlay inzet, moet je alle geselecteerde weddenschappen winnen om uitbetaald te krijgen. Mis je er één, dan win je niks en ben je de volledige inzet kwijt.

Wat is een nadeel van een systeem weddenschap?

Jouw totale inzet wordt verdeeld per weddenschap. Dus de uitbetaling ligt een stuk lager dan bijvoorbeeld bij en single of parlay weddenschap.

Wat is een Yankee?

Een Yankee is een van de meest voorkomende systeem weddenschappen. Voor een Yankee selecteer je vier weddenschappen. De inzet wordt verdeeld over 11 individuele weddenschappen, namelijk zes doubles, vier triples en één fourfold.