Hoe werkt cash out?

 • Laatste update: 08 oktober 2021
Home Uitleg Hoe werkt cash out?

Hoe werkt cash out?

 • Geschreven door Jos Ariaans
 • Laatste update: 08 oktober 2021
 • Leestijd: 4 minuten

“To cash out or not to cash out?” Het klinkt zeker niet hetzelfde als het dilemma van Hamlet. Maar als het om wedden gaat, is het bijna alsof het bestaan ​​van je saldo ervan afhangt. De tijdsdruk tijdens een live weddenschap en de verleidelijke weergave van de cash out knop creëren de perfecte mix voor een zenuwslopende sessie wedden.

Kies je de veilig optie of pluk je liever de vruchten van een groter risico? Moet je ervoor gaan en pakken wat je kan, of juist geduldig wachten op het laatste fluitsignaal? Op dit soort momenten ben je vaak verdeeld tussen twee tegenstrijdige uitspraken: “beter één vogel in de hand dan tien in de lucht” en “goede dingen komen voor hen die wachten”.

Uitleg Cash out

 1. Pro cash out

  Als de score van een wedstrijd ons bevalt, betekent dit dat we een correcte pre-match analyse hebben gemaakt en niet hoeven te wachten op het laatste fluitsignaal om winst behalen.

  Met de cash out krijg je de mogelijkheid om wat winst veilig te stellen, zelfs als ze het wat lager is in vergelijking met het bedrag van een gewonnen weddenschap. Als je de weddenschap op zijn beloop laat, betekent dit dat je een verlies riskeert vanwege een last minute tegendoelpunt.

  Cash out fans zijn mensen die graag verhalen delen over late goals die hen ooit een fortuin hebben gekost.

 2. Tegen cash out

  Waarom zou je genoegen nemen met minder als je het volledige bedrag kunt winnen? Bookmakers bieden de cash out service aan om jouw winst te verkleinen.

  Het is net alsof je op veel lagere quotes gokt. Is het niet de moeite waard om een ​​paar minuten of uren te wachten om te ontvangen wat je echt verdient?

  Er bestaat ook een misvatting over wat de term risico betekent. De quotes die je kiest voor een wedstrijd gelden voor de volledige 90 minuten plus blessuretijd. Dit betekent dat je bij het kiezen van de initiële quotes rekening hebt gehouden met dit risico.

  De gokkers die tegen de cash out protesteren, argumenteren dat de functie niet zou bestaan als de bookmakers er geen voordeel mee zouden behalen.

 3. Een methodisch wapen

  De cash out functie is een wapen en moet als zodanig worden gebruikt. Het gebruik ervan vergt aandacht, geduld en voorzichtigheid. Als je winst wilt maken, moet je methodisch zijn.

  Het ideale cash out scenario is om je uit te laten betalen wanneer je denkt dat een winnende weddenschap zou kunnen verliezen. Het is dus niet de bedoeling om het te gebruiken bij veilige wedstrijden waar jij haast zeker bent van het eindresultaat. Toch is dit hoe 99% van de gokkers de uitbetaling gebruiken.

  Het gevaarlijkste dat je kunt doen als je gaat wedden, is je positieve humeur kwijtraken. Wanneer je de cash out service willekeurig gebruikt, krijg je in de meeste gevallen het gevoel dat iemand rechtstreeks geld uit je account steelt.

  Er zijn vast wedstrijden geweest waarbij je onnodig de cash out hebt gebruikt. Of waarbij je de functie juist niet gebruikte en toch uiteindelijk verloor door een laat doelpunt. 

  Voordat je beslist of je al dan niet gebruik maakt van de cash out, is het altijd handig om je eigen database met statistieken te bekijken. Hoeveel van je weddenschappen zijn gewonnen of verloren door één enkel doelpunt? Hoe vaak heb je een weddenschap gewonnen of verloren door een late goal? Dit zijn belangrijke gegevens die kunnen dienen als leidraad voor jou keuze.

 4. Cash out limieten instellen

  Wat is de beste manier om de cash out service te gebruiken? Het is eenvoudig: limieten instellen voordat de wedstrijd begint en alleen de cash out service inschakelen wanneer je deze limieten bereikt of overschrijdt.
  Er zijn drie soorten limieten:

  Tijdslimiet
  Een specifieke tijdstip in de wedstrijd wanneer je besluit om voor cash out te kiezen. Je moet de uitbetaling altijd in deze minuut inschakelen en niet alleen als je bang bent geld te verliezen. Het enige dat je hoeft te doen, is het exacte punt van je uitbetaling bepalen.

  Geldlimiet
  Als het cash out bedrag dat je kan claimen een bepaalde limiet overschrijdt, is het tijd om uit te betalen. Het wordt aanbevolen voor ‘high rollers’ of wanneer je inzet op quotes met een hoge waarde. Stel dat je €100 inzet op een quote van 1.95, is het alsof je inzet op een quote van 1.75 als je je laat uitbetalen met €75.

  Conditielimiet
  Dit limiet is iets onduidelijker. Het gaat namelijk niet alleen om positieve uitbetalingen, maar ook negatieve wanneer je probeert je verliezen te beperken. Sommige spelers kiezen bijvoorbeeld voor cash out als het team dat ze steunen een rode kaart krijgt. Met dergelijke limieten stel je voor een wedstrijd specifieke indicatoren op.

  Limieten voorkomen dat je de cash out service alleen gebruikt op basis van je emoties. Het ‘worst case scenario’ is nog een minuut wachten en angstig kijken hoe de oppositie een tegenaanval begint.

FAQ

💰 Wat is het grootste voordeel van de cash out functie?

Je bent zeker van de uitbetaling, als is die iets lager dan wat je maximaal zou kunnen winnen.

💰 Is de cash out waarde gelijk aan jouw initiële quote?

Nee, de cash out waarde verandert gedurende de live wedstrijd, maar is altijd lager dan jouw initiële quote. 

💰 Bieden alle online bookmakers een cash out functie?

Je kan ervan uitgaan dat alle bekende online bookmakers cash out aanbieden op de belangrijke wedstrijden en competities.